Από την Κάρυστο στη Λάρισα

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2014 10:55 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:49

* ΓΙΑ το τι πρακτικά σημαίνει αυτή η συγκέντρωση αρμοδιοτήτων από τις αιρετές περιφέρειες στις αποκεντρωμένες διοικήσεις, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που ανέφερε ο βουλευτής Εύβοιας της ΔΗΜΑΡ Δημ. Αναγνωστάκης:

«Ας υποθέσουμε ότι κάποιος επενδυτής θέλει να επενδύσει στην Κάρυστο. Ξέρετε πού θα απευθυνθεί; Θα απευθυνθεί στη Λάρισα, στην αποκεντρωμένη διοίκηση. Ένας άνθρωπος –εγώ δεν αμφισβητώ τις διοικητικές του δυνατότητες και ικανότητες- που είναι στη Λάρισα θα αποφασίσει για κάποιον, ο οποίος είναι απέναντι από την Άνδρο, στην Κάρυστο. Αυτό, αν μη τι άλλο, είναι και παράδοξο και αντιφατικό.

* * *

* ΥΠΑΡΧΕΙ η τεχνογνωσία στις αποκεντρωμένες διοικήσεις; Κατά τη γνώμη μου, είναι ζητούμενο. Θα έλεγα όχι, αλλά να πω ότι είναι ζητούμενο. Πού υπάρχει δεδομένη συγκροτημένη δομή; Μα, στις αιρετές περιφέρειες», σημείωσε και αναρωτήθηκε:

«Αυτό είναι αποκέντρωση, κυρίες και κύριοι βουλευτές; Αυτό, κατά τη γνώμη της Δημοκρατικής Αριστεράς, αλλά και την προσωπική, λέγεται «υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων» με ό,τι αυτό συνεπάγεται και όπως ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει».

* * *

* ΑΚΟΜΗ χειρότερα, όμως, γίνονται τα πράγματα για το Βόρειο Αιγαίο όπως επισήμανε ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Παύλος Βογιατζής:

«Άκουσα πιο μπροστά τον συνάδελφο κ. Αναγνωστάκη που είπε για τη Χαλκίδα και τη Λάρισα. Πολύ χειρότερα είναι για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που πρέπει από αυτά τα νησιά να πηγαίνουν σε κάποιον στον Πειραιά να αποφασίζει» (στον Πειραιά εδρεύει η αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου).

ΜΑΚ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass