Όλοι εναντίον όλων... μαζί!

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2014 10:35 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:22

* ΟΛΟΙ μαζί αλλά και... όλοι εναντίον όλων!

Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα που θα μπορούσε να βγάλει κανείς από τη μαζική και πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια με γενικό αίτημα την κατάργηση των διοδίων.

Δηλαδή, ναι μεν όλοι οι συμμετέχοντες ήθελαν να καταργηθούν τα διόδια αλλά κεκαλυμμένα ή και απροκάλυπτα έριχναν ευθύνες (πάντα στους άλλους) για την γενικότερη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

* * *

* ΕΧΟΥΜΕ και λέμε: Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης είναι κατά της Κυβέρνησης. Οι βουλευτές της Κυβέρνησης διαχωρίζουν τη θέση τους από τις αποφάσεις που λήφθηκαν το 2007 για τις τιμές των διοδίων επισημαίνοντας ότι αυτές οι αυξήσεις προβλέπονται από τότε και δεν έχουν να κάνουν με την αναθεώρηση του 2013 άρα είναι «κατά» της τότε Κυβέρνησης. Ο περιφερειάρχης σήμερα Κώστας Αγοραστός είναι υπέρ της κατάργησης των διοδίων αλλά το 2007 ως κυβερνητικός βουλευτής ήταν εισηγητής του Νομοσχεδίου, σε μία εποχή βέβαια προ κρίσης, που το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ότι οι αυτοκινητόδρομοι θα είχαν τελειώσει προ πολλού και θα έπρεπε πλέον να αποδίδουν έσοδα και όχι να «ρουφάνε» διαρκώς λεφτά από τους φορολογουμένους. Και ενώ όλοι ζητούν από τον περιφερειάρχη να τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας από τη μία, από την άλλη τον μέμφονται για το γεγονός.

* * *

* ΕΠΙΠΛΕΟΝ κάποιοι που σήμερα ανήκουν σε αντιπολιτευόμενα την Κυβέρνηση κόμματα την εποχή εκείνη ήταν στο τότε κυβερνητικό κόμμα της ΝΔ αλλά κρατάνε αποστάσεις από το παρελθόν τους ή απλώς το... ξεχνάνε.

Η Περιφέρεια αλλά και λοιποί φορείς επιρρίπτουν ευθύνες και στην Αστυνομία για την αστυνόμευση στην παλιά Ε.Ο. Λάρισας-Βόλου και η Αστυνομία προτάσσει την ακαταλληλότητα της οδού η οποία καθιστά επικίνδυνους τους τροχονομικούς ελέγχους.

Οι έχοντες ΙΧ τα βάζουν με τους φορτηγατζήδες οι οποίοι δεν πρέπει να περνάνε από την παλιά ΕΟ.

Οι ντόπιοι φορτηγατζήδες τα βάζουν με τους ξένους διότι αυτοί (οι ντόπιοι δηλαδή) να μπορούν να περνάνε (λένε) από την παλιά ΕΟ οι ξένοι να μην μπορούν.

Εκείνοι που επίσης έχουν συμφέροντα διακίνησης αγαθών με φορτηγά στηρίζουν τους φορτηγατζήδες διότι «με τόσο υψηλά διόδια δεν βγαίνει το μεροκάματο» άρα πρέπει να περνάνε από την παλιά ΕΟ.

* * *

* ΟΙ διάφοροι «τέως» ή και «νυν» και... αεί και βεβαίως υποστηρίζουν δικές τους πρωτοβουλίες για το θέμα και κατηγορούν τους υπολοίπους που δεν ανταποκρίθηκαν τότε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως κατηγορεί την Κυβέρνηση αλλά βγαίνει και το ΚΚΕ και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντάς του ότι τότε, το 2007 δηλαδή η θέση του τότε ΣΥΝ ήταν όλοι οι αυτοκινητόδρομοι να γίνουν σαν την Εγνατία που τώρα έχει «πήξει» στα διόδια.

* * *

* Ο Δήμος Τεμπών έρχεται και λέει (λογικά) «γιατί μόνον το Μοσχοχώρι; Εμείς έχουμε δυο διόδια στον Δήμο «Μακρυχώρι και Πυργετό να καταργηθούν και αυτά».

Και πίσω από όλα αυτά υπάρχει και ένα σενάριο που λέει (δεν αναφέρθηκε στη σύσκεψη απλώς... κυκλοφορεί) ότι οι της Μαγνησίας στην πραγματικότητα δεν θα ήθελαν να καταργηθούν τα διόδια Μοσχοχωρίου γιατί τότε θα μεταφερθούν πιθανώς στην Κεφάλωση μετά τον Αλμυρό και αυτό θα επηρεάσει την κίνηση στον νομό τους.

Κατά τα λοιπά όμως διαφωνώντας... συμφωνούν στην κατάργηση των διοδίων και βεβαία στην «καταδίκη» των εταιριών που ασχολούνται με τους αυτοκινητοδρόμους!

Μ.Η.Α.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass