Συμπαράσταση!

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2014 2:52 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:58
* ΜΗΝΥΜΑΤΑ συμπαράστασης και τηλεφωνήματα, ακόμη και από απόδημους Έλληνες της Αμερικής, δέχθηκαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κοιλάδας «Ο Φάρος», σχετικά με την εκδήλωση που αναβλήθηκε στο χωριό τους, προ ημερών μετά από ανώνυμη καταγγελία, καθώς ο σύλλογος δεν διέθετε σύμφωνα με το νόμο άδεια υπαίθριου εμπορίου!
Μετά το δημοσίευμα της «Ε», επικοινώνησε με τα μέλη του συλλόγου, πολύς κόσμος, ο οποίος παρότρυνε τους διοργανωτές να πραγματοποιήσουν την εκδήλωση, θεωρώντας ότι είναι τουλάχιστον «αστοχία» του νομοθέτη, να διαθέτει ένας πολιτιστικός σύλλογος άδεια εμπορίου, σαν επαγγελματίας, για να κάνει μια εκδήλωση στην πλατεία ενός μικρού χωριού, που το μόνο που επιδιώκει είναι να δώσει την ευκαιρία στους συγχωριανούς, που δεν έχουν και πολλές δυνατότητες να διασκεδάσουν και να βρεθούν όλοι μαζί.
Όμως μπορεί εκείνη η εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία να μην έγινε, η εκδήλωση της προηγούμενης Κυριακής, ανήμερα του Προφήτη Ηλία, έγινε και με το παραπάνω...
Το θρακιώτικο έθιμο με την ονομασία το «Κουρμπάνι του Αϊ- Λια», πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού, με την αθρόα προσέλευση των κατοίκων, αλλά και την ολιγόλεπτη παρουσία της... αστυνομίας, η οποία εμφανίστηκε και πάλι στο χώρο,-το ίδιο είχε γίνει και στην προηγούμενη εκδήλωση-αλλά αυτή τη φορά δεν απέτρεψε τη διοργάνωση του πατροπαράδοτου εθίμου.
Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν, που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, η εκδήλωση έγινε, το βραστό κρέας αυτή τη φορά μοιράστηκε στους κατοίκους του χωριού και στους επισκέπτες και το γλέντι συνεχίστηκε χωρίς παρατράγουδα...
Σ.Ο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass