Στο ασανσέρ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2014 10:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:45

*«ΗΤΑΝ ένας συνήθης εγκλωβισμός σε ασανσέρ, λόγω υπέρβαρου φορτίου» διαβεβαιώνει ο έμπειρος συντηρητής του ανελκυστήρα στα γραφεία της Διεύθυνσης Γεωργίας. «Σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο για ελεύθερη πτώση, ολίσθηση το λέμε εμείς αυτό που συνέβη. Φυσικά και δεν κόπηκε κανένα συρματόσκοινο, δεν μπορεί να συμβεί αυτό, δεν τέθηκε εκτός λειτουργίας το σύστημα. Ο θάλαμος κινήθηκε προς τα κάτω με ταχύτητα 0,65 μέτρα το δευτερόλεπτο...». Το g, όλοι το θυμούνται από το Γυμνάσιο, είναι 9,81 m/s...

* * *

*ΤΙ συνέβη τελικά; Στο ασανσέρ, στο οποίο εγκλωβίζεται συχνά κόσμος καθώς παραβιάζουν τις εμφανείς πινακίδες που ορίζουν ως ανώτερο τα τρία άτομα, είχαν μπει πέντε. Καναδυό εξ αυτών σωματώδεις. Αντί για 250 κιλά όριο, το φορτίο είχε φτάσει στα 500. Έτσι ο θάλαμος κατέβηκε πιο χαμηλά από το ισόγειο, ακουμπώντας στα ελατήρια που υπάρχουν εκεί, μπλοκαρίστηκε. Ήταν και στριμωχτά οι επιβαίνοντες, ο ένας του έτυχε να είναι κλειστοφοβικός, δημιουργήθηκε ο πανικός, φωνές, αναστάτωση.

Για να ελέγξουν ακριβώς το συμβάν, συνεργείο από το γραφείο συντήρησης έκανε χθες δοκιμή-αναπαράσταση. Πέντε άντρες τεχνικοί μπήκαν στο ασανσέρ, το οποίο μπλόκαρε, συμπεριφέρθηκε όπως και με τους ανύποπτους αγρότες που είχαν πάει στην υπηρεσία. Κανένας κίνδυνος, μονάχα συμμόρφωση με τους κανόνες.

* * *

*ΜΕ την ευκαιρία. Εντεταλμένη για τους απεγκλωβισμούς η Πυροσβεστική αλλά παρότι στη συγκεκριμένη περίπτωση έφτασε σε λίγα λεπτά, εν τούτοις ο συντηρητής του ανελκυστήρα την είχε προλάβει. Λογικό αφού αυτός κινείται με το μηχανάκι κι ένα κασελάκι εργαλία ενώ η Πυροσβεστική στέλνει κοτζάμ όχημα. Με σκάλες και μάνικες. Οπότε Λαρισαίος αναρωτιέται αν θα έπρεπε, σε ανάλογα συμβάντα να κινείται και η υπηρεσία με μοτοσικλέτα...

* * *

*ΑΛΛΟΙ Λαρισαίοι, αγρότες που συναλλάσσονται με την υπηρεσία, αναρωτιούνται γιατί πρέπει τα γραφεία της να συνεχίζουν να καταλαμβάνουν τόσο μεγάλο χώρο. Άλλο παλιά, με τους πολλούς υπαλλήλους και τις δεκάδες των συμβασιούχων. «Τώρα με πεντέξι διοικητικούς μονάχα και ακόμη λιγότερους γεωπόνους, δεν θα έπρεπε να συμπτυχθεί;».

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass