ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2021 18:05
Ολοι στο γήπεδο -μαθηματικοί, κτηνίατροι, γεωπόνοι, τοπογράφοι, αστυνομικοί- για τη γαλάζια φανέλα Ολοι στο γήπεδο -μαθηματικοί, κτηνίατροι, γεωπόνοι, τοπογράφοι, αστυνομικοί- για τη γαλάζια φανέλα

Αναβολές


* Ο ΚΑΙΡΟΣ πάει να χαλάσει... Η πτώση της θερμοκρασίας θα σου επιτρέψει τουλάχιστον να φορέσεις επιτέλους την καινούργια καμπαρντίνα για την παρέλαση.... Παρ’ εκτός κι αν την αναβάλουν.
(Αναβλήθηκε ήδη σε Ημαθία και Πιερία, αλλά η Λάρισα των 300 κρουσμάτων ανθίσταται και βροντοφωνάζει ... «ΟΧΙ» γενναιοφρόνως).
Η λοιπή Ελλάδα παρακολουθεί τη νέα κόντρα της Αστυνομίας με τους Ρομά και απλώς εύχεται να μην ξεφύγει η κατάσταση. Δεν θέλει και πολύ ...

Σάρωση
* ΣΑΡΩΤΙΚΟΙ έλεγχοι χτες σε κεντρικά μαγαζιά της Λάρισας.
Ώρα 2 το μεσημέρι, σε μεγάλο κεντρικό εστιατόριο οι πελάτες είδαν να μπαίνουν μαζί αστυνομίες, ΣΔΟΕ, υγειονομικά κλιμάκια κ.α. και να γίνεται ... ανάστα ο Κύριος. (Πολλοί πελάτες έμειναν με το ... πιρούνι στο χέρι).
Ιδιαίτερα ελέγχθηκαν – και καλώς! – οι εσωτερικοί χώροι και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που έπρεπε να έχουν οι θαμώνες.
Οι εντολές που δόθηκαν ήταν σαφείς: τηρήστε τις αποστάσεις γιατί τα πρόστιμα θα πέφτουν βροχή... Και μάλλον οι ιδιοκτήτες έλαβαν το μήνυμα.

Πολυχρωμία
* ΝΙΚΗ Σουφλιά προδιέγραφαν τα πρώτα χτεσινοβραδινά αποτελέσματα για τη Νομαρχιακή Επιτροπή των γαλάζιων της Λάρισας. Αν και αυτό το .... «γαλάζιων» με Μητσοτάκη όλο και αμφισβητείται. Ο Κυριάκος έχει βάλει ολίγον πρασινοπασοκί, ολίγον ...ροζ από ΛΟΑΤΚΙ, κάμποσο βαθύ μπλε καρατζαφερί κι έχει κάνει μεγάλο χαρμάνι ο παίχτουρας. Γενικά έτοιμος είναι να ονομάσει τη ΝΔ ... «Ουράνιο Τόξο» από χρωματικής απόψεως.

Οι «σουφλικοί»
* ΕΑΝ η νίκη Σουφλιά επιβεβαιωθεί, θα είναι μετά από πολλά χρόνια που το μεγάλο στρατόπεδο των «σουφλικών» επανακάμπτει στα πράγματα. Και ήταν ένα πολύ ωραίο στιγμιότυπο η ώρα που ο μέγας αντίπαλος των «σουφλικών» κάποτε, ο τ. αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Κατσαρός πήγε να ψηφίσει στο 1ο Λύκειο και να φωτογραφηθεί με τον Ηλία Σουφλιά.
(Μην αποκλείετε να τον ...ψήφισε κιόλας. Οι παλιοί ανταγωνισμοί δεν υπάρχουν πια και το ... σαρακατσανέικο αίμα νερό δεν γίνεται).
Βέβαια, τίποτε δεν είναι όπως παλιά. Ούτε και οι Νομαρχιακές Επιτροπές των κομμάτων έχουν την παλιά τους αίγλη. Η πραγματική εξουσία εκπορεύεται από τους αρχηγούς και μόνον αυτούς.

Απρόβλεπτο
* ΜΠΟΡΕΙ να επιμένουν να είναι υποψήφιοι οι έξι του ΠΑΣΟΚ, αλλά όλοι βλέπουν ότι μεταξύ τριών θα γίνει παιχνίδι: του Λοβέρδου των εκσυγχρονιστών, του Ανδρουλάκη των νεότερων και του Παπανδρέου (που δεν χρήζει συστάσεων).
Πρόβλεψη δεν διακινδυνεύει κανένας να δώσει αφού το σημερινό ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ δεν έχει καμιά σχέση με το παλιό ΠΑΣΟΚ των ομαδαρχών και των μετρημένων κουκιών.
Κι ούτε είμαστε στις δεκαετίες 80-90, τότε που τα άλλα κόμματα έστελναν κατευθυνόμενο κόσμο να ψηφίσει.

«Πρόβλεψη»
* ΠΡΟΒΛΕΨΗ έκανε ο δημοσιογράφος – εκδότης Νίκος Χατζηνικολάου, χρίζοντας φαβορί τον ΓΑΠ, ειδικά αν στον α’ γύρο συγκεντρώσει υψηλό ποσοστό.
Πόθεν το συμπέρασμά του; Προφανώς θα κοιμήθηκε βαθιά και θα είδε κανένα ... όνειρο. Διότι, είπαμε, η συγκεκριμένη εκλογή θυμίζει κινούμενη άμμο.

Μακρόβια
* ΟΠΩΣ και να το κάνουμε δεν είναι και πολύ ... κομψό να έρχεται η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ για επίσκεψη στην Αθήνα ανήμερα της επετείου της ... 28ης Οκτωβρίου.
Βέβαια θα μου πεις πως μια επίσκεψη μάς την οφείλει... Για τη μακροβιότερη ... Πρωθυπουργό της Ελλάδας μιλάμε άλλωστε ...

Πρόοδος
* ΟΠΩΣ και να το δεις είναι πρόοδος για υπανάπτυκτες πολιτικά χώρες.
Παντρεύτηκε στη Μητρόπολη Αθηνών ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Φίλιππος και το γεγονός καταγράφηκε απλά ως ... κοσμικό. Δεν έγινε ούτε μία διαδήλωση κατά του επάρατου θεσμού της βασιλείας!
(Πεσμένους μας βλέπω...)

Χωρίς μάσκα
* ΟΥΤΕ το πιο μεγάλο πολιτικό κόμμα δεν μαζεύει τόσο κόσμο σήμερα, όσο οι λεγόμενοι «αρνητές» του εμβολίου, υγειονομικοί και μη.
Το απέδειξαν την περασμένη Παρασκευή που κατέκλυσαν την Κεντρική πλατεία της Λάρισας.
Και καλά, το εμβόλιο δεν το αναγνωρίζουν. Την αξία της μάσκας (γενικά) έναντι πάσης νόσου δεν την ξέρουν ως υγειονομικοί που είναι; Προφανώς. Τότε γιατί στη συγκεκριμένη πυκνότατη λαοσύναξη δεν φορούσε σχεδόν κανείς;

Αριθμοί
* ΤΗΝ ουσία όμως για τους εμβολιασμούς την είπε – για μία ακόμη φορά- ο δικός μας καθηγητής Κ. Γουργουλιάνης με ένα γράφημα που παρουσίασε και έγινε και πάλι πανελλαδικό θέμα. Τι είπε;
Πολύ απλά ότι στη Δανία με ποσοστό εμβολιασμένων 80% οι θάνατοι είναι ελάχιστοι, ενώ η Βουλγαρία με μόλις 36% εμβολιαστική κάλυψη ετοιμάζεται να στείλει ασθενείς στο εξωτερικό διότι το σύστημα Υγείας κατέρρευσε. (Η Ελλάδα είναι κάπου στη μέση).
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Τώρα εσύ, πίστευε όποιον τσαρλατάνο βγαίνει και κάνει δηλώσεις...

Βορράς – Νότος
* ΑΛΛΑ τίποτε δεν είναι τυχαίο...
Δεν είναι τυχαίο που ο ευρωπαϊκός Βορράς θεωρείται – και είναι!- πιο ανεπτυγμένος σε κάθε τι. Πιο πλούσιος, με καλύτερη υγεία, καλύτερη παιδεία και άλλους δείκτες ζωής.
Ειδικά απέναντι στα ...Βαλκάνια των ημιμαθών και των ημιαγρίων η διαφορά είναι χαώδης... Κατά τα λοιπά μας φταίνε οι ... Βόρειοι που εντός Ε.Ε. μας κλέβουν τον πλούτο και κοιτάνε τα συμφέροντά τους σε βάρος του Νότου!
Αμ το μυαλό είναι το πρόβλημά μας καημένεεεεε ...

Εξτρήμ σπορ
* ΞΕΡΕΙΣ, λέει ο Λαρισαίος ποιο είναι το πιο εξτρήμ σπορ στη Λάρισα;
Να είναι Παρασκευή απόγευμα και να προσπαθήσεις να περάσεις με ποδήλατο την Παπαναστασίου, χρησιμοποιώντας τον ποδηλατόδρομο που είναι ως γνωστόν πάνω στο πεζοδρόμιο.
Ποιον να κάνεις καλά; Σχεδόν όλοι οι πεζοί ξεχνιούνται και περπατούν πάνω σ’ αυτόν. (Και δεν φταίνε οι πεζοί βέβαια).
Θα συναντήσεις ένα σωρό ... ποδήλατα που τα δένουν πάνω στα κάγκελα και σε στύλους οι μαθητές των παρακείμενων φροντιστηρίων, που συν τοις άλλοις κάθονται πάνω στον πεζόδρομο και πιάνουν την ψιλή κουβέντα.
Θα πρέπει επίσης να παρακάμψεις κάμποσα αυτοκίνητα που καβαλάνε το πεζοδρόμιο για να πάνε να πάρουν ... καφέ στο πλαστικό.
Τελικά, έτσι και τα καταφέρεις, έχεις κάνει ένα πρώτης τάξεως ... τσεκ απ. Πάει να πει ότι έχεις πλήρη ισορροπία και απόλυτη αίσθηση του χώρου, ενώ και από ψυχικής απόψεως είσαι τέλεια, αφού ... δεν έπνιξες κανέναν στο τέλος!
(Αχ βρε Τζανακούλη με τις εμπνεύσεις σου!)

Λειτουργία ΚΑΠΗ
* ΤΗΝ επαναλειτουργία των ΚΑΠΗ από τον Δήμο Λαρισαίων προτείνει ο συμπολίτης Θ. Κ. από την οδό Βόλου, καθώς θεωρεί «ανούσιο οι χώροι αναψυχής των ηλικιωμένων να παραμένουν κλειστοί, όταν όλα τ’ άλλα είναι πλέον ανοιχτά. Για την προστασία μάλιστα των ηλικιωμένων από τον κορονοϊό, προτείνει η χρήση των ΚΑΠΗ να γίνεται αποκλειστικά από τους εμβολιασμένους. Ίσως μάλιστα αυτή η εξέλιξη λειτουργήσει ενθαρρυντικά και γι’ αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί» δηλώνει χαρακτηριστικά. Ας το εξετάσουν από τον Δήμο.
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass