Εκπαιδευτικοί

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2014 11:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:50

 

* ΜΕ αφορμή σχόλιο εκπαιδευτικού, σχετικά με την καταστρατήγηση του διδακτικού ωραρίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Δημ. Τζιόλης, αναφέρει: «Το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών είναι απαραβίαστο και καθορίζεται από το Ν. 2517/97.

Ο Ν. 1566/85 κάνει σαφή διάκριση μεταξύ εργασιακού και διδακτικού ωραρίου, ορίζοντας με σαφήνεια ότι οποιαδήποτε απασχόληση στην τάξη εντάσσεται σε διδακτικό ωράριο. Είναι αυτονόητο ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να παραβιάζεται το διδακτικό ωράριο.

Το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών είναι κατ' ανώτατο 30 ώρες. Με τη λήξη του διδακτικού ωραρίου ο εκπαιδευτικός μπορεί να αποχωρήσει, εκτός αν του έχει ανατεθεί συγκεκριμένο έργο ή υπάρχει συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ανώνυμε εκπαιδευτικέ, την ευθύνη για το πρόβλημα που δημιουργείται δεν την έχει ούτε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, ούτε οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί. Αποκλειστικά υπεύθυνο είναι το ΥΠΑΙΘ, που δεν έκανε διορισμούς ή προσλήψεις έγκαιρα, δε φρόντισε να είναι στελεχωμένες με εκπαιδευτικούς οι σχολικές μονάδες με την έναρξη του σχολικού έτους αλλά και το γεγονός ότι ταυτόχρονα ζητούνται αναπτυγμένα ωρολόγια προγράμματα.

Ας μην ξεχνούμε ότι την ευθύνη για την εφαρμογή και την τήρηση του ωρολογίου προγράμματος την έχει ο Σύλλογος Διδασκόντων της σχολικής μονάδας».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass