ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 25 Απρ 2023 18:00
* ΤΟΥ Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου κι η ΝΔ πορεύεται συντεταγμένη στη Λάρισα ευελπιστώντας στα δικά της τρόπαια. Ζ. * ΤΟΥ Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου κι η ΝΔ πορεύεται συντεταγμένη στη Λάρισα ευελπιστώντας στα δικά της τρόπαια. Ζ.

Πρόγνωση
* ΕΙΠΕ να κάνει κι εκείνος τον μετεωρολόγο, στη συντροφιά των Λαρισαίων. Σάμπως οι υπόλοιποι που προβλέπουν τον καιρό σκυμμένοι στα κινητά τους; Αυτός κοίταξε ψηλά τον ουρανό.
- Πετάνε χαμηλά τα αεροπλάνα, θα ξαναβρέξει.
Ζ.

 

Σαν πολλά...
* TO παρατήρησε ο Λαρισαίος περπατώντας το πρωί την ώρα που άνοιγαν και προσείλκυσε την προσοχή του η δραστηριότητα καθώς οι μανάβηδες τοποθετούσαν στο πεζοδρόμιό τους τα καφάσια με τα φρούτα και τα λαχανικά. Στρίβοντας από την Παπαναστασίου προς τη Μανδηλαρά και μέχρι λίγο μετά την Παναγούλη, σε μια διαδρομή 300 μέτρων περίπου, μέτρησε 6 μανάβικα. Μα τόσα πολλά; Πόσο μπορεί να δουλεύουν... Εντάξει πυκνοκατοικημένη η περιοχή, με πολυκατοικίες, αν και από την πλευρά προς το κέντρο δεν έχει διαμερίσματα αλλά μαγαζιά και γραφεία, πόση κατανάλωση να υπάρχει στα είδη μαναβικής, όταν μάλιστα υπάρχουν κι άλλα πεντέξι οπωροπωλεία στους κάθετους δρόμους της Μανδηλαρά. Τι όνειρο είδαν οι επαγγελματίες άραγε και άνοιξαν τόσα μανάβικα εκεί;
Ζ.

Δεξί εξτρέμ;
* ΝΑ φέρνει άραγε καμιά έκπληξη σήμερα ο Γ. Βασιλειάδης για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα; Ο αναπλ. γραμματέας του κόμματος εγκαινιάζει το εκλογικό κέντρο στον πεζόδρομο της Πατρόκλου και στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η ενδεκάδα των υποψηφίων, η οποία όμως ήταν χθες ακόμη μόλις δεκάδα. Ενώ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ έχουν ήδη πλήρη ψηφοδέλτια, ο ΣΥΡΙΖΑ αργεί ακόμα.
* * *
* ΩΣ επικρατέστερος για 11ος, last but not least, φέρεται από τριημέρου ο Τυρναβίτης γεωπόνος Αργ. Γραββάνης. Ο Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε χθες υποψηφιότητα στα Δωδεκάνησα, συν κάπου στην Αθήνα, εκκρεμεί η τρίτη περιφέρεια που δικαιούται ως αρχηγός, κάπου στη Βόρεια Ελλάδα λένε, η Λάρισα, που Νότο δεν τη λες, συγκεντρώνει πάλι πιθανότητες. ΣΥΡΙΖΑ είναι, το πάνε αργά-αργά, φέεεεετα...
* * *
* ΧΘΕΣ ακούστηκε πάλι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατεβάσει υποψήφιο βουλευτή στη Λάρισα τον Χρήστο Ζώη; Κατ’ αναλογία με Ευ. Αντώναρο στην Αθήνα. Ότι αυτός θα είναι η έκπληξη. Άλλωστε με το 11 στη φανέλα παίζει στην ομάδα το δεξί εξτρέμ.
- Μα στη Λάρισα έχουν από τη λαϊκή δεξιά τον Β. Κόκκαλη. Θα βρεθούν ξανά μαζί με τον Ζώη, χωράνε στο ίδιο ψηφοδέλτιο; αναρωτιόταν ο ουδέτερος παρατηρητής.
* * *
* ΣΤΙΣ εκλογές του 2012 μαζί στο ψηφοδέλτιο των ΑΝ. ΕΛ., ο Χρ. Ζώης είχε εκλεγεί βουλευτής κι ο Β. Κόκκαλης α’ επιλαχών. Κι όταν μετά, ο πρώτος αποχώρησε από το κόμμα του Π. Καμμένου, στις εκλογές του 2015, ο δεύτερος εκλέχθηκε βουλευτής και συνέχισε από το 2019 με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επιλαχών ήταν τότε ο αδερφέεε-Γ. Ακριβούλης. (Ο οποίος πάει τώρα για υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ).
Ζ.

Υπέρ τους
* Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε κι οι αναγνώστες της εφημερίδας αντιλαμβάνονται ήδη τη σταδιακή μετατροπή των ‘’Ψιθυριστών’’ σε ‘’Λιβανιστά’’. Διαχρονικά η στάνταρ εξέλιξη για τους υποψήφιους βουλευτές της περιοχής. Όλοι καλοί, όλοι χρυσοί, έχουν τις χάρες όλες. Μερικοί είναι ακόμη καλυτερότεροι. Οι άνθρωποι εκτίθενται, στην κρίση των συμπολιτών τους, προσπαθούν, ενίοτε τα δίνουν όλα επιδιώκοντας να βρεθούν στα πράγματα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ακόμη και μη εκλεγόμενοι, με στόχο να προσφέρουν για το καλό του λαού και του τόπου γενικότερα. Χρειάζεται συμπαράσταση, υποστήριξη στον αγώνα τους, έστω ν’ ακούσουν μια καλή κουβέντα, εν προκειμένω να τη διαβάσουν. Οπότε και τα ‘’Ψιθυριστά’’, με καλή διάθεση, μετατρέπονται παραδοσιακά σε ‘’Θυμιατιστά’’, για λίγες εβδομάδες.
Ζ.

Με όλους
* ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ είχε δεχθεί τον Αλ. Τσίπρα στη Μητρόπολη στη Λαμία, κατόπιν και τον Κυρ. Μητσοτάκη και οι τοποθετήσεις του είχαν προκαλέσει αίσθηση, τώρα ο δεσπότης Φθιώτιδας Συμεών και με τον Δημ. Κουτσούμπα. Μα με όλους; Ο γ. γ. του ΚΚΕ, βρέθηκε στους Βελεσιώτες Δομοκού, στην επιμνημόσυνη δέηση για τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης Δημήτρη Κουτσούμπα, ιερέα-δάσκαλο, και Κωνσταντίνο Κουτσούμπα, που εκτελέστηκαν τον Απρίλιο του 1944 από τους ναζί. Ήταν ο παππούς κι ο θείος του. Τη δέηση τέλεσε ο μητροπολίτης κ. Συμεών.
Μετά, ο Δημ. Κουτσούμπας ανέφερε: «Για μας, για όλη την οικογένεια, για το χωριό, για την πατρίδα, δεν είναι μόνο μέρα μνήμης σήμερα, αλλά είναι και μέρα υπόσχεσης να συνεχίσουμε στα ιδανικά που πάλεψαν και ο παπα-Δημήτρης Κουτσούμπας, οδηγώντας τον εαυτό του, τον γιο του και άλλους στον θάνατο από τους Γερμανούς ναζί κατακτητές, αλλά ο θάνατος σημαίνει αθανασία στη σκέψη μας, στη ζωή μας».
* * *
* ΚΙ ο μητροπολίτης Φθιώτιδος εξήρε τη θυσία των αγωνιστών τονίζοντας πως «είναι ήρωες της πατρίδας, της πίστης, των ιδανικών του λαού μας, ήρωες της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ισότητας» και σημείωσε πως ο μαρτυρικός θάνατός τους «αποτελεί μία αιώνια παρακαταθήκη για όλους μας ανεξαιρέτως και ιδιαίτερα για τους σύγχρονους Έλληνες, τους σύγχρονους Ευρωπαίους, τους σύγχρονους πολίτες». Για να συμπληρώσει: «Πώς είναι δυνατόν όταν έχει υπογραφεί η ελευθερία με τόσο αίμα και με τέτοιο αίμα, πώς είναι δυνατόν να ανεχόμαστε να εργαλειοποιείται η πίστη, η εκκλησία, η πατρίδα, να εργαλειοποιούνται ιδανικά από νοσταλγούς και διαδόχους αυτών που οδήγησαν στο μαρτύριο τον πατέρα Δημήτριο και τόσους άλλους. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για εμάς, που μας συγκινεί αλλά και μας δίνει δύναμη...» (Κι όμως, δεν συνηθίζονται τέτοια λόγια από δεσποτάδες).
Ζ.

Δεν τους θέλουν
* ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙ την ένστασή της για την ψήφο των ομογενών η Δ. Μ. με βάση τη δική της προσέγγιση: Μπορεί να ψηφίσει ο Γκας Πορτοκάλος απ’ το Αϊντάχο ντάουν τάουν που έρχεται ένα καλοκαίρι ανά 5 χρόνια για μουζάκα, γκρικ σάλαντ και άμστελ, αλλά όχι ο Γιάννης, η Ματούλα, η Ζωή, που δουλεύουν σεζόν στο νησί, για να τον σερβίρουν στη σεζλόνγκ. (Με τόσο προχωρημένη ψηφιακή Ελλάδα που καμαρώνουν, θα μπορούσαν εύκολα να ψηφίσουν οι νέοι που θα δουλεύουν στην τουριστική σεζόν).
Ζ.

Οι γείτονες
* ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ για τους γείτονες από τον Λαρισαίο Ν. Χ.
- Κάλλιο κακός χρόνος παρά κακός γείτονας.
* * *
* - Ο γείτονας και ο Θεός ποτές τους δεν γελιούνται.
* * *
* - ΑΝ ίσως θέλει ο γείτονας παντρεύεις το παιδί σου.
Ζ.

Μερική εισβολή
* ΣΤΟ ντέρμπι των ερυθρόλευκων με τους κιτρινόμαυρους αποδείχθηκε ότι η ΑΕΚ έχει την καλύτερη ομάδα. Επίσης ότι έχει την καλύτερη διαιτησία. Κι ο Ολυμπιακός διαθέτει την πιο δυναμική διοίκηση, αλλά και τους καλύτερους φιλάθλους. Είναι αυτοί που μόλις ισοφάρισε η ομάδα τους άναψαν τα καπνογόνα, με αποτέλεσμα την αναμενόμενη πεντάλεπτη διακοπή μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα κι έτσι έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να πάρουν μια ανάσα, να ανασυγκροτηθούν και να ηρεμήσουν, μην πιεστούν ψυχολογικά και φάνε κι άλλο γκολ. Οι ίδιοι φίλαθλοι που εισέβαλλαν στο γήπεδο ακολουθώντας τον πρόεδρό τους. Κι έτσι προέκυψε αυτή η «μερική εισβολή οπαδών», που είπε αργότερα κι ο τιτανοτεράστιος της Cosmote TV. Λογικά, πλήρης θα χαρακτηριζόταν η εισβολή αν έμπαινε μέσα όλο το γήπεδο.
* * *
* «Ο Β. Μαρινάκης θεωρεί αδιανόητο να υπάρχουν κάποιες χρονιές που η ομάδα δεν μπορεί και δεν αξίζει να πάρει πρωτάθλημα», σχολιάζει ο γαύρος Θ. Σκ. «Και εφόσον συμβαίνει κάτι τέτοιο φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός από τον ίδιο που κουμαντάρει την ομάδα και την μετέτρεψε σε ένα ακυβέρνητο αχταρμά. Ό, τι κοροϊδεύαμε τα προηγούμενα χρόνια, τα λουζόμαστε. Εκείνο όμως το οποίο δεν θα πρέπει να ανεχθεί κανένας υγιής φίλαθλος του Ολυμπιακού μας είναι η επικίνδυνη προσπάθεια να μετατρέψει μια προσωπική ήττα του σε πολιτικό πρόβλημα εκμεταλλευόμενος την προεκλογική περίοδο». (Ναι, όμως ήταν πέναλτι;)
Ζ.
Μισθοί
* ΣΤΗ Γερμανία τα βρήκαν λέει τα συνδικάτα με την κυβέρνηση κι έτσι δεν θα προκύψουν απεργίες καθώς 2,5 εκατομμύρια δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι θα πάρουν αυξήσεις στους μισθούς τους. Πόσο; Στο 5,5% ή τουλάχιστον 340 ευρώ μηνιαίως. Καθόλου άσχημα αν και διεκδικούσαν 10%. Το ενδιαφέρον είναι να κάνει κάποιος τις πράξεις για να πληροφορηθεί πόσο είναι αυτός ο μισθός που στο 5,5% αύξηση δίνει 340 ευρώ. Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον για τους τεμπέληδες του Νότου. (Προσφάτως ο Λαρισαίος πληροφορήθηκε από συγγενή του που είχε έρθει για το Πάσχα ότι είχε προσληφθεί ως οδοκαθαριστής στον δήμο της Ζυρίχης στην Ελβετία με μισθό 6.000 ευρώ μηνιαίως).
Ζ.

Συμπτώσεις
* ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ με τη γλώσσα από τους νεαρούς Λαρισαίους.
- «Χάρηκα» λέει η άλλη. Βιάζεσαι λέω από μέσα μου.
* * *
* - ΑΛΗΘΕΙΑ, το «πάρτο και βάλτο εκεί που ξέρεις», θεωρείται τοποθέτηση προϊόντος;
* * *
* - ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ στις συμπτώσεις;
- Όχι.
- Ούτε εγώ.
- Κοίτα σύμπτωση...
Ζ.

Παραλλαγή
* ΜΕ τις εξελίξεις τελευταία δεξιά της ΝΔ, ο Αθηναίος σχολιογράφος εμπνεύστηκε: Μια παλιά διαφήμιση ελαφρά παραλλαγμένη θυμίζει η επιχείρηση προσέλκυσης ακροδεξιών ψηφοφόρων στην οποία επιδίδεται από μέρες ο Κυρ. Μητσοτάκης: «Είναι κεφάτος, ψωνίζει απ’ του Βελόπουλου...».
Και εν συνεχεία κάνει και τους παραλληλισμούς του: «Ο κ. Μητσοτάκης πολιτεύεται θεωρώντας ότι έχει εξασφαλίσει τη μιντιακή παντοκρατορία ενός Μπερλουσκόνι, την οικονομική επιφάνεια ενός Τραμπ και την αντικομμουνιστική λαϊκή υποστήριξη ενός Ορμπαν...».
Ζ.

Ξεκολλημένες
* ΤΟ σημείο - παγίδα για πλήθος διερχόμενων Λαρισαίων καθημερινά εντοπίζει ο Χ. Τ. στην Κουμουνδούρου 30. Με τουλάχιστον δέκα πλάκες ξεκολλημένες στο πεζοδρόμιο και το λούκι της πολυκατοικίας που βγάζει τα νερά πάνω στους περαστικούς. Το πρόβλημα χρονίζει λέει, παρότι, όπως βλέπει ως γείτονας, εκεί δίπλα πίνουν τσίπουρο καθημερινά 2-3 αντιδήμαρχοι. (Να πάρουν και το μυστρί για την επισκευή την επόμενη φορά, πριν κάτσουν;)
Ζ.

Μου τελείωσε...
* ΠΡΟΧΘΕΣ του Αγίου Γεωργίου, εμπνεύστηκε η Λαρισαία.
- Ο γείτονας άναψε κάρβουνα και ψήνει σουβλάκια, πανσέτες και λουκάνικα. Θα πάρω μια μεγάλη πιατέλα και θα πάω να του ζητήσω ζάχαρη...
Ζ.

MPIZIOY_PROEDROS.jpg

* ΜΕ τις ρίζες της κοινωνίας και της παρατάξεως η Στέλλα Μπίζιου και στην Κουκουράβα. Με τον μια ζωή πρόεδρο του χωριού κατά την περιοδεία της στην Αμυγδαλή Αγιάς, ο Γιάννης Συρακούλης ήταν εκεί για να συζητήσουν με τη βουλευτή.
Ζ.

 

PAPOUTSIA.jpg

* ΥΠΟΔΗΣΗ Λαρισαίων βουλευτών σε προεκλογική περίοδο, κατέγραψε ο φακός του Αλ. Π. Αντρικό παπούτσι με σπέσιαλ σόλα και γυναικείο με χαμηλό σταθερό τακούνι. Πώς αλλιώς να βγει τόσο τρέξιμο...
Ζ.

 

KALOGIAN_TZANAKOYL.jpg

* ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ρωτάει ο Απ. Καλογιάννης τον Κ. Τζανακούλη αν είναι ελεύθερη
η θέση δίπλα του. Μα, θέση στους πρώην;
Ζ.

 

ANASTASIOY.jpg

* ΠΛΗΘΩΡΙΚΟΣ και γλεντζές ο αντιδήμαρχος Μιχ. Αναστασίου. Το επιβεβαίωσε και σε υπαίθριο γλέντι στην πλατεία στο Φρούριο, όπου τα έδωσε όλα. Και πάνω στο τραπέζι χόρεψε και πενηντάευρα κολλούσε στο κούτελο για την ορχήστρα, γλέντι όχι αστεία.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass