ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 05 Απρ 2023 17:00
* ΕΧΟΥΝ συνεργαστεί παλιότερα, από το πόστο του ο καθένας, σε διάφορες διοργανώσεις κι αυτή τη φορά έτυχε να κληθεί ο ένας να απονείμει στον άλλο την τιμητική πλακέτα σε εκδήλωση τοπικού συλλόγου. Ο πρώην διοικητής Τροχαίας, Σεραφείμ Καφετζής κι ο Ηλίας Καφφές, πρόεδρος του τοπικού ΣΕΓΑΣ. Γέλασαν αμφότεροι όταν το συνειδητοποίησαν και το ακροατήριο επίσης. Έτυχε αλλά εν τέλει πέτυχε...Ο Καφετζής τον Καφφέ. (Την επόμενη φορά κι ένας Ζάχαρης, να μην μείνει σκέτος). Ζ. * ΕΧΟΥΝ συνεργαστεί παλιότερα, από το πόστο του ο καθένας, σε διάφορες διοργανώσεις κι αυτή τη φορά έτυχε να κληθεί ο ένας να απονείμει στον άλλο την τιμητική πλακέτα σε εκδήλωση τοπικού συλλόγου. Ο πρώην διοικητής Τροχαίας, Σεραφείμ Καφετζής κι ο Ηλίας Καφφές, πρόεδρος του τοπικού ΣΕΓΑΣ. Γέλασαν αμφότεροι όταν το συνειδητοποίησαν και το ακροατήριο επίσης. Έτυχε αλλά εν τέλει πέτυχε...Ο Καφετζής τον Καφφέ. (Την επόμενη φορά κι ένας Ζάχαρης, να μην μείνει σκέτος). Ζ.

Κυκλοθυμικός
* ΕΧΕΙ και ο καιρός τα ψυχολογικά του, χθες άνεμοι, σήμερα βροχή,

αύριο συννεφιά, ήλιος πότε-πότε και το πώς θα εξελιχθεί ποιος να ξέρει; Είναι ο καιρός του έτσι, του καιρού.
Ζ.

Καθυστερημένα
* ΜΑ πού το σκέφτηκε ο Λαρισαίος...
- Και τι ζώδια είπαμε ότι έχει ο Απρίλιος;
- Μμμ... Κριό και Ταύρο.
- Έτσι κι αλλιώς με κέρατα, ε;
***
* ΜΕ μικρή καθυστέρηση η άλλη, ως ξανθιά άλλωστε...
- Μωρό μου σε απάτησα..
- Κι εγώ...
- Χαχαχαχαχα...Πρωταπριλιααά...
- Εγώ, Πρωτομαγιααά...
***
* ΕΝΩ ο νεαρός απέναντι το πολιτικοποίησε.
- Φέτος το έθιμο της Πρωταπριλιάς θα διαρκέσει ως και την 21η του Μάη.
Ζ.

Ανήξεροι
* «ΔΕΝ είναι μόνο δεξιοί είναι και αδέξιοι...» κατά πώς έλεγε και ο μακαρίτης ο Γ. Γεννηματάς. Δηλαδή τι άλλο να πούμε που συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, στελέχη τη ΝΔ κάνουν δηλώσεις στα κανάλια, ότι εμπιστεύονται τα τρένα παριστάνοντας δήθεν τους επιβάτες στο πρώτο δρομολόγιο μετά την τραγωδία των Τεμπών. Ενώ έκλεισαν 56 σπίτια. Ντροπής πράγματα...
Β.Κ.

Ξέφραγο;
* ΤΟ θέμα του φράχτη στον Έβρο άρχισε να εκτονώνεται, ωστόσο δεν έπαψαν οι συζητήσεις στη Λάρισα. Ο Χ.Π. μετέφερε στην παρέα Σερραϊκή μαντινάδα, λέει.
Κανείς δεν το περίμενε,
ούτε κι αυτοί του Κούλη,
να πάρουν υποστήριξη
απ’ τον Παπαδημούλη.
***
* ΕΝΩ δόθηκε και μια άλλη διάσταση, της ψυχροπολεμικής περιόδου.
- Αν υπάρξει δεύτερη τετραετία Μητσοτάκη, ο φράχτης θα είναι για να μην φύγουμε εμείς.
Ζ.

Ντελίβερι
* ΝΑ και εντυπωσιακά στοιχεία της νέας εποχής που αναδεικνύονται με την απεργία των ντελιβεράδων της Wolt αυτή τη φορά. Είναι λέει 3.500 οι διανομείς της μόνο στην Αθήνα, τα παιδιά με τα μπλε γιλέκα, μόνο «Wolt», είναι επιπλέον και οι της «e food» και οι της «Box», ανάλογο πλήθος τα κόκκινα και τα πράσινα γιλέκα αντίστοιχα. Έχει τις ανάγκες της η σύγχρονη κοινωνία. Περίεργες γενικότερα κι οι σχέσεις εργασίας και τα μηχανάκια δικά τους, των παιδιών. Υπάρχουν λέει και οι λεγόμενοι «στολάδες», οι επιχειρήσεις υπεργολάβων, που διαθέτουν στόλους με μηχανάκια ντελιβεράδων τους οποίους νοικιάζουν λέει στις μεγάλες πλατφόρμες που νοικιάζουν τους διανομείς στα μαγαζιά για τη μεταφορά των πακέτων.
Ζ.

Μονίμως πίεση
* Η διαχρονική πίεση Αγοραστού για τον δρόμο Λάρισα-Φάρσαλα, αναδείχθηκε μέσα στη Βουλή. «Κάθε φορά που επισκέπτεται το Υπουργείο Υποδομών ο Κώστας Αγοραστός, το πρώτο ζήτημα που θέτει είναι η ανάγκη ολοκλήρωσης του δρόμου Λάρισα-Φάρσαλα, ώστε να εξευρεθούν αυτοί οι πόροι. Η Περιφέρεια κάνει ό,τι πρέπει για να βρεθεί η χρηματοδότηση», ειπώθηκε από τον υφυπουργό Υποδομών Γ. Καραγιάννη, που απαντούσε σε σχετική ερώτηση του Βασ. Κόκκαλη. Για δε τη χρηματοδότηση του έργου δήλωσε πως «αυτήν τη στιγμή, είμαστε στην αναζήτηση. Είναι ένα έργο που το παραλάβαμε, που ανατέθηκε η μελέτη το 2008 και μόλις αναλάβαμε την ολοκληρώσαμε σε μια αγαστή συνεργασία, γιατί αυτό είναι ένα δείγμα συνεργασίας της κεντρικής διοίκησης, της Πολιτείας, της Κυβέρνησης με την Περιφέρεια. Η πρόθεση υπάρχει». Ο νυν υφυπουργός δεν άφησε ασχολίαστη και την απραξία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση, σημειώνοντας με νόημα: Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι περάσατε και εσείς τεσσεράμισι χρόνια και γι’ αυτό το έργο δεν έπεσε ούτε μολυβιά». Για να καταλήξει επαναλαμβάνοντας πως «η Περιφέρεια Θεσσαλίας έκανε τα πάντα σε ό,τι αφορούσε αυτό το έργο και το Υπουργείο Υποδομών θα προσπαθήσει μέσα στο επόμενο διάστημα να εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή του». (Αμ έπος, αμ έργον...).
Ζ.

Παγίδα;
* Ο δρόμος του Μητσοτάκη προς τις εκλογές είναι ένας εφιαλτικός μονόδρομος: «αυτοδυναμία ή (πολιτικός) θάνατος», έγραψε προ ημερών ένας πολιτικός αναλυτής κι ο Ν. Τσ. πιάνει το νήμα: Σίγουρος θάνατος, δηλαδή, αφού σύμφωνα με την πλειονότητα των επιστημονικών ενδείξεων και των λαϊκών επιθυμιών, η αυτοδυναμία της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί όνειρο απατηλό... «Η ενδεχόμενη διαδρομή του Κυριάκου προς την απώλεια της αυτοδυναμίας και την εκλογική ήττα οφείλεται, κυρίως, στην παγίδα της απλής αναλογικής που του έστησε ο Αλέξης Τσίπρας επτά χρόνια πριν, στις 22 Ιουλίου 2016», προεξοφλούν οι άσπονδοι ενδοπαραταξιακοί φίλοι του πρωθυπουργού, απεργαζόμενοι ήδη τη διαδοχή του στην προεδρία του κόμματος. (Ένας νόμος που είχε υποσχεθεί κι ήταν από τους πρώτους που είχε ψηφίσει).
***
* ΚΙ εδώ είναι το θεματάκι: «Η παγίδα της απλής αναλογικής», λένε. Σαν να λένε «παγίδα» την ίδια τη Δημοκρατία, αφού η απλή αναλογική είναι το πλέον αντιπροσωπευτικό, το πλέον δημοκρατικό εκλογικό σύστημα. Όμως, όπως όλοι σχεδόν οι πρόεδροι κομμάτων εξουσίας της μεταπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης φοβάται την απλή αναλογική όπως ο διάβολος το λιβάνι. Τη φοβάται, διότι δεν του δίνει όπως η ενισχυμένη, ειδικά αυτή με το μπόνους των 50 εδρών, τη δυνατότητα σχηματισμού μονοκομματικής κυβέρνησης. Και, συνεπώς, δεν του εξασφαλίζει την de facto δυνατότητα να διαχειρίζεται, νεμόμενος κατά το δοκούν την κυβερνητική εξουσία...
Κι ας είναι η απλή αναλογική το εκλογικό σύστημα που σέβεται περισσότερο από κάθε άλλο τη λαϊκή βούληση και την αποτυπώνει αναλλοίωτη στο εκλογικό αποτέλεσμα.
Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η απλή αναλογική εφαρμόζεται σε όλες σχεδόν τις χώρες της ΕΕ, η πλειονότητα των οποίων έχουν κυβερνήσεις συνασπισμού. (Σάμπως και που τα λέει κι αυτός... Φίλη μεν η δημοκρατία, φιλτάτη δε η εξουσία).
Ζ.

Στο σκοτάδι
* ΣΤΟ σκοτάδι έμειναν για παραπάνω από μιάμιση ώρα χθες το απόγευμα πολλές περιοχές της δυτικής Λάρισας, όπως Ιπποκράτης, Περιφερειακή οδός Τρικάλων, Τούμπα, κ.α. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της ΔΕΗ «η βλάβη προέκυψε μετά τη χθεσινή βροχόπτωση». Αυτό που προβληματίζει είναι ότι η καταιγίδα δεν ήταν έντονη και όλοι αναρωτιούνται τι θα συμβεί εάν τις επόμενες ημέρες έρθουν οι πραγματικές καταιγίδες! Ενόψει καλοκαιριού πάντως, αρκετοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το απαρχαιωμένο και κακώς συντηρημένο δίκτυο της ΔΕΗ.

Χωρίς πηγαινέλα
* ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ μια διαδρομή 20 χρόνων ως δάσκαλος στην περιοχή των Φαρσάλων,16 ολόκληρα εξ αυτών ως διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Ευυδρίου, ο Δημ. Παπαποστόλου, έχοντας κάνει αμέτρητα χιλιόμετρα στο πηγαινέλα με βροχή, ομίχλη και με χιόνια αρκετές φορές. Αποχαιρετά τώρα ευχαριστώντας μαθητές, συναδέλφους του, γονείς και υπηρεσιακούς και άλλους παράγοντες, προσπάθησε λέει μαζί τους για το καλύτερο. Και συνεχίζει κανονικά τόσο ως πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Λάρισας «Κ. Κούμας» όσο και στα νέα του καθήκοντα ως γενικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ. Και φυσικά σταθερά ως δημοτικός σύμβουλος Λάρισας.
Ζ.

Μοναχικοί
* ΔΕΝ ήταν και στα καλύτερά τους οι μοναχικοί Λαρισαίοι.
- Εσείς που νιώθετε μοναξιά μπορείτε να ξυρίσετε το ένα πόδι, ξαπλώστε μετά στο κρεβάτι και ακουμπήστε το πάνω στο άλλο σας πόδι.
***
* - ΤΟ πρωί πάντα την έχουμε ανεβασμένη. Μετά μας πέφτει. Ρημάδα πίεση.
***
* - ΘΑ μου χαρίσεις το ονοματάκι σου;
-Όχι.
- Αμάν σήμερα... Έτσι έλεγαν και την προηγούμενη.
Ζ.

Η Ειδική
* ΜΕΡΙΚΕΣ χιλιάδες αγρότες έμειναν χθες με την “κάρτα στο χέρι” καθώς δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ από την ειδική ενίσχυση βάμβακος.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ πλήρωσε 152 εκατ. ευρώ σε 37.000 παραγωγούς, από το 184 εκατομμύρια που ήταν να δοθούν συνολικά σε 42.000 δικαιούχους. Δημιουργώντας έτσι σύγχυση στον αγροτικό κόσμο αφού δεν εξηγήθηκε καν ο λόγος που δεν πληρώθηκαν μονομιάς όλοι. Τώρα κάποιοι περιμένουν πότε θα ολοκληρωθεί η πληρωμή, ενώ ξεκίνησαν να τρέχουν τα έξοδα της νέας καλλιεργητικής χρονιάς.
Γ.Γ.

Κι οι αποζημιώσεις;
* ΤΟ βιβλίο φιλοδοξεί λέει να αποτελέσει ορόσημο για τις ελληνογερμανικές σχέσεις. «Γιαβόλ! Αίμα, λήθη και υποτέλεια» ο τίτλος του κι ο συγγραφέας του, ο δημοσιογράφος του Γιώργος Χαρβαλιάς, καταρρίπτει, όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, με εντυπωσιακή τεκμηρίωση τους δημοφιλείς αστικούς μύθους που έχουν χτιστεί γύρω από το σημερινό πρόσωπο της «καλής» δημοκρατικής Γερμανίας. Και αναδεικνύει έξοχα την ελληνική περίπτωση, φωτίζοντας τις αθέατες όψεις του δωσιλογισμού και της υποτέλειας, που φτάνουν μέχρι τις μέρες μας. Πάνω απ’ όλα όμως προτάσσει την οφειλή. Το υλικό χρέος για τη βιβλική καταστροφή της χώρας στην Κατοχή, που επιμένουν να μην αποδίδουν οι Γερμανοί, και το ηθικό χρέος των ελληνικών κυβερνήσεων, που αποφεύγουν να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα... Κι όλα αυτά ξετυλίγοντας με συναρπαστικό τρόπο το νήμα μιας άγνωστης ιστορίας. Σε ένα μήνα περίπου, κατά τις 10 Μαΐου, η παρουσίαση του «Γιαβόλ!» στη Λάρισα. Μεταξύ των ομιλητών, ο πρώην πρόεδρος των δικηγόρων Δημήτρης Κατσαρός κι ο γιατρός Νίκος Παπαθεοδώρου.
Ζ.

Τον ένιωσε
* ΜΕΣΗΛΙΚΕΣ Λαρισαίοι σε κέφια χθες στην παρέα.
- Ήμουν στη διάβαση πεζών κι η σχολική τροχονόμος σταμάτησε τα αυτοκίνητα για να περάσω. Προφανώς κατάλαβε ότι αισθάνομαι παιδί.
***
* - Ο μερακλής βγαίνει και σε νυχτακλής;
***
* - ΤΟ αλκοόλ μετά τα 40 είναι για επιβίωση.
Ζ.

Πάλι γκάλοπ
* ΣΙΓΑ τα νέα... Αυτές τις μέρες τρέχει άλλη μια δημοσκόπηση στη Λάρισα. Μονάχα μία; Για τον Δήμο λέει ρωτάνε, τηλεφωνικά πάντως κι άρα τόσο μα τόσο αξιόπιστα, μαζεύουν τις γνώμες του κόσμου για Καλογιάννη, Μαμάκο, Γούλα, Κρίκη. Επίσης να μάθουν την ηλικία του ερωτωμένου και εν τέλει: Αν είχαμε βουλευτικές εκλογές αυτή την Κυριακή τι θα ψηφίσετε; (Άγνωστο ποιος την πληρώνει).
Ζ.

Ζημιές
* ΤΑ πήρε και τα σήκωσε, λέει ο υποψήφιος δήμαρχος Γ. Ακριβούλης, για πρόσφατες παρεμβάσεις στο Δημοτικό στάδιο της Νίκαιας. Πήγε επιτόπου να δει τις ζημιές ο Αδερφέεε, έργο 15 ημερών λέει, ξοδεύτηκαν περίπου 6.000 ευρώ με το πρώτο μπουρίνι, το βράδυ της Δευτέρας πάει... Μιλάει για έργα βιτρίνας της δημοτικής αρχής Νασιακόπουλου.
Ζ.

Οι φοιτητές
* ΤΗΝ ανάγκη για ποδηλατόδρομο προς «Βιόπολις» και «Γαιόπολις», το πρώην ΤΕΙ δηλαδή και την Ιατρική Σχολή στο Μεζούρλο, αναδεικνύουν και διεκδικούν οι φοιτητές με τον σύλλογό τους, από τον δήμαρχο. Ώστε να μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια από και προς τις Σχολές τους. Τώρα που ανέκυψε το μέγα ζήτημα με την ασφάλεια των μετακινήσεων, τώρα που έκλαψε όλη η Ελλάδα για τους νέους της που χάθηκαν στα Τέμπη. Λογικά, θα έπρεπε τα παιδιά να κρούουν ανοιχτές θύρες. Δεν θα έπρεπε να το είχε προβλέψει το ΣΒΑΚ; Ένα μεγάλο μέρος του ενεργού πληθυσμού που μετακινείται καθημερινά αποτελεί ο φοιτητόκοσμος, του ποικιλοτρόπως ενεργού.
Στοιχειώδης φροντίδα της κοινωνίας απαιτείται.
Ζ.

Ανταπέδωσε
* Ο σύζυγος μαλώνει με τη γυναίκα του την ώρα του πρωινού. Εκείνος σηκώνεται έξαλλος και φεύγει.
- Και να σου πω και κάτι; Δεν είσαι και πολύ καλή στο κρεβάτι. Και βροντώντας την πόρτα φεύγει για τη δουλειά.
Λίγο αργότερα, συνειδητοποιεί πως δεν φέρθηκε σωστά και αποφασίζει να της τηλεφωνήσει. Αυτή απαντά στο τηλέφωνο ύστερα από πολύ ώρα κι εκείνος την ρωτάει εκνευρισμένος.
- Γιατί άργησες τόσο να απαντήσεις στο τηλέφωνο;
- Επειδή ήμουν στο κρεβάτι...
- Τέτοια ώρα στο κρεβάτι; Και τι έκανες;
- Έπαιρνα μια δεύτερη γνώμη.
Ζ.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass