Σιτηρά και μηδική

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2014 4:02 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:07
* ΝΑ μην βιαστούν να πουλήσουν αλλά και να μην επιδιώξουν τη μέγιστη τιμή και στο τέλος μείνουν τα σιτηρά στις αποθήκες καλούν τους σιτοπαραγωγούς του νομού, Λαρισαίοι συνεταιριστές, με αφορμή την αύξηση που παρατηρείται τελευταία στη διεθνή αγορά στα σιτηρά. Το ελληνικό σιτάρι, ξακουστό για την ποιότητα του είναι ανάρπαστο και ευνοείται από τις διεθνείς συγκυρίες, καθώς το γαλλικό έχει πληγεί από την καιρικές συνθήκες και το ιταλικό δεν διαθέτει το ειδικό βάρος που επιθυμεί η αγορά. Να σημειωθεί πως η αγορά ξεκίνησε με 22 λεπτά, ανέβηκε στα 27 λεπτά και η εκτίμηση είναι πως το επόμενο διάστημα θα ξεπεράσει τα 32 λεπτά. Απαιτείται μια λελογισμένη διαχείριση από πλευράς παραγωγών.
Από την άλλη, με αφορμή τη λήξη της προθεσμίας για την ασφαλιστική εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ, οι παραγωγοί μηδικής επαναφέρουν το αίτημά τους περί εξαίρεσής τους από την υποχρέωση αυτή, αφού το προϊόν τους δεν αποζημιώνεται ποτέ. Με τη νέα ΚΑΠ οι παραγωγοί μηδικής δικαιούνται πλέον επιδότηση (στην τρέχουσα δεν πληρώνονταν). Από τη στιγμή που αποκαταστάθηκε η μία αδικία, γιατί να μην συμβεί το ίδιο και με τον ΕΛΓΑ;
Γ.Ρ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass