ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2023 16:02
* ΘΕΛΟΥΝ μήπως οι Βασίληδες, Κόκκαλης και Πινακάς, κι άλλη καρέκλα, εκτός απ’ τη δική τους; Ζ. * ΘΕΛΟΥΝ μήπως οι Βασίληδες, Κόκκαλης και Πινακάς, κι άλλη καρέκλα, εκτός απ’ τη δική τους; Ζ.

Επιτέλους
* - ΑΝΤΕ, επιτέλους… Μπας και πάει και λίγο μείον, «να ψοφήσουν τα μικρόβια» που έλεγαν και παλιά…


Κι έφτασαν εκεί τα πράγματα που να γίνεται το κρύο δεκτό στη Λάρισα με ανακούφιση. Κι αν προκύψει και κάνα ξεροβόρι, θα βγει ο κόσμος στα μπαλκόνια να χειροκροτάει;
Ζ.

Ξύλο στο τζάκι;
* ΠΟΝΗΡΟΙ Λαρισαίοι επί τον έργον, στο κλίμα των ημερών.
- Αυτές τις μέρες συνέχεια κρέας, κρέας, κρέας, βαρέθηκα… Ευτυχώς έκανε φακές σήμερα η γυναίκα μου και θα παραγγείλω καμιά πίτσα.
* * *
* - ΡΙΞΕ κάνα ξύλο στο τζάκι θα σβήσει, μου είπε. Δεν κατάλαβα γιατί θα έπρεπε να δείρω το τζάκι.
Ζ.
Ελλείψεις, αποσύρσεις…
* ΠΑΝΤΑ μάχιμος ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας Θάνος Κουτσούκης. Χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημερώνει όχι μονάχα τους συναδέλφους του, αλλά και τους πολίτες για ότι σημαντικό συμβαίνει καθημερινά στην αγορά του φαρμάκου. Χθες ανακοίνωσε μέσω της σελίδας του ότι τρία σημαντικά σκευάσματα, ευρείας χρήσης, αποσύρονται από την ελληνική αγορά για εμπορικούς λόγους, όπως έγραψε.
«Ένα γνωστό βρογχοδιασταλτικό για παιδιά για την αντιμετώπιση βρογχικού άσθματος και χρόνιων αποφρακτικών πνευμονοπαθειών.
Ένα κορτικοστεροειδές ευρείας χρήσης με αντιφλεγμονώδη, αντιρευματική και αντιαλλεργική δράση, που χρησιμοποιείται για πλήθος παθήσεων.
Ένα πολύ γνωστό αντιισταμινικό, στη μορφή που χρησιμοποιούν τα παιδιά, με δράση σε αλλεργική ρινίτιδα, κνίδωση κ.λπ.
Άμεσα πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες και ταυτόχρονα να προστατευθεί το εθνικό ασφαλιστικό μας σύστημα» έγραψε μεταξύ άλλων. Η ταλαιπωρία με τα φάρμακα δεν φαίνεται να έχει τέλος. Άλλα σε έλλειψη, άλλα αποσύρονται δεν ξεκίνησε καλά η χρονιά.
Ν.Π.
Εντάξει, τέως
* ΚΑΤΕΣΤΗ σαφές πάντως και μέσω των ιντερνετικών τους αναρτήσεων ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Λαρισαίων νεοδημοκρατών, αποδέχονται τον όρο τέως. Γεγονός. Επίσης κανείς, μα κανείς, ούτε οι σπλήνα βασιλικοί, δεν ζήτησε επανάληψη του Δημοψηφίσματος του ‘74, να επικαλεστεί ιδιόμορφες συνθήκες αμέσως μετά τη Χούντα …συγγνώμη την Επταετία, να μιλήσει για δικαίωμα του λαού να αναθεωρήσει. Πάει τελείωσε…
* * *
* ΥΠΗΡΞΕ και η απορία γνωστού Λαρισαίου.
- Αριστερός, δεξιός, το καταλαβαίνω. Επίσης να δηλώνει κάποιος κομμουνιστής, σοσιαλιστής, φιλελεύθερος, ακόμη και φασίστας. Αλλά βασιλικός, δεν το πιάνω, τι θα πει βασιλικός…
Ζ.

Κι έτσι κι αλλιώς
* «ΟΙ Έλληνες με δημοψήφισμα έβαλαν τέλος στον θεσμό της Βασιλείας - ήδη από το 1974. Ο ελληνικός λαός τον έκρινε από τότε», είπε και ελάλησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, διαφοροποιούμενος αισθητά από την κυβερνητική μητσοτακική νεοδημοκρατική γραμμή για τον Κωνσταντίνο. «Υπήρξε αρχηγός κράτους και η χώρα δεν πρέπει να ξεχνάει την ιστορία μας», συμπλήρωσε για τον τέως ο Καλαματιανός. Άλλωστε από την περιοχή του θεωρείται ότι προέρχεται το ‘’Ψωμί, ελιά και Κώτσο Βασιλιά».
* * *
* «ΓΙΑ προεκλογικούς λόγους δεν τιμάται αναλόγως και κηδεύεται ως ιδιώτης», αυτό εκτιμούν πολλοί νεοδημοκράτες, που δείχνουν κατανόηση στην κυβερνητική απόφαση. «Για να μη χάσει ο Μητσοτάκης τους κεντρώους…».
Ωστόσο, μετά και τη θέση Σαμαρά, μάλλον θα πληθύνουν οι βουλευτές και υπουργοί φυσικά της ΝΔ που θα σπεύσουν στην κηδεία, τη Δευτέρα. Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, μη χάσουμε και τους βασιλικούς, τους κρυπτοβασιλικούς για την ακρίβεια. (Θα έχει ενδιαφέρον ποιοι Λαρισαίοι βουλευτές θα παραστούν. Και πολιτευτές, εννοείται εκλογές έρχονται. Θα εκτιμήσουν τη σχέση κόστους-οφέλους, καθορίζοντας τη στάση τους).
Ζ.

9 στους 9
* ΕΧΕΙ ενδιαφέρον η συγκρότηση της ΔΑΚΕ Δημόσιου Τομέα στη Λάρισα. Όλοι έχουν αξιώματα, κανένας μέλος. Βρέθηκε αξίωμα για όλους. Και οι 9 κάτι πήραν, να έχουν. Όχι μόνο πρόεδρος Γ. Τασιόπουλος -γραμματέας Ι. Γούλας -ταμίας Α. Ζμπήτας, αλλά και α’ αντιπρόεδρος, και β’ αντιπρόεδρος, μα και αναπληρωτής γραμματέας και οργανωτικός γραμματέας και άλλες θέσεις υπευθύνων, κανονικό πολιτμπιρό. Κι έτσι διανεμήθηκε η τεράστια εξουσία που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο όργανο. Άλλωστε γενικά στη ΝΔ δεν υπάρχουν μέλη, όλοι θεωρούνται στελέχη.
* * *
* ΕΤΣΙ θα μπορούσαν να σκεφτούν και στην τοπική ΕΛΜΕ, έλεγε έμπειρος Λαρισαίος συνδικαλιστής, χιουμορίζοντας μάλλον. Διότι στη διοίκηση των καθηγητών το πρόβλημα δεν είναι ποιοι και αν θα πάρουν αξιώματα, πλην ίσως από εκείνο του προέδρου, αλλά το ποια παράταξη θα συμφωνήσει με ποια. Είναι και τα πρόσωπα που δυσκολεύονται, προτιμούν ‘’τον οίνον άκρατον’’. Κι έτσι η ΕΛΜΕ σέρνεται χρόνια και χρόνια χωρίς προεδρείο…
Ζ.
Αφιέρωση
* ΣΕ μπλεξιματάκια διατροφικού τύπου οι νεαροί Λαρισαίοι.
-Θα σου αφιερώσω ένα κομμάτι, τι προτιμάς;
-Σπανακόπιτα.
* * *
* -ΑΓΑΠΗ μου, σου έχω πει ότι μαγειρεύεις ωραία;
-Όχι μωρό μου…
-Ε τότε, γιατί συνεχίζεις να μαγειρεύεις;
* * *
* - ΜΕ το ένα χέρι τρώω πατατάκια, με το άλλο δίνω στον σκύλο λιχουδιές. Το λάθος είναι θέμα χρόνου.
Ζ.
Πολιτικού Σχεδιασμού
* «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΝΔ», νέο κάρφωμα από τον διευθυντή της Εστίας Μανώλη Κοττάκη, «Πρωταθλητές του κρατισμού οι φιλελεύθεροι», τιτλοφορεί το άρθρο του ο καραμανλικός δημοσιογράφος. Έγραψε με αφορμή λέει «τις εξελίξεις γύρω από τον συντονιστή γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, κύριο Ανδρέα Κουτούπη» και «τις 420 αναθέσεις για τις οποίες καταγγέλλεται, ότι πήρε, από την αξιωματική αντιπολίτευση». Επισημαίνοντας πως «αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και αποκαλυφθούν και άλλα τέτοια σκάνδαλα, σε λίγο οι φιλελεύθεροι θα αναδειχθούν σε πρωταθλητές του κρατισμού. Οι αριστεροί θα ομοιάζουν με αρσακειάδες».
* * *
* ΚΑΙ ως παλιός δεξιός θυμάται και θυμίζει: «Η θέση του γραμματέα πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ ήταν κάποτε σημαντική στην παράταξη. Κομβική. Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού επί Μιλτιάδη Έβερτ ήταν ο Κώστας Καραμανλής. Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού ήταν ο Μιχάλης Λιάπης στις καλές του μέρες. Ακολούθησε στην ίδια θέση ο Γιώργος Σουφλιάς μετά την επιστροφή του στο Συνέδριο του 2000. Όλοι τους ήταν πρόσωπα με ιδιαίτερη κομματική βαρύτητα. Ιδίως ο Θεσσαλός, ο οποίος ήταν ένα από τα κορυφαία στελέχη της παρατάξεως και παρακολουθεί απ’ όσο μαθαίνω σήμερα με σκεπτικισμό και προβληματισμό την πορεία της, παρά τα προβλήματα υγείας που καιρό τώρα αντιμετωπίζει».
* * *
* ΚΑΙ καταλήγει συγκρίνοντας: «Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, λοιπόν, ήταν υψηλή θέση. Λυπάμαι που το ομολογώ, αλλά πληροφορήθηκα το όνομα του τρέχοντος γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ από τα δημοσιεύματα και τα αρνητικά σχόλια που συνόδευσαν τις αποκαλύψεις σχετικά με το πρόσωπό του. Μέχρι προχθές δεν τον γνώριζε, που λέει ο λόγος, ούτε η μάνα του. Στο παρελθόν, σε ανάλογες περιπτώσεις, πρόσωπο που βρίσκεται τόσο ψηλά στην κομματική ιεραρχία και κρεμόταν το όνομά του στα μανταλάκια έφευγε νύχτα. Φαίνεται ότι οι καιροί έχουν αλλάξει, είναι πιο κυνικοί». (Ύστερα προέκυψε ο θάνατος του Βασιλέως κι όλα πήγαν παραπίσω).
Ζ.
Αργότερα
* ΣΥΖΗΤΟΥΝ πολλά και διάφορα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφιους περιφερειάρχες, ένα όνομα μόνο που τους προτάθηκε από μερίδα του ΠΑΣΟΚ απορρίπτουν ασυζητητί, το γνωστό, που έπεσε κιόλας απ’ το πουθενά, ιδία πρωτοβουλία. Συζητήσεις σε φιλολογικού χαρακτήρα, τα σοβαρότερα παραπέμπονται για αργότερα, καθώς θεωρούν ότι ο έντονα πολιτικός χαρακτήρας των εκλογών σε επίπεδο Περιφέρειας, απαιτεί ανάλογες υποψηφιότητες. Και πως το αποτέλεσμα θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από το γενικότερο κλίμα που θα επικρατεί το ερχόμενο φθινόπωρο και άρα από το τι θα γίνει στις βουλευτικές εκλογές. Στις παρούσες συνθήκες πάντως, οι συριζαίοι στη Λάρισα χαρακτηρίζουν τον Κ. Αγοραστό αχτύπητο. Αν αλλάξουν αυτές, οι συνθήκες, κι εφόσον υπάρξουν συνεργασίες με ισχυρή υποψηφιότητα, τότε ναι. Αλλιώς, σκέφτονται για υποψηφίους που θα συσπείρωναν απλώς τον χώρο τους.
Ζ.
Θέμα εμπειρίας
* ΨΑΓΜΕΝΕΣ νεαρές Λαρισαίες.
- Άμα ο άντρας σου πει στην αρχή του καβγά ‘’έχεις δίκιο…’’, να ξέρεις ότι έχει κάνει κι άλλη βλακεία, χειρότερη από αυτή που ήδη ξέρεις.
* * *
* - ΞΕΡΕΙΣ κάτι; Έχεις αρχίσει να μου αρέσεις.
- Πίνε αγόρι μου, πίνε εσύ…
* * *
* - ΤΙ ψάχνεις σε μία σχέση;
- Τα πάντα. Κινητό, υπολογιστή, συρτάρια…
Ζ.

Εναρκτήριο
* ΣΤΑ τέλη Ιανουαρίου, 26 του μήνα, στο «Διβάνη» η ομιλία του Απ. Καλογιάννη. με θέμα λέει «Δήμος Λαρισαίων χθες, σήμερα, αύριο». Αυτό το ‘’αύριο’’ είναι μάλλον και η ουσία της εκδήλωσης. Καθώς ο δήμαρχος αναμένεται να ανακοινώσει και δημοσίως την απόφασή του να είναι ξανά υποψήφιος, διεκδικώντας τρίτη θητεία. Θα σφυρίξει την επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα.
Ζ.

Προβληματάκια
* - ΚΑΙ τώρα δηλαδή μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου θα ανακηρυχθεί βασιλιάς ο γιος του, ο πρίγκιπας Παύλος;
Είχαν τα θεματάκια τους κάποιοι Λαρισαίοι βασιλικοί, όχι και τόσο καταρτισμένοι στα πρωτόκολλα των γαλαζοαίματων.
- Βασιλιάς σε ποιο θρόνο; Σ’ αυτόν που δεν είχε ο πατέρας του;
- Άρα θα συνεχίσουν να τον λένε πρίγκιπα;
- Εμ, πώς αλλιώς αφού δεν θα υπάρξει ποτέ καμιά τελετή ενθρόνισης…
Ζ.

Double Κόκκαλης
* ΕΚΔΗΛΩΣΗ για τη νέα ΚΑΠ και από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα. Σε συνδυασμό με την Κλιματική Αλλαγή, καθώς και η Κοινή Αγροτική Πολιτική υποτίθεται ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη της συγκεκριμένη παράμετρο. Στις 27 Ιανουαρίου στο ‘’Μετροπόλ’’ θα μιλήσουν οι ειδικοί: ο πρώην γεν. γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου επί ΣΥΡΙΖΑ, Χαρ. Κασίμης, ο πρώην ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές, αλλά και το δίδυμο Κόκκαλη, ο ευρωβουλευτής Πέτρος και ο Λαρισαίος βουλευτής Βασίλης, πρώην υφυπουργός Γεωργίας.
Ζ.
Με το μπαμ…
* Ο γάμος ενός γέρου αγρότη με μια νεαρή γυναίκα απ’ την αρχή δεν πήγαινε πολύ καλά καθώς εκείνος δυσκολευόταν να ανταποκριθεί. Ως εκ τούτου, ο ηλικιωμένος αποφάσισε να πάει στο γιατρό για να δει τι μπορεί να κάνει. Μετά από πολλές εξετάσεις, ο γιατρός του σύστησε:
- Την επόμενη φορά που θα είσαι στο χωράφια και αισθανθείς μεγάλη επιθυμία για τη γυναίκα σου να μην περιμένεις μέχρι να γυρίσεις το μεσημέρι ή το βράδυ, αλλά να τρέξεις στο σπίτι αμέσως.
- Το έκανα, είπε ο αγρότης, αλλά μέχρι να φτάσω στο σπίτι ήμουν τόσο κουρασμένος που δεν μπορούσα να κάνω τίποτα.
Ο γιατρός σκέφτηκε για λίγο και του προτείνει κάτι άλλο.
- Λοιπόν, άκουσε τι θα κάνεις, θα πάρεις μαζί σου το δίκαννο και αμέσως μόλις νιώσεις ότι είσαι “δυνατός”, θα ρίχνεις μια ντουφεκιά. Θα της πεις πως όταν ακούει έναν πυροβολισμό να έρχεται εκείνη γρήγορα σε εσένα.
* * *
* ΜΕΤΑ από κάμποσο καιρό, ο γιατρός και ο αγρότης συναντιούνται τυχαία στο δρόμο και τον ρωτάει ο γιατρός.
- Λοιπόν, πώς πήγε, όλα εντάξει;
- Τις τρεις πρώτες βδομάδες, γιατρέ μου, όλα πήγαν πολύ καλά. Στη συνέχεια όμως ξεκίνησε η κυνηγετική περίοδος και από τότε δεν την έχω ξαναδεί…
Ζ.

KAPETAN.jpg

* KAI στα χωριά του Τυρνάβου, όπως και παντού δηλαδή, ο Χρ. Καπετάνος με κόσμο σε κάθε καφενείο, σε κάθε πλατεία, κυριολεκτικά οργώνει τον νομό, οι εκλογές κοντεύουν.
Ζ.

LAGOS.jpg

* ΜΠΑ… Δεν τον πιάνει τον λαγό μετά τα εορταστικά φαγοπότια. (Κάποιες ζώνες μένουν ανοιχτές).
Ζ.

* ΠΑΣ νέος μέχρι την εξέδρα με τη θέα, βλέπεις απολαμβάνεις κι επιστρέφοντας, φεύγεις μιας κάποιας ηλικίας πια. Η ζωή, λέει, σε μια φωτογραφία.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass