ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2021 18:04
* - ΤΙ να σου πω Ρουμπίνη μου, ότι η νεκροψία θα δείξει; (Όχι, όχι, δεν κατέφυγε από τώρα στην ιατροδικαστή Ρ. Λεονταρή, να ρωτήσει για την τύχη του ΚΙΝΑΛ, η βουλευτής Ε. Λιακούλη. Απλώς συνέπεσαν). Ζ. * - ΤΙ να σου πω Ρουμπίνη μου, ότι η νεκροψία θα δείξει; (Όχι, όχι, δεν κατέφυγε από τώρα στην ιατροδικαστή Ρ. Λεονταρή, να ρωτήσει για την τύχη του ΚΙΝΑΛ, η βουλευτής Ε. Λιακούλη. Απλώς συνέπεσαν). Ζ.

Ομαλά
*ΩΡΑΙΟΣ φθινοπωρινός καιρός. Με τις λιακαδίτσες αλλά και τα συννεφάκια του, θερμοκρασίες ενός κάποιου επιπέδου, εντάξει δεν είναι και για κοντομάνικα αλλά ο κόσμος μπορεί και κάθεται ακόμα έξω, γλιτώνει κι απ’ τον συγχρωτισμό.

Ε κι άμα ξαναβρέξει αύριο- μεθαύριο, καλώς να ορίσει, δεν χρειάζεται να τρελαίνεται κανείς.
Ζ.

Ανάστατη αλλά...
*ΕΔΩ η Λάρισα δεν ενοχλείται που μετράει διακόσια και τριακόσια περιστατικά κορονοϊού ημερησίως, εντοπισμένα έτσι; Βάλε και τους ασυμπτωματικούς, που τριγυρνούν κιόλας ανέμελοι... Επισήμως, θα πρέπει να είναι πάνω από 2.000 τα λεγόμενα «ενεργά κρούσματα», οι άνθρωποι που νοσούν και περιμένουν να γίνουν αρνητικοί. Κι απ’ τους οποίους όσοι δεν νοσηλεύονται, περιμένουν σε καραντίνα κι ανησυχούν για το τι τέξεται η επιούσα, σε τι κατάσταση θα ξυπνήσουν την επομένη. Μαζί ανησυχούν οι οικογένειές τους φυσικά, ο περίγυρος γνωστοί και φίλοι σε επαγρύπνηση. Εν τω μεταξύ τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει πάλι, γι’ αυτές τις περιπτώσεις των νοσηλευομένων η ανησυχία χτυπάει κόκκινο. Ο ιός οργώνει, ανάστατη η πόλη κι ο νομός, ωστόσο όσοι δεν θίγονται παραμένουν χαλαροί από δω κι από κει, ευνοώντας την μετάδοση.
Ζ.

Παρέλαση
ΕΥΛΟΓΑ θα αναρωτηθεί κανείς «σε τι ωφελούν οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, όταν τα κρούσματα του κορονοϊού καλπάζουν, όπως συμβαίνει στη Λάρισα». Ο αντίλογος αναφέρει ότι «έτσι κι αλλιώς θα υπάρξει ...παρέλαση των συμπολιτών στα τσιπουράδικα και στις καφετέριες της πόλης. Επομένως η παρέλαση των μαθητών, οι οποίοι θα φορούν και μάσκες, από μόνη της δεν θα επιβαρύνει επιδημιολογικά την εξέλιξη της πανδημίας. Εξάλλου η παρέλαση θα σημειωθεί σε εξωτερικό χώρο, ενώ ήταν απαίτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και των γονέων «από τη στιγμή που τα πάντα λειτουργούν, η τελετή να πραγματοποιηθεί κανονικά». «Όσοι εκφράζουν αμφιβολίες για τη σκοπιμότητα της παρέλασης, καλό θα ήταν να επικεντρωθούν αποκλειστικά και μόνο στην αναγκαιότητα αύξησης των εμβολιασμών, σε διαφορετική περίπτωση μάς δίνουν το δικαίωμα να μιλάμε για ιδεολογικές παρωχημένες αντιλήψεις» δηλώνουν χαρακτηριστικά οι υπέρμαχοι των παρελάσεων.
Γ.Ρ.

Ευκαιρίες
*ΤΗΝ ειδησεογραφία της ημέρας σχολίαζαν στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Νεφρό από γουρούνι λέει μεταμοσχεύτηκε με επιτυχία σε άνθρωπο, για πρώτη φορά στα χρονικά. Μια ευκαιρία είχαμε και εμείς να πουλήσουμε κάτι για να πληρώσουμε τη ΔΕΗ και μας την πήραν κι αυτή.
***
*- ΕΧΕΙ γεμίσει όλη η Ευρώπη με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εμείς κλασσικά θα πάρουμε τα δικά τους, μεταχειρισμένα μετά από τέσσερα-πέντε χρόνια.
***
*- Ο νοσηλευτής έλεγε «δεν εμβολιάζομαι γιατί το έκαναν υποχρεωτικό» και γιατί τον ρώτησα δεν το έκανες πριν γίνει; «Γιατί τότε δεν ήταν υποχρεωτικό», μου απάντησε.
Ζ.

Γρατσουνί
*ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ, προσγειωμένοι κάποιοι νεαροί Λαρισαίοι, αξιοποιούν τη γλώσσα αναλόγως.
- Το επόμενο αμάξι μου θα το πάρω απευθείας σε χρώμα γρατσουνί.
***
*ΕΛΕΓΕ ο αγγλομαθής για Μπατερφλάι κι ύστερα βρήκαμε κι άλλα σχετικά. Πεταλούδα που πετάει μόνο γύρω από τις εκκλησίες, Πατερφλάι. Πεταλούδα που γυρνάει γύρω από τα φαγητά σε πακέτο, Ταπερφλάι.
***
*- Θ’ ΑΝΟΙΞΩ, βρε σεις, ένα μαγαζί με φθηνές δικαιολογίες. Είναι πολύ της μόδας τελευταία.
***
*- ΕΓΩ πάντως, παλεύω να βρω πού έχω βάλει τα δυνατά μου και δεν τα βρίσκω.
Ζ.

Υποστηρικτές
*ΣΕ αντιδιαστολή με τον όρο της ανανέωσης στην πολιτική, η επιστροφή Παπανδρέου συνιστά σίγουρα αναπαλαίωση. Αν όχι αναγέρωση.
Ο εκ των αντιπαπανδρεϊκών λοιπόν, ξεκίνησε χθες.
-Σιγά μωρέ κι ο Γιώργος. Μόνο τα παππούδια του ΠΑΣΟΚ έχει μαζί του...
- Σιγά εσύ... Μα έχει το ΠΑΣΟΚ και τίποτ’ άλλο, εκτός από παππούδια; Εκτός κι αν οι νεότεροι, κάτι εξηντάρηδες σχεδόν, θεωρούνται πιτσιρικάδες.
***
*ΣΤΟ πλευρό του ΓΑΠ κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο εκ των 3-4 στενών συνεργατών του ο Φιλ. Σαχινίδης. Ο Λαρισαίος πρώην υπουργός στρατευμένος στην προσπάθεια, αναλόγως θα κινηθούν κι οι δικοί του στη Λάρισα.
***
*ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Άρα η Λίτσα Λιακούλη δεν μπορεί να είναι με Παπανδρέου. Διότι αν εκείνος εκλεγεί, θα της φάει την έδρα ο Ελασσονίτης. Αν και το στοίχημα είχε κλειδώσει χθες. Όλοι ήθελαν να ποντάρουν ότι η βουλευτίνα του ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να εκδηλωθεί δημοσίως.
***
*ΩΣ πιθανότερο εκτιμάται να ταχθεί υπέρ ΓΑΠ ο πρώην βουλευτής Κ. Μπαργιώτας, ο οποίος υποστήριζε τη Φώφη. Το ίδιο και η πλειοψηφία του ισχυρού πυρήνα των γεννηματικών της Λάρισας.
***
*ΑΝ δεν υποστηρίξει τον Π. Χρηστίδη κι εφόσον εκείνος μείνει ως το τέλος στην κούρσα, ο πρώην γραμματέας της ΝΕ ο Στ. Τσιάκαλος, εκτιμάται ότι θα βρεθεί με ΓΑΠ, όπως κι ο διάδοχός του νυν γραμματέας Μιχ. Τολίκας. Ο προηγούμενος, τότε που ακόμα είχαν τη σφραγίδα ΠΑΣΟΚ, ο Βαγγ. Γιαννούλας υπέρ Ν. Ανδρουλάκη, με ηγέτη της ομάδας τον Κ. Σάββα. Ο οποίος δεν θα είναι μαζί με Λαζ. Μακρή, καθώς αυτόν ο Α. Λοβέρδος τον καλεί.
Ζ.
Μέσω ίντερνετ
*ΝΕΑ συστήματα, μοντέρνες τεχνικές στην πολιτική. Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β. Κόκκαλης αξιοποιεί τα σόσιαλ μίντια για να ρωτήσει τους φίλους του πώς πρέπει να πορευτεί: «Σας ζητώ να απαντήσετε σε 3 απλές ερωτήσεις, που θα με βοηθήσουν, ώστε η πολιτική μου δράση να γίνει πιο αποτελεσματική για το καλό των Λαρισαίων.
Η διαδικασία δεν ξεπερνά τα 2 λεπτά». (Όντως σύντομη διαδικασία).
***
*ΟΙ ερωτώμενοι καλούνται να που αν συμφωνούν ή όχι ή και να προσθέσουν σύντομη παρατήρηση στο θέμα της Προστασίας της Α’ Κατοικίας από πλειστηριασμούς, το αγαπημένο θέμα του Λαρισαίου βουλευτή από τότε που ήταν ακόμη στο ΙΝΚΑ, αν δηλαδή πρέπει «Πρώτα να καταγραφούν οι πραγματικά ευάλωτοι». Δεύτερο θέμα τα χρέη της πανδημίας κι αν είναι «Δίκαιο και σωστό το «κούρεμα» της οφειλής».
Και τρίτο αν πρέπει να ασκηθεί συντονισμένη πίεση, όλων των Λαρισαίων βουλευτών, «για να καλυφθούν τα κενά που προέκυψαν στα νοσοκομεία με τους ανεμβολίαστους και στον ΕΛΓΑ όπου καθυστερούν οι αγροτικές αποζημιώσεις». (Λογικά, ελάχιστα ΟΧΙ θα βρει στα αποτελέσματα).
Ζ.
Εμπειροι
*ΔΕΝ ήταν δα και στην πρώτη νεότητα, είχαν αποκτήσει μια κάποια σοφία οι Λαρισαίοι και το έδειχναν στην παρέα.
- Το τζίνι σου δίνει δικαίωμα για τρεις ευχές, το Τζόνι για όσες θες.
***
*- ΔΥΣΚΟΛΑ κρατάς, εύκολα διώχνεις. Εκτός κι αν είναι κιλά.
***
*- ΜΕΤΑ τα 40, όταν σε ρωτάνε τι κάνεις και λες ‘’είμαι σούπερ’’, εννοείς ότι είσαι στο σουπερμάρκετ.
Ζ.

Εγινε Ελληνας
*ΔΙΟΛΟΥ ασήμαντο που ένας Νορβηγός συγγραφέας, που τα βιβλία του έχουν πουλήσει 50 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, στο τελευταίο του δημιούργημα να μεταμφιέζεται σε Έλληνα. Δεν έχει Χάρι Χόλε αυτή τη φορά το βιβλίο του Τζο Νέσμπο, έχει αστυνόμο Νίκο Μπαλλή και ξεχειλίζει από Κάλυμνο. Στο αγαπημένο αιγαιοπελαγίτικο νησί του συγγραφέα, όπου άλλωστε ο ίδιος πάει κάθε χρόνο επιδιδόμενος σε αναρριχήσεις στα βράχια του, εκεί διαδραματίζεται η ιστορία του «Άρχοντα της ζήλιας». Περιγραφές τόπων και ανθρώπων που θα διαβαστούν παγκοσμίως από αναγνώστες σε δεκάδες γλώσσες.
***
* ΔΙΗΓΟΥΜΕΝΟΣ, ο Τζο Νέσμπο δίνει και οδηγίες προς νεοτέρους: Παρά το γεγονός ότι ήμουν ντροπαλός, μονόχνοτο θα με χαρακτήριζαν μερικοί, το παρουσιαστικό μου προσέλκυε το αντίθετο φύλο. Οι Αγγλίδες ειδικά τρελαίνονταν με τις σκούρες μπούκλες και τα καστανά μου μάτια. Επιπλέον είχα το ταλέντο να ακούω. Και νομίζω ότι τελικά αυτό τις έκανε να μου ανοίγουν τις πόρτες της καρδιάς τους και των υπνοδωματίων τους. Ή μάλλον έδειχνα ενδιαφέρον σε ό, τι άκουγα. Καθόμουν κι άκουγα εκείνους τους ατέλειωτους κοριτσίστικους μονολόγους... Κι ύστερα οι περισσότερες ήθελαν να κάνουν σεξ μαζί μου, ιδιαιτέρως αν δεν είχα βγάλει κιχ. Ήταν λες και η σιωπή μού έβγαινε πάντα σε καλό, ερμηνευόταν πάντα με τον πιο θετικό τρόπο.
***
*ΕΝΩ αναλύει και τη συγγραφική αδεία πατρίδα του: Η Ελλάδα είναι μια χώρα με χαμηλό ποσοστό ανθρωποκτονιών. Τόσο χαμηλό, που πολλοί αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό σε μια χώρα που βρίσκεται σε κρίση, με υψηλά ποσοστά ανεργίας, διαφθορά και κοινωνικές αναταραχές.
Μια ευφυής απάντηση είναι ότι εμείς οι Έλληνες, αντί να δολοφονούμε, προτιμάμε ν’ αφήνουμε τα θύματά μας να εξακολουθούν να ζουν στην Ελλάδα. Μια άλλη είναι ότι δεν έχουμε οργανωμένο έγκλημα γιατί δεν μπορούμε να οργανωθούμε σε τίποτα. Όμως το αίμα μας βράζει. Έχουμε εγκλήματα πάθους.
Ζ.

Λαρίσης
*ΛΕΞΕΙΣ και φράσεις Λαρίσης που χρήζουν διερμηνείας στα ελληνικά.
- Τσέλσι είναι ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ και στη Λάρισα η απάντηση αν ο μικρός έχει λύσει τις ασκήσεις για το σχολείο.
***
*- ΣΕ κομμωτήριο στη Λάρισα λέει η μία κοπέλα ‘’Βάφτιση’’, η άλλη απαντάει ‘’Όχι, βάφτιση’’. Παρεμβαίνει η Αθηναία εξηγώντας τους ότι λένε το ίδιο, πετάγεται μια τρίτη ‘’Αφήστε θα τη βάψω εγώ».
***
*- ΣΚΟΥΖΑΜΙ στην Ιταλία είναι με συγχωρείτε, στη Λάρισα πάλι η απάντηση στο τι κάνατε όταν κλειστήκατε στο ασανσέρ.
Ζ.

Κουνιούνται
*ΠΟΛΥ γρήγορα προχωρούν τα έργα στις αναμορφώσεις βασικών δρόμων της Λάρισας. Για μικρότερη ταλαιπωρία του κόσμου. Η ταχύτητα όμως, συχνά έχει επιπτώσεις στην ποιότητα της κατασκευής. Και εντάξει να σπάζουν μάρμαρα, περνούν από πάνω τους φορτηγάκια και δεν πρέπει, αν κι αυτές οι διελεύσεις είναι υπολογισμένες, υπάρχουν οι φορτοεκφορτώσεις. Αλλά να κουνιούνται, στη διέλευση πεζών, να ακούγονται και πλάκες νέων πεζοδρομίων; Μα αμέσως; Περνάς και τρίζει ο τόπος; Οι εργολάβοι, ο Δήμος... Κάτι δεν φτιάχτηκε και τόσο καλά, σε ορισμένα σημεία. Αναμενόμενες οι αστοχίες σ’ έναν βαθμό, προφανώς θα ελεγχθούν πριν τις παραλαβές των έργων.
Ζ.

Να ακουστεί
*«ΘΕΟΥΛΗ μου θέλω, θέλω κι αυτό, κι εκείνο θέλω...»
Τα δύο αδελφάκια έκαναν τη βραδινή τους προσευχή στο δωμάτιό τους κι ο ένας φώναζε δυνατά ζητώντας απ’ τον Θεούλη παιχνίδια και γλυκά.
-Μα γιατί φωνάζεις τόσο, τον παρατήρησε ο άλλος. Νομίζεις ότι ο Θεός είναι κουφός;
-Όχι δεν είναι. Η γιαγιά μας όμως βαριακούει λίγο...
Ζ.

*ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, μετά από τόση γκρίνια των περιοίκων, πολυμελές συνεργείο της Υπηρεσίας Πρασίνου βρέθηκε στην πλατεία Μικρού Προφήτη, κούρεψε τα χόρτα που είχαν ξεσταχυάσει, περιποιήθηκε τα φυτά. Δέκα μέτρα απ’ την πλατεία, το υποτιθέμενο πεζοδρόμιο της Νικηφ. Φωκά, να έχει καταληφθεί από δέντρα, αυτοφυής ζούγκλα, αφού ο Δήμος δεν το στρώνει με λίγο τσιμέντο. Το συνεργείο δεν επελήφθη, πρέπει να έρθει άλλο είπαν, πιο ειδικό. Το περιμένουν.
Ζ.

KALOGIANNHS_XARAKOPOYLOS_CIU.JPG

* ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ απ’ τη βροχή δεν είχε να αντιμετωπίσουν στη Λάρισα, παρά μόνο που βρέχει κορονοϊό.
Ζ.

OUHL_CIU.jpg

*ΚΡΟΥΝΟΙ χώματος από το κτίριο του ΟΥΗΛ, λούκια που κατεβάζουν λάσπη προς την πλευρά της Βελή. Την ανάγκη καθαρισμού, συντήρησης, επισημαίνουν διερχόμενοι, φοβούμενοι ότι θ’ αρχίσουν σοβαρά προβλήματα, σε ένα κτίριο μάλιστα που δεν έχει περατωθεί ακόμη.
Ζ.

PEZOULIA_CIU.jpg

Καλό το ΣΒΑΚ δεν λέμε, αλλά είναι κι αυτά μικρά πεζουλάκια. Σχεδόν αόρατα. Εκεί στην πιάτσα των ΤΑΞΙ. Αν δεν τα προσέξεις, τα πατάς και την... πατάς. Χθες για παράδειγμα μια ηλικιωμένη βρέθηκε χάμω χωρίς να το καταλάβει. Και φυσικά δεν είναι η μόνη.
Κ. Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass