ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 08 Απρ 2023 18:00
* Η ΝΔ σε ποικιλία εκφάνσεων. Ζ. * Η ΝΔ σε ποικιλία εκφάνσεων. Ζ.

Με εικοσάρες
* ΠΑΜΕ λένε, λοιπόν, για Πάσχα με λιακάδες και εικοσάρες θερμοκρασίες. Έτσι θέλει ο κόσμος κι έτσι θα γίνει. Άμα ήταν αλλιώς θα γιορταζόταν το Πάσχα τον Φλεβάρη ή τον Νοέμβριο.
Πάμε προς το παρόν με επίφοβη καλοκαιρία για τα κάλαντα του Λαζάρου, με τα ανοιξιάτικα λουλουδένια καλαθάκια. Το Λάζαρο το Λάζαρο τ’ αυγό στο καλαθάκι…
Ζ.

 

Βελάζουν
* ΔΥΣΚΟΛΟ Πάσχα για τους βουλευτές, μα και τους πολιτευόμενους της ΝΔ, και στην πόλη, μα και στα χωριά, ιδίως τα ορεινά. Έτσι που τα κατάφερε ο υπουργός Άδωνις με τ’ αρνιά, βελάζει ο κόσμος. Κι οι κτηνοτρόφοι, αλλά κι οι κρεοπώλες, σε λίγες μέρες κι οι καταναλωτές; Μα δεν παίζουν με του φτωχού τ’ αρνί. «Φωτιά» που τους άναψε πασχαλιάτικα…
Ζ.

Πρώτες δηλώσεις
* «Η απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη να είμαι…». Η κλασική έκφραση στη δήλωση του κλασικού νεοδημοκράτη καινούργιου υποψήφιου βουλευτή. Ευχαριστίες και δοξολογίες για τον Αρχηγό. Των υποψηφίων που ανταποκρίνονται «στο προσκλητήριο για μια ακόμα μεγάλη μάχη με στόχο το καλό της χώρας και του τόπου μας». Ούτε φωτοτυπημένες να τις είχαν μοιράσει τις δηλώσεις.
Ζ.

Διαχρονική
* Μ’ ΕΝΑ όνομα «βαρύ σαν ιστορία», σαν την ιστορία του δηλαδή, καθώς λίγο-πολύ αποτυπώνει την πορεία του, κλείνει το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα, καθιστώντας πιο ανταγωνιστική την εσωκομματική αναμέτρηση. Τελευταία, last but not least, η Βάσω Αλεξανδρίδου. Η οποία είχε διατελέσει βουλευτής μετά την παραίτηση Νασιώκα τότε, πιο πριν είχε αξιοποιηθεί ως περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων. Τώρα, «δεν μπορούσα να αρνηθώ στον Ανδρουλάκη» λέει η ίδια, θυμίζοντας αυτό που είχε πει κι ο Ευ. Γιαννόπουλος για τους πολιτικούς: «Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι». Η γνωστή επιχειρηματίας της Καρύτσας μπορεί να καυχηθεί πάντως ότι κατάφερε να είναι υποψήφια βουλευτής και με τον πατέρα Νασιώκα και με τον γιο, αναλλοίωτη στον χρόνο.
Ζ.

Κ-Μ-Ν-Π-Χ
* ΜΕ 4 Κ η αρχιτεκτονική του νεοδημοκρατικού ψηφοδελτίου στη Λάρισα. Πρώτος στη σειρά πάνω-πάνω και θεωρείται πάντα ως πλεονέκτημα αυτό, ο Καπετάνος. Και ακολουθούν Καραλαριώτου και Καρδούλας πριν από τον Κέλλα. Μετά υποψήφιοι Μ και Ν, Μπίζιου και Ντόλας, εν συνεχεία 2 Π, Παιδής και Παπανικολάου, και εν τέλει 3 Χ, ο Χαρακόπουλος ανάμεσα σε Χατζηκωνσταντίνου και Χατζησαλάτα.
***
* ΜΟΝΟ 4 γυναίκες τελικά στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο, μάλλον ευνοϊκό για τις υποψήφιες, θα μοιραστούν λιγότερες τη «γυναικεία ψήφο». Δεν τις λες και πολλές, επειδή καμαρώνουν τα κόμματα και η ΝΔ ότι τις προωθούν ισότιμα τουλάχιστον. Εν προκειμένω, μόλις 36% εκπροσώπηση. Να δούμε ο ΣΥΡΙΖΑ, που διαβεβαιώνει για 50% γυναίκες υποψήφιες, πώς θα μοιράσει στα δύο τους 11 της Λάρισας.
***
* ΜΙΛΟΥΝ, επίσης, και οι δυο για 50% ανανέωση σε σχέση με το 2019, άλλο που βουλευτές πανελλαδικά εκλέγονται λίγο πολύ οι ίδιοι. Ανανεώνουν, δηλαδή, εκείνους που δεν βγαίνουν; Τους αντικαθιστούν; Τι να ξαναβάλουν, δηλαδή, κι αυτοί που είχαν αποτύχει ξανά και ξανά, ΚΚΕ είναι;
Ζ.

Μα αφού υπήρχε
* ΤΟ Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών του Γ. Γεραπετρίτη έδωσε στη δημοσιότητα, χθες Παρασκευή 7 Απριλίου, τις πρώτες εικόνες από τον νέο πίνακα Τηλεδιοίκησης στη Λάρισα. Για τον οποίο είχαν φαγωθεί τόσο καιρό όλοι τους, οι κυβερνητικοί παράγοντες, ότι υπήρχε και λειτουργούσε στις 28 Φεβρουαρίου, αλλά ο σταθμάρχης κ.λπ., κ.λπ. (Γιατί το κάνουν αυτό στον εαυτό τους;).
Ζ.

Τον κλαιν οι…
* ΕΙΧΑΝ μπερδευτεί λιγάκι οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Έλυσα όλα μου τα προβλήματα. Και τώρα τρέχουν σαν τρελά από δω κι από κει.
***
* - ΣΤΟ ένα χέρι κρατάω το κινητό και με το άλλο το ψάχνω.
***
* - ΝΟΜΙΖΑ ότι ήμουν καλά μέχρι που πέρασα στο σούπερ μάρκετ μπροστά από το ράφι με τις ρέγκες. Οι οποίες άρχισαν να με κλαίνε.
Ζ.

Ευκαιρία…
* ΕΝΤΕΛΩΣ τυχαία, ήρθε στην ώρα του, όμως, το προχθεσινό σχόλιο για το 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και τις σοβαρές ανάγκες του σε υποδομές. Καθώς ταυτόχρονα, σε άλλη στρατιωτική υπηρεσία, άνοιξαν οι προσφορές του έργου που είχε δημοπρατηθεί προ μηνός, για την εγκατάσταση Ιατρικών Αερίων στα χειρουργεία και σε μερικούς θαλάμους του. Τα χρήματα προέρχονται λέει από τις 55.000 ευρώ που ήταν η δωρεά της Μητρόπολης, από τότε ακόμη στη φούρια του κορονοϊού και τα υπόλοιπα από ιδίους πόρους του Νοσοκομείου, το ταμείο με τα νοσήλια κ.λπ. (Ας είναι αυτό η αρχή, καθώς πολλά μένουν να γίνουν).
***
* ΑΞΙΑ λόγου η παρέμβαση με την ενεργειακή αναβάθμιση που πρόσφατα ολοκληρώθηκε στο 404 με την ένταξή της στο ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ίσως είναι το πρώτο έργο στο Υπουργείο Άμυνας που εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από πόρους του ΕΣΠΑ, ακολούθησαν η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της 1ης Στρατιάς και του Στρατοδικείου, κι αυτά ενταγμένα από την Περιφέρεια.
***
* ΚΑΙ να που έτσι ανοίγει δρόμος λαμπρός. Καθώς για το 404 έχει εκπονηθεί μελέτη προϋπολογισμού 900.000 ευρώ για αναβάθμιση υποδομών του, που θα μπορούσε να ενταχθεί η χρηματοδότησή της, επίσης, στο ΕΣΠΑ. Στο έργο προβλέπεται η εγκατάσταση ειδικού αντιμικροβιακού κλιματισμού στα χειρουργεία, ανελκυστήρων για ΑμεΑ, η αποκατάσταση των δαπέδων, η διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων, που σε πολλά σημεία είναι σήμερα λασποχώρικα.
Ζ.

Τα κενά
* Η ΝΔ ανακοίνωσε τα ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα, για την ακρίβεια τα ονόματα των νέων υποψηφίων, κι εκεί κρύφτηκαν παράπλευρες ειδήσεις, καθώς προσθέτοντας τους νυν βουλευτές προκύπτουν: μία κενή θέση στην Α’ Θεσσαλονίκης, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι θα είναι η τρίτη Περιφέρεια στην οποία θα βάλει υποψηφιότητα ο Κυρ. Μητσοτάκης, κάτι που θα ανακοινώσει κατά την επίσκεψή του στην πόλη τη Μ. Δευτέρα. Επίσης, ότι o Κώστας Αχ. Καραμανλής θα είναι υποψήφιος στις Σέρρες, κι εκεί υπάρχει κενό χωρίς αυτόν, το αυτό και ο Θέμης Χειμάρας στη Φθιώτιδα. (Ντρέπονται να το πουν; Όχι βέβαια, απλώς το είπαν αρχικά με τρόπο).
Ζ.

Μετά 100 έτη
* ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ 100 χρόνια ιστορίας η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία κι όταν πήγε να τα συμπληρώσει εκλέχθηκε στη διοίκησή της ένας Λαρισαίος, ο Κ. Καραμπάτσας, ποιος άλλος. Κι από τότε ο πρόεδρος των Λαρισαίων μαθηματικών συνεχίζει να εκλέγεται στο κεντρικό όργανο της ΕΜΕ. Τώρα ξανά για τρίτη συνεχή θητεία, σε μια πορεία μαθηματικότατα σχεδιασμένη.
Ζ.

Με μπουλντόζες
* - ΠΡΟΛΑΒΑΝ στο τσακ τον Βοτανικό…
Ο βαζελόφρων της παρέας έλεγε για τα πλάνα στα κανάλια με τις μπουλντόζες, όπου το εξήγησαν βέβαια ότι δεν πρόκειται για το έργο, αλλά για προεργασία, για προετοιμασία ώστε σε 3 χρόνια να γίνει το γήπεδο του ΠΑΟ.
- Ωσεί παρών ο Κυρ. Μητσοτάκης, μέσω Γεραπετρίτη και Άδωνι αντ’ αυτού. Και με τον ανιψιό του, τον δήμαρχο Μπακογιάννη. Όλοι ευχαριστημένοι στο παρατσάκ των εκλογών.
Ζ.

Το λιφτ του… λαού
* ΤΗΝ έγκριση σχεδίου και την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Λάρισας, για το έργο κατασκευής σχοινοσιδηρόδρομου (λιφτ) στη θέση «Κάναλος» στον Κίσσαβο, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενέκρινε προχθές το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Οι τόνοι ανέβηκαν όταν οι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης Π. Τσακνάκης και Δ. Αράπκουλε τόνισαν τον κίνδυνο αλλοίωσης ενός παρθένου χώρου και περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής, καταψηφίζοντας την προγραμματική σύμβαση.
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, υπερασπιζόμενος το έργο, δήλωσε ότι «αυτό αποτελεί μεγάλη επιθυμία των ντόπιων κατοίκων της περιοχής, αλλά και του Ορειβατικού Συλλόγου, στον οποίο συνδράμει η Περιφέρεια, καθώς από μόνος του δεν μπορεί να το κατασκευάσει. Τέτοια έργα συμβάλλουν στην ήπια ανάπτυξη της περιοχής και στη συγκράτηση του πληθυσμού στα χωριά. Το έργο σέβεται το περιβάλλον και δεν πρόκειται να φέρει ορδές τουριστών, γιατί πολύ απλά αυτό το lift είναι του… λαού και όχι των πλουσίων». Παρομοίως
* ΤΟ ακριβώς αντίστροφο της πολιτικής διαφήμισης με το Παν. Καμμένο, τον πρώην αρχηγό του εφάρμοσε στην πράξη ο αδερφέεε - Γ. Ακριβούλης. Αυτής τότε με τα υπονοούμενα συνεργασίας, πριν τις εκλογές του ‘15, που «ο αριστερόχειρας μικρός Αλέξης έσπασε το χέρι του», το οποίο ήταν το αριστερό, κι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τον παρηγορούσε ότι θα τον μάθει να γράφει με το δεξί. Ε τώρα, ο Λαρισαίος δεξιόφρων πρώην ΑΝΕΛ και νυν ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μαθαίνει κι αυτός τα αριστερά, είχε ένα ατύχημα κι έσπασε το δεξί του χέρι. (Και περαστικά).
Ζ.


5-2-4
* ΚΙ αφού συμπληρώθηκε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ο έμπειρος στα τοπικά πολιτικά Λαρισαίος ισχυριζόταν χθες ότι μπορούσε να προβλέψει με σχετική ακρίβεια και τα αποτελέσματα της εκλογής. Έλεγε και ονόματα, αλλά δεν είναι σωστό να γραφούν. Λοιπόν, αναφερόταν στους πέντε υποψηφίους, τους τρεις νυν βουλευτές κι άλλους δύο, οι οποίοι έλεγε πως θα ανταγωνιστούν για τις δύο θέσεις στη Βουλή, τόσες μόνο προσφέρει η απλή αναλογική στη ΝΔ για τη Λάρισα. Αν προκύψουν δεύτερες εκλογές κι εφόσον τις κερδίσει ο Κυρ. Μητσοτάκης, τότε θα εκλεγεί στις 2 Ιουλίου κι εκείνος που θα έρθει τρίτος σε σταυρούς στις 21 Μαΐου. Καθότι στις δεύτερες δεν θα έχει σταυρό, αλλά λίστα την οποία θα καθορίσει το αποτέλεσμα των πρώτων.
***
* ΠΕΝΤΕ υποψήφιοι στην πρώτη ομάδα, λοιπόν. Κι άλλους δύο συμπεριελάμβανε στις μεσαίου βεληνεκούς υποψηφιότητες, παράγοντες που θα αξιοποιηθούν απ’ το κόμμα αν κερδίσει την κυβέρνηση. Αν κι αυτό ισχύει ως ελπίδα και προοπτική για όλους που δεν θα εκλεγούν.
Και οι υπόλοιπες τέσσερις υποψηφιότητες θα είναι, προέβλεπε, χαμηλής πτήσης. Να είναι τόσο χαμηλής που να μην τις πιάνουν τα ραντάρ του και να κάνουν την έκπληξη; Απίθανο, αλλά εκλογές είναι… (Με σύστημα 5-2-4, ήτοι φουλ επιθετικό σχήμα, κατέρχεται στον αγώνα η ΝΔ).
Ζ.

 

Σιδηρόδρομος
* Ή υπογειοποίηση ή υπεργειοποίηση ή παράκαμψη στο βόρειο τμήμα της Λάρισας είναι οι τρεις λύσεις που δίνει η Λάρισα, για την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί η διέλευση των σιδηροδρομικών γραμμών μέσα στον αστικό ιστό της. Τίποτα λιγότερο!
* Τα ίδια σενάρια επαναλήφθηκαν και στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποίησε προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, όπου κανείς δεν παρουσιάστηκε ως ειδικός να κρίνει το καταλληλότερο, αλλά όλοι εμφανίστηκαν ανυποχώρητοι στο αίτημα της πόλης να λυθούν ριζικά και ολοκληρωτικά τα προβλήματα.
Μάλιστα, η πλειοψηφία ξεκαθάρισε ότι η Λάρισα δεν πρέπει να δεχθεί λύσεις «ασπιρίνες».
Ο λόγος περνά στους ειδικούς. Μηχανικοί, χωροτάκτες, μελετητές σιδηροδρομικών έργων κ.ά. Η Λάρισα θέλει μια μελέτη με εμπεριστατωμένες υλοποιήσιμες λύσεις.
Μια μελέτη που δεν θα μπορεί να την αντικρούσει ο ΟΣΕ ή το Υπουργείο Μεταφορών. Αν και στη συνεδρίαση έγινε γνωστό ότι ο ΟΣΕ και το Υπουργείο δεν θα δεχθούν εύκολα -ως καθόλου- μια λύση που ο προϋπολογισμός της φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη!
* * *
* ΕΝΑ «στρατόπεδο» απέναντι στον ΟΣΕ, με βασικό στόχο την ασφάλεια των πολιτών της Λάρισας, έγιναν όλες οι παρατάξεις, όλοι οι βουλευτές που κλήθηκαν να μιλήσουν, αλλά και όλοι οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων, όπως του ΤΕΕ Κ.Δ. Θεσσαλίας, των Συλλόγων Αρχιτεκτόνων, Μηχανικών κ.ά. Οι βουλευτές δε, στις τοποθετήσεις τους, δήλωσαν ότι θα είναι δίπλα στον αγώνα της πόλης να διεκδικήσει μια λύση.
* * *
* Ο αν. γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Χρήστος Κέλλας δήλωσε πως είναι στη διάθεση του Δήμου Λαρισαίων «για την επεξεργασία υλοποιήσιμης πρότασης προς την Κυβέρνηση για την κατάρτιση σχεδίου ασφαλούς διέλευσης των σιδηροδρομικών γραμμών από τη Λάρισα». Εισηγήθηκε, μάλιστα, «τη σύσταση ολιγομελούς υπερκομματικής επιτροπής για την προώθηση του θέματος στη διοίκηση του ΟΣΕ».
Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λίτσα Λιακούλη, όσο και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βασ. Κόκκαλης, μεταξύ άλλων, δήλωσαν κατηγορηματικά ότι η εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας δεν πρέπει να γίνει από το Υπουργείο. Μάλλον υπονοώντας ότι η πόλη θα περιμένει δεκαετίες μέχρι να τη δει! Πόσο άλλωστε και να υλοποιηθεί.
Λ.Κ.

 

SXOLIO_NASIOKAS.jpg

* Ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λάρισας Άκης Νασιώκας, με τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Ορμή Ανανέωσης».
Με την «ορμή» των νέων για «ανανέωση» και ανατροπή του πολιτικού σκηνικού της χώρας.

 

 

KAPETAN.jpg

* Ο Χρ. Καπετάνος τρέχει τη βουλευτική του υποψηφιότητα «με τα 1.000». Στο πλαίσιο αυτό
και η παρουσία του στον αγώνα «Run for autism».

 

MORAS_PAPADHMHTR.jpg* ΒΑΓΓΕΛΗΣ Μόρας και Βασ. Παπαδημητρίου, αμφότεροι αθλητικοί τύποι, της Δημοτικής Αρχής και της Αντιπολίτευσης, αντιστοίχως, στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ζ.

 

KELLAS_KOSMOS.jpg

Πρωταγωνιστής στη ΝΔ, διεισδυτικός σ’ ολόκληρη την κοινωνία ο γιατρός, οπότε
και τα Φάρσαλα -όπως και κάθε χωριό που επισκέπτεται- τον υποδέχθηκαν με θέρμη.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass