ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2022 18:00
* AYTO πάντως δεν ήταν φυτοπλαγκτόν. Επιτρέπεται Σάββατο πρωί καλοκαιριού στη Βελίκα; Ζ. * AYTO πάντως δεν ήταν φυτοπλαγκτόν. Επιτρέπεται Σάββατο πρωί καλοκαιριού στη Βελίκα; Ζ.

Πολύ νερό
* ΓΙΑ επαναλαμβανόμενα καθημερινώς φαινόμενα και για πολύ νερό

προειδοποιεί κι ο Σάκης Αρναούτογλου. Ο γνωστός μετεωρολόγος επισημαίνει, για την επιδείνωση του καιρού, ότι αυτό το 48ωρο αναμένονται ισχυρές μπόρες και καταιγίδες σε αρκετές, κυρίως κεντρικές και βόρειες, ηπειρωτικές περιοχές. Και για μεθαύριο Παρασκευή κάνει λόγο για «φθινοπωρινή «έφοδο», κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, με πιθανότητα για «πολύ νερό» κατά τόπους...» (Ζημιά κάνει και η βροχή τέτοια εποχή, αλλά μακάρι να είναι μονάχα βροχή).
Ζ.

Το πυροπούλι
* ΚΙ αφού είπαν πως ένα πουλί μετέφερε τη φωτιά, ο Γ.Κ. συμπέρανε.
- Πυροπούλι θα ήταν... Τέτοια έχει εκεί μέσα στα παρθένα δάση του Αμαζονίου και τώρα με την κλιματική αλλαγή ξεφεύγει από κανένα προς τα δω...
***
* ΟΣΟ για τις ανεπάρκειες στον εξοπλισμό πυρόσβεσης, υπάρχει λύση.
- Στα τρία Ραφάλ ένα ποτιστήρι δώρο για την Πυροσβεστική.
Ζ.

Κρυφά γκάλοπ
* ΓΙΑ την αυξημένη πιθανότητα πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβρη γράφει ο Κάλχας στο «Ποντίκι»: Οι δημοσκοπήσεις πάνε κι έρχονται. Οι διαφορές ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνονται από 8%-10%, αυξομειούμενη ανάλογα την επικαιρότητα, αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για γκάλοπ και όχι για κάλπη εκλογών. Και στις επόμενες κάλπες είναι βέβαιο ότι θα έχουμε ισχυρή πόλωση ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία αναμένεται να αυξήσουν τα ποσοστά τους σε σχέση με αυτά που βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις.
Γυάλα για να μαντέψω δεν έχω μπροστά μου για το πότε ακριβώς θα γίνουν εκλογές, αλλά αν είναι να τις μπουμπουνίσει ο Μητσοτάκης, αυτό δεν θα γίνει πριν τη ΔΕΘ, γιατί η προκήρυξή τους σημαίνει υπηρεσιακή κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης είναι προφανές ότι θα ήθελε να πάει ως πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη.
***
* ΚΑΙ συνεχίζει αποκαλύπτοντας: Μιας και αρχίσαμε με τις δημοσκοπήσεις, να τελειώσω με αυτές, ενημερώνοντάς σας ότι στις λεγόμενες κρυφές έρευνες, που μόνο κρυφές δεν είναι, όπου το δείγμα δεν είναι 1.000 τηλεφωνήματα, αλλά πολύ-πολύ παραπάνω, η Νέα Δημοκρατία «αγγίζει» το 34% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 30%. Και το αποτέλεσμα αυτό προκύπτει από την κάλπη της απλής αναλογικής. Οπότε θα φάει η μύγα σίδερο και η πόλωση ατσάλι... (Και δεν χρειάζεται να είναι κάποιος μάντης Κάλχας για να το δει αυτό).
Ζ.
Προτιμήσεις
* ΣΧΕΔΙΑ Λαρισαίων, προτιμήσεις και εμπειρίες καλοκαιρινές.
- Πού θα πάτε διακοπές φέτος;
- Όπου μας καλέσουν.
***
* - ΤΙ παραλία προτιμάς, με άμμο η βότσαλο;
- Με λουκουμάδες.
***
* - ΑΦΗΝΕΤΕ το αμάξι μια ώρα στον ήλιο. Μπαίνετε μέσα. Σβήνετε με κρασί.
Ζ.

Πετρελαιομαδουραίων;
* Μ’ ΑΥΤΑ και με τούτα άρχισαν το πάρτι οι Λαρισαίοι συριζαίοι.
- Τι; Πετρέλαιο από τον Μαδούρο; Πονάτε αγαπημένοι μου δεξιοκεντρώοι;
- Πάντως εγώ θέλω και ομιλία του Γκουαϊδό στη Βουλή.
- Θα μείνουμε η μόνη χώρα στον πλανήτη που θα συνεχίζει να αναγνωρίζει Γκουαϊδό. Η χειρότερη εξωτερική πολιτική του Γαλαξία.
Ζ.

Τα χρώματα
* ΕΙΝΑΙ βουλευτής απ’ την επαρχία, είναι και ΠΑΣΟΚ, δεν τη δέχονται εύκολα οι Αθηναίοι, έχει κι η ίδια μια γλαφυρότητα στον λόγο, ενίοτε μπορεί να παρασυρθεί. Στην αντίστοιχη 2η σελίδα της Καθημερινής, λοιπόν, μια θεωρία απ’ το «Θεωρείο», χθες: Το έβλεπα live στην EΡT World και ομολογώ ότι μου βγήκε αβίαστα μια συμπάθεια για τον Νίκο Ανδρουλάκη, του στυλ να του χτυπήσω την πλάτη με συγκατάβαση. Η κ. Λιακούλη, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση των ομογενών στην 5η Λεωφόρο, έβαλε υποψηφιότητα από τώρα για την πιο αστεία δήλωση της χρονιάς. Με διάθεση ποιητή Φανφάρα ανέφερε αυτολεξεί πως με τις ΗΠΑ «έχουμε αναπτύξει στενές σχέσεις αδελφοσύνης, γι’ αυτό και τα χρώματά μας μπερδεύονται γλυκά: το θαλασσί και το λευκό της δικιάς μας σημαίας με το κόκκινο της καρδιάς της δικής τους σημαίας». Θα μπορούσε να είναι και σποτ της ΝΔ για την επίτευξη αυτοδυναμίας: «Εάν δεν θέλετε συγκυβέρνηση με αυτό, ψηφίστε μας».
Ζ.

Και στις τρίχες
* ΠΗΓΑ για κούρεμα, ανέφερε ο Λαρισαίος και μου λέει 15 ευρώ. Καλά, του λέω, πριν έναν μήνα ήταν 10 ευρώ και πριν προλάβει να μιλήσει, προσθέτω: Άσε, άσε ξέρω. Ο Πούτιν, ο πόλεμος στην Ουκρανία...
Ζ.

Το σινάφι
* ΜΑΛΛΟΝ δεν τέλειωσαν τα βάσανα που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια τον Σύλλογο των Λαρισαίων Σαρακατσάνων. Να και μια δημόσια παρέμβαση από τον Ηλία Φιλοκώστα, προς απανταχού Σαρακατσαναίους: Διεξήχθησαν σήμερα οι εκλογές του Συλλόγου Σαρακατσαναίων του Νομού Λάρισας. Τα όσα προηγήθηκαν κατά τη Γενική Συνέλευση πριν τις εκλογές δεν τιμούν κανένα και ειδικά το σινάφι μας, για το οποίο κάποιοι είμαστε υπερήφανοι. Ένα παράνομο Δ.Σ. και το Προεδρείο των εκλογών αποφάσισαν πως μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα και την ικανότητα της προσφοράς και του εθελοντισμού. Απέρριψαν 4 υποψηφιότητες, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν τη δυσαρέσκεια όλων. Σε μία εποχή που δεν θα έπρεπε να περισσεύει κανείς κ.λπ., κ.λπ...
Ζ.

Δεν ξεκολλάει
* ΕΥΤΡΑΦΕΙΣ και πάντα εύθυμοι Λαρισαίοι.
- Αποφάσισα να αδυνατίσω για το καλοκαίρι. Τώρα μου μένει να αποφασίσω ποιο καλοκαίρι.
***
* - ΣΑΣ εύχομαι να βρείτε κάποιον να σας αγαπάει όπως εμένα η κοιλιά μου. Που κάνω τα πάντα για να τη χάσω κι αυτή δεν λέει να φύγει από πάνω μου.
***
* - ΞΕΚΙΝΗΣΑ τη δίαιτα του μέντιουμ με μεγάλη επιτυχία. Κάθομαι στον καναπέ, κοιτάζω την παλάμη μου και λέω «Δρόμο θα κάνεις, μεγάλη πόρτα θα ανοίξεις»... Ε και πάω κατευθείαν στο ψυγείο.
Ζ.

Για τις εταιρείες
* ΕΔΩ και μέρες κάνει λέει έρευνα αγοράς για την αντικατάσταση ενός χαλασμένου κλιματιστικού. Και διαπιστώνει ο Λαρισαίος Δ.Κ. ότι στα τρία μοντέλα που κοιτάει οι τιμές έχουν ανέβει από 50 έως 80 ευρώ.
Σε ερώτησή του, λοιπόν, γιατί αυτή η άνοδος, πωλητές του απάντησαν ειλικρινά ότι θα ανέβουν κι άλλο μέχρι τις 15 Ιουνίου, εν αναμονή του προγράμματος επιδότησης που εξήγγειλε η Κυβέρνηση. Ουπς...
***
* ΔΕΝ προετοιμάζονται επομένως μόνο οι καταναλωτές να επωφεληθούν, ούτε μονάχα οι βουλευτές να αξιοποιήσουν τις επιδοτήσεις. Οι εταιρείες μεριμνούν ώστε οι ελαφρύνσεις να μη φτάσουν ποτέ στον κόσμο.
Κι αναρωτιέται ο άνθρωπος δικαίως: «Ποιος θα κερδίσει από τις επιδοτήσεις, αφού δεν ελέγχονται οι αυξήσεις κατά το διάστημα πριν την ανακοίνωση του προγράμματος; Μήπως τελικά με τα κλιματιστικά π.χ. των 500 ευρώ που ήδη φτάσανε στα 600 και ανεβαίνουν, η επιδότηση θα είναι των εισαγωγικών επιχειρήσεων και αλυσίδων πώλησης και όχι των πολιτών;» (Δεν άργησε να το καταλάβει...).
Ζ.

Οι «10»
* Ο Κώστας Σαμαρίνας είναι ουσιαστικά ο πρώτος από την «Ομάδα των 10» που φεύγει από τη ζωή. Οι «10» ήταν μια πρωτοβουλία τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που εκδηλώθηκε το 1988 και λειτούργησε ως ο πυρήνας των «Γεννηματικών» στη Λάρισα, μια κίνηση αριστερών εκσυγχρονιστών που είχε κινηθεί κατά του λαϊκισμού, μέχρι και ανακοίνωση κατά του πανίσχυρου τότε «αυριανισμού» είχε εκδώσει. Παρέμεινε ενεργή για κάμποσα χρόνια, ενώ ατύπως λειτουργεί μέχρι και σήμερα.
***
* ΜΑΖΙ με τον εκλιπόντα σύντροφό τους, εξακολουθούν να κάνουν παρέα και πρακτικά να συναντώνται καθημερινά ο μηχανικός Πέτρος Ηλιάδης, ο δικηγόρος Παντελής Φωτάκης, ο παλιός συνδικαλιστής του Ζαχάρεως Νικηφόρος Παπανικολάου, ο οδοντίατρος Θαν. Μπεκιάρης κι ο αρχιτέκτονας Αποστόλης Κατσαρός.
Στους «10» μία μόνο ήταν η γυναίκα, η μετέπειτα διευθύντρια της Εφορίας Ελένη Τζιόρτζιου. Μετείχαν επίσης ο χημικός Δημ. Νούλας, ο Φαρσαλινός μηχανικός Τάσος Λιαπής κι ο αγρότης απ’ τη Νίκαια Γιώργος Μάνδαλος.
***
* ΑΡΓΟΤΕΡΑ, στους «10» προστέθηκε και ενδέκατος, ο Γιώργος Μπιτσόλας, επίσης του Ζαχάρεως, ο οποίος πέθανε νωρίς, πριν κάμποσα χρόνια.
Ενώ κατόπιν προσέγγισε την ομάδα και ο Εκτ. Νασιώκας. (Εν ολίγοις, τώρα απέμειναν εννιά...).
Ζ.
Χόρτα
* ΘΕΡΙΕΨΑΝ τα χόρτα στο οικόπεδο, επί της οδού Μιαούλη 3, ανησυχούν οι περίοικοι, καλούν τις υπηρεσίες, χωρίς όμως ανταπόκριση.
Ανάλογες φωνές και από την περιοχή πέριξ της οικίας Γερολυμάτου επί της Σεφέρη, όπου η βλάστηση την «πνίγει». Να ενδιαφερθούμε...

Ενοχλούν
* «ΕΙΜΑΙ ογδόντα χρονών άνθρωπος και δεν σέβονται καθόλου την ηλικία μου, όταν τις μεσημεριανές ώρες ενοχλούν με τηλεφωνήματά τους στο σπίτι μου εταιρείες ενέργειας, για να πουλήσουν προϊόντα τους και χαλάνε την ξεκούρασή μου...» διαμαρτύρεται πολίτης, που έχει αγανακτήσει με τα μεσημεριανά τηλεφωνήματα. Στις γενικές απαγορεύσεις για τις ώρες κοινής ησυχίας θα πρέπει να προστεθεί και το φαινόμενο της εποχής μας, με τα τηλεφωνήματα από εταιρείες, καθώς ενοχλεί μεγάλο ποσοστό πολιτών.
Λ.Κ.

Απαιτήσεις
* ΜΕ εμφανή πικρία, αλλά και ανεξάντλητο χιούμορ η νεαρή Λαρισαία.
- Όλοι θέλουν στη δουλειά νέους έως 28 χρονών, με γνώσεις 40χρονου, προϋπηρεσία 50χρονου, υποχρεώσεις 18χρονου και μισθολογικές απαιτήσεις 5χρονου, χαρτζιλίκι να πληρώνουν.
Ζ.

 

MOYNTI CIU

* ΣΤΕΦΑΝ Μούντι, ο αγαπημένος των μελλοντικών φιλάθλων της Λάρισας στο μπάσκετ. Ο Αμερικάνος πλέι μέικερ έχει ξετρελάνει τα παιδιά με το παιχνίδι του. Και τους κάνει κι όλα τα χατίρια μετά...
Ζ.

 

KERKIDA CIU

* ΤΟ ίδιο πάθος με των νεαρών φιλάθλων και στην κερκίδα των VIP, στο Κλειστό της Νεάπολης.
Ζ.

 

NTELIBERI CIU

* ΑΥΤΗ η εικόνα θα κυριαρχεί στο εξής όλες τις Κυριακές του καλοκαιριού στην πόλη της Λάρισας. Οι «ντελιβεράδες» θα κινούνται μόνο στους δρόμους και θα κάνουν ρεκόρ χρόνων παράδοσης.
Λ.Κ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass