Συνέντευξη σε 4 γλώσσες

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2014 12:15 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:21

* ΣΕ... τέσσερις γλώσσες έγινε η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του εκλεγμένου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εντός αλλά και... εκτός του Μεγάρου Μαξίμου.

Χθες, για πρώτη φορά στα χρονικά, οι δύο ηγέτες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου, έκαναν δηλώσεις στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου, ακριβώς δίπλα στο αυτοκίνητο με το οποίο θα μετέβαιναν σε κεντρικό ξενοδοχείο για το γεύμα.

Ο λόγος γι’ αυτό το πρωτοφανές γεγονός (δεν συνηθίζονται αποκλειστικές δηλώσεις αμέσως μετά από συνέντευξη Τύπου) είναι η στενή σχέση του Ζ.Κ. Γιούνκερ με τον Γερμανό δημοσιογράφο.

* * *

* ΛΙΓΟ νωρίτερα, λοιπόν, στη συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός μίλησε στα Ελληνικά και ο εκλεγμένος πρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής στα Αγγλικά, τα Γαλλικά και τα Γερμανικά.

Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ εξήγησε ξεκινώντας τις δηλώσεις του: «Σκόπευα να μιλήσω Αγγλικά αλλά, εφόσον υπάρχει μετάφραση στα Γαλλικά, θα μιλήσω στα Γαλλικά. Θα ήταν για μένα πολύ πιο εύκολο να μιλήσω κι εγώ Γαλλικά. Πάντα μου λένε να μιλάω στα Αγγλικά αλλά, επειδή και τα Γαλλικά είναι μια πολύ σημαντική γλώσσα- όπως είναι και τα Γερμανικά- θα ήθελα, λοιπόν, να μιλήσω στα Γαλλικά» (για την ιστορία, στον Γερμανό δημοσιογράφο απάντησε στα Γερμανικά ενώ εκτός του Μεγάρου Μαξίμου στα Αγγλικά έκανε τη δήλωσή του και ο Αντ. Σαμαράς).

ΜΑΚ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass