Στοκχόλμη- Ν. Υόρκη

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2014 9:05 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:30

* ΔΕΝ ήταν πλέον επίκαιρη η ιδέα για φροντίδα ώστε να μην γίνονται οι άνθρωποι εγκληματίες. Τώρα, μόλις γίνονταν εγκληματίες, τους απέκοπταν από τον κοινωνικό κορμό. Η φειδωλή πίτα των πόρων, από την οποία η πρόληψη άρπαζε παλιότερα μερικά μικρά ψίχουλα, μεταφέρθηκε τώρα ακέραιη στην ποινική δίωξη. Κανείς άνθρωπος ο οποίος ήταν στα καλά του δεν μιλούσε πλέον για την παλιά αμερικάνικη ιδέα των ίσων ευκαιριών, ενώ το όραμα του πολυφυλετισμού είχε μετατραπεί σε καθαρό μυστήριο, πουθενά αλλού δεν ήταν τόσο διαχωρισμένες οι φυλές όσο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η στρατηγική της αστυνομίας ήταν να εμφανίζεται παντού και πάντα. Και το ερώτημα για το μέλλον ήταν αν η ανισότητα είχε προχωρήσει τόσο βαθιά ώστε το αστυνομικό κράτος να αποτελεί τον μοναδικό τρόπο επιβολής του νόμου και της τάξης.

* * *

* ΝΑ και ανάλυση της σύγχρονης αμερικανικής κοινωνίας από τον Σουηδό ντετέκτιβ του Άρνε Νταλ, του πολυδιαβασμένου Σκανδιναβού συγγραφέα. «Το Μίσος και Αίμα», καλοδουλεμένο μυθιστόρημα διαδραματίζεται μεταξύ Στοκχόλμης και Νέας Υόρκης. «Ο μη χρόνος είχε περάσει. Οι ανύπαρκτες ώρες δεν υπήρχαν πια», η έκφραση με την οποία ο συγγραφέας περιγράφει τη διαφορά της ώρας και το χρονικό μπέρδεμα που προκύπτει για όσους πετούν από την Ευρώπη στην Αμερική. Με τους χαρακτήρες των Σουηδών αστυνομικών να αναδύονται μέσα από τη δράση αλλά και τις ανθρώπινες αναζητήσεις τους. Και την κοινωνία να τρέχει δίπλα τους, εξελισσόμενη κι άλλοτε φρενάροντας. Όσο για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, φαίνεται ότι θα συνεχίσει για πολύ ακόμα να σέρνει μαζί της την υπόθεση του Βιετνάμ...

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass