ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2022 18:05
...ΚΑΙ να μου φιλήσεις τον θείο, τα παιδιά και τα εγγόνια, συντρόφισσα ...ΚΑΙ να μου φιλήσεις τον θείο, τα παιδιά και τα εγγόνια, συντρόφισσα

Χωρίς «Ελπίδα»


* ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ την ...«Ελπίδα». Που για την ώρα δεν ήλθε σε μας τουλάχιστον. Παρά τις απέλπιδες και ηρωικές προσπάθειες Αρναουτογλαίων, Σούζηδων, Καλιάνων και λοιπών τηλε-μετεωρολόγων να τη φέρουν, το Σαββατοκύριακο μάς θύμισε μάλλον ...άνοιξη, κάπως ψυχρή ειν’ αλήθεια.
Δεν το έστρωσε μέσα στη Λάρισα, όπως είχαν προβλέψει κι ούτε υπάρχει πρόβλεψη. Χαλαροί οι Λαρισαίοι στις καφετέριες έβλεπαν τηλεοπτικά πλάνα με χιόνια στη ...Μύκονο και καμήλες να τρέχουν αλλόφρονες στη χιονισμένη ...Σαχάρα! Τα ύστερα του κόσμου!

Απλώς χειμώνας
* ΓΕΝΙΚΑ μέχρι τώρα δεν έγινε κάτι φοβερό στη χώρα, αν και λόγω αναμενόμενης χιονόπτωσης εντός Αθηνών από σήμερα θα μας πρήξουν το συκώτι. Παλιά όλο αυτό το έλεγαν απλώς ...χειμώνα και δεν ασχολιόταν κανείς. Φυσιολογικά πράγματα, εγγεγραμμένα στη λογική της φύσης.
Τελικά, ίσως παράγουμε περισσότερο μετεωρολογία απ’ ό,τι μπορούμε να καταναλώσουμε...

Πριν και μετά
* ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ: Πριν την κακοκαιρία: Πανέτοιμος ο κρατικός μηχανισμός. Μετά την κακοκαιρία: Ήταν οι χειρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων εκατό χρόνων...».
(Ψέματα;)

Και η χαρά;
* ΕΚΛΕΙΝΑΝ λόγω χιονιού κάποτε τα σχολεία, χαίρονταν και οι μαθητές, ειδικά στις μικρότερες βαθμίδες. Έβγαιναν στον δρόμο να παίξουν χιονοπόλεμο, έκαναν ένα ευχάριστο διάλειμμα. Και τώρα, πριν ακόμη πέσει έστω και μια νιφάδα χιονιού στην Αττική, η Κεραμέως έσπευσε να τους στείλει στην ...τηλεκπαίδευση. Μη χαθεί καμιά ώρα...
Πράγματι, δεν θα χαθεί ούτε ώρα. Εκείνο που σίγουρα έχει πια χαθεί είναι η χαρά...
Η χαρά του... -μια φορά στις τόσες- να μην κάνεις τίποτε. Αλλά όταν δεν έχεις περάσει από σχολείο τι να ξέρεις από παιδική ψυχολογία... Όλα τα βλέπεις τεχνοκρατικά. Ψυχρά... Όπως έχει γίνει πια το σημερινό σχολείο.

Μας είχαν πει...
* ΚΡΥΟ έντονο και τα καλοριφέρ στο φουλ. Οι λογαριασμοί Φυσικού Αερίου αναμένεται να ...κάψουν κόσμο και κοσμάκη. Και υποτίθεται ότι βάλαμε φυσικό αέριο επειδή μας είχαν πει πως θα είναι ένα καύσιμο πολύ φτηνότερο του πετρελαίου. Σωθήκαμε, είπαμε.
Τώρα, με τη μεγάλη ανατροπή που γίνεται στις τιμές μάλλον ...καήκαμε.

Οι ατρόμητοι
* ΚΡΥΟ ξε-κρύο πάντως οι ατρόμητοι Λαρισαίοι δεν προδίδουν έτσι εύκολα τις καθημερινές τους συνήθειες κι ούτε παραδίδουν τα ιερά και όσια. Τουτέστιν, τα καφέ της Ταχυδρομείου και λοιπού Κέντρου εξακολουθούν να είναι γεμάτα – μιλάμε πάντα για τους εξωτερικούς χώρους. Ο κόσμος παραμένει μάλιστα μέχρι τα ...μεσάνυχτα που τα μαγαζιά κλείνουν υποχρεωτικά. Δεν θα πεθάνουμε (από το κρύο) ποτέ. Πούτιν φραγκο-φονιά των λαών!

Εμπλοκές
* ΧΙΟΝΙΑ δεν έρχονται, άνεμοι πάντως ισχυροί έρχονται από Βορρά... Οι «άνεμοι του πολέμου» φυσάνε στις στέπες της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Χθες, Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στην «Καθημερινή» ότι αν κάτι συμβεί θα εμπλακεί η Σούδα και η Αλεξανδρούπολη. Προφανώς θα εμπλεκόταν και η Λάρισα, απλώς δεν είναι ακόμη έτοιμη η εδώ αεροπορική βάση... Θεωρητικές πιθανότητες; Ίσως. Αλλά αν όχι;
(Καλά, εκεί στο ΚΚΕ δεν είναι ανάγκη να το ρίξετε στις πικετοφορίες... Με τέτοιον ψόφο μάλιστα...).

Μη κλίμα
* ΛΙΓΟ το κρύο, λίγο τα έξοδα θέρμανσης και η ΔΕΗ, και ο κόσμος συγκρατείται. Έτσι, δεν υπάρχει κλίμα εκπτώσεων στην αγορά της Λάρισας. Ήρθε και το ψύχος και η αγορά δέχτηκε ένα ακόμα χτύπημα.
Είναι όμως και το άλλο. Πολύς κόσμος έχει συνειδητοποιήσει πια πως με την πανδημία στο πικ της δεν έχει και πολλά περιθώρια για εξόδους. Οπότε, πού να φορέσει τα καινούργια ρούχα; Κι έχει αναβάλλει τις αγορές για αργότερα.

«Απάτητα»
* ΜΙΑ είδηση που πέρασε στα ψιλά, αλλά έχει τη σημασία της: έξι βουνά της χώρας μας εντάχτηκαν στην πρωτοβουλία «Απάτητα Βουνά» και θα θωρακιστούν απόλυτα ως προς το περιβαλλοντικό τους σκέλος. Ανάμεσά τους το όρος Χατζή (στη Μεσοχώρα) και ο Σμόλικας, το βουνό που φιλοξενεί τα βλαχοχώρια. Και η αλήθεια είναι ότι στα χωριά των Βλάχων επικρατούσε μεγάλη ανησυχία τα τελευταία χρόνια. Οι φήμες για αιολικά πάρκα με ταυτόχρονη διάνοιξη δρόμων που θα αλλοίωναν την ορεινή φύση έπαιρναν κι έδιναν. Η ανακοίνωση -που έγινε από τον ίδιο τον Μητσοτάκη- φέρνει ανακούφιση.

Ισοπέδωση
* ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ...Κοψιάλης. Επάγγελμα ...influencer. Δηλαδή, ο μάγκας έχει μια σελίδα στο Διαδίκτυο και τον ακολουθούν ίσα με ...1,1 εκατομμύριο Έλληνες! Το τι γράφει εκεί μέσα και τι λέει; Ε, δεν τον λες και ...ακαδημαϊκό.
Βρέθηκε αυτές τις μέρες στην επικαιρότητα επειδή έκανε σεξιστικά σχόλια.
Αλλά πέραν αυτού, αναρωτιόμαστε: εάν έκανε μια ιστοσελίδα ένας αξιόλογος επιστήμονας, ένας συγγραφέας, ένας πνευματικός άνθρωπος, θα είχε πάνω από ...χίλιους ακόλουθους; Πολύ αμφιβάλλουμε. Με την ...πνευματικότητά του θα έμενε.
Αυτοί είμαστε όμως πλέον... Κι όχι μόνο στην Ελλάδα, έτσι; Οπότε το ερώτημα μετατίθεται: Μας αξίζει μωρέ μια τέτοια ευτέλεια; Τι ισοπέδωση είναι αυτή;

Ο ...τιτάνιος
* ΜΠΟΡΕΙ πολλοί (και για πολλούς λόγους) να σούρνουν πολλά στον Αλέξη Κούγια, για ένα όμως δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις: Ότι έκρυψε ποτέ την ηλικία του. Χθες γιόρτασε την 71η επέτειο των γενεθλίων του.
Να είσαι στα ...71, να κάνεις κάθε μέρα άπειρα χιλιόμετρα, να είσαι παντού, να πας σε δικαστήρια και να αγορεύεις, να πηδάς κάγκελα και να πλακώνεσαι με διαιτητές, και να εκδίδεις ίσαμε πέντε καταγγελίες ημερησίως ε, δεν τα λες και λίγα... Πραγματικά από ...τιτάνιο ο άνθρωπος, όπως το έχει προσδιορίσει κι ο ίδιος. Χρόνια πολλά.

Δρ Ζιβάγκο
* ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΚΕ ιδιαιτέρως η εμφάνιση Μητσοτάκη σε πρόσφατη σύσκεψη, καθώς φορούσε πουλόβερ ζιβάγκο ...βαρέως ΠΑΣΟΚικού τύπου. Πράγμα σπάνιο για τον Μητσοτάκη των κοστουμιών και της γραβάτας.
Το πιάσαμε το μήνυμα έγραψαν κάποιοι. Ψήνεται συγκυβέρνηση ΝΔ – ΚΙΝΑΛ, εξου και το ...άνοιγμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass