ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2023 17:00
* ΑΠΟ το πρωί ως το βράδυ, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νομού ο Χρήστος Κέλλας, όπως το μεσημέρι της Παρασκευής, με την καλύτερη παρέα στο Μεγάλο Μοναστήρι... * ΑΠΟ το πρωί ως το βράδυ, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νομού ο Χρήστος Κέλλας, όπως το μεσημέρι της Παρασκευής, με την καλύτερη παρέα στο Μεγάλο Μοναστήρι...

Εξαπίνης
* ΚΑΙΡΟΣ ανοιξιάτικος, αλλά μην χαίρεσαι, πάλι θα στο χαλάσει από αύριο.

Απ’ ό,τι φαίνεται το καλοκαίρι θα έρθει μια μέρα ξαφνικά, και θα μας καταλάβει «εξαπίνης» που λένε και οι μορφωμένοι. Και τότε θα ψάχνεις θάλασσα να βουτηχτείς. Και θα ’χεις μπροστά σου και τις δεύτερες εκλογές συμπολίτη μου...

Σκακιέρα
* ΚΑΘΩΣ οι μέρες περνούν, όλο και πιο πολύ φανερώνονται τα ...σχέδια του Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος δεν έχει κρύψει ότι επιθυμεί αυτοδύναμη Κυβέρνηση. Βλέπει ωστόσο ότι αμέσως μετά τις πρώτες εκλογές θα κατηγορηθεί πως σέρνει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να σχηματίσει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό θα του στοίχιζε πολιτικά. Οπότε το γύρισε στο καλαματιανό με απανωτές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο.
- Ε, ναι, βεβαίως μπορεί αριθμητικά να βγαίνουν τα κουκιά, αλλά αυτό δεν φτάνει. Έχουμε διαφορές, έχουμε θέματα, ο Ανδρουλάκης δεν με θέλει...
Προφάσεις βέβαια. Ο στόχος είναι οι δεύτερες εκλογές τις οποίες μόνο ...τρελός δεν θα έκανε αν ήταν στη θέση του Μητσοτάκη. Και το ωραίο είναι ότι ο Ανδρουλάκης έχει εγκλωβιστεί στη ρητορική του κατά της ΝΔ και δίνει πάτημα στον Μητσοτάκη να μετακυλήσει σ’ αυτόν την ευθύνη... Σκακιέρα κανονική...

«Φτώχειες»
* ΟΤΙ ζούμε τις πιο «φτωχές» εκλογές από τη Μεταπολίτευση και μετά το βλέπεις καθαρά και στα Εκλογικά Κέντρα που άνοιξαν τα κόμματα στη Λάρισα. Μικρά πόστα, διακριτικά, που σχεδόν δεν τα πιάνει το μάτι σου. Κάπου στην Κύπρου η ΝΔ, κάπου στην Πατρόκλου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάπου στην Τρίγωνη πλατεία το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Πού ’ναι τα χρόνια που όλοι φρόντιζαν να νοικιάσουν τεράστιους χώρους, μαγαζάρες πρώτο τραπέζι πίστα στην Κεντρική πλατεία, και πλακώνονταν για τη μη τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων, ενώ η απειλή επεισοδίων ήταν υπαρκτή; Πάει, έφυγαν, δεν θα τα ξαναδούμε... Λεφτά για πέταμα δεν υπάρχουν. Όλα μεταφέρθηκαν στις οθόνες των κινητών...

Σταυρωτές
* ΣΤΟ μεταξύ, τα «βουλευτάδικα» της Λάρισας συγκρότησαν συνεργεία κυριών (κυρίως) που σταυρώνουν αβέρτα ψηφοδέλτια του υποψηφίου που θα μοιραστούν πόρτα – πόρτα.
Σταυρωτής ψηφοδελτίων: άλλο ένα ... «επάγγελμα» που θα εκλείψει σταδιακά, δεδομένου ότι τα επόμενα χρόνια θα ψηφίζουμε μάλλον από το σπίτι με κωδικούς ...«TAXISNET».

Η βασίλισσα
* ΟΤΙ ο Κάρολος έγινε βασιλιάς της Αγγλίας το έχουμε συνειδητοποιήσει πια για τα καλά. Καιρός είναι τώρα να μάθουμε στην Ελλάδα ότι βασίλισσα Αγγλίας είναι η ...Καμήλα κι όχι η ...Γκαμήλα, ως παγκοίνως πιστεύεται και ...προφέρεται.

Κόλαση
* ΑΝΟΙΞΗ, ο κόσμος αρχίζει να κυκλοφορεί και πλέον το Κέντρο της Λάρισας είναι μια ...κόλαση. Ειδικά το απόγευμα της Παρασκευής, όποια παρανομία θες τη βρίσκεις. Κορυφαίο παράδειγμα ότι στη Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου το πεζοδρόμιο (μεταξύ  Παπακυριαζή και Πατρόκλου) ήταν ένα ατέλειωτο πάρκινγκ διτρόχων.
Αστυνόμευση είπατε; Άστο... Θα γελάσει κι ο Τοτός...

Τολμά ...
* ΕΝΑ μεγάλο τόλμημα από τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ Λάρισας Χρήστο Καπετάνο, που αποφάσισε να πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στο ...«Κλειστό» γήπεδο του Αλκαζάρ στη Λάρισα!
Δηλαδή, σε έναν χώρο χιλιάδων θέσεων που στο παρελθόν μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντώνης Σαμαράς κατάφεραν να γεμίσουν.
Αυτήν την Τρίτη στις 7 το απόγευμα η ομιλία του Λαρισαίου πολιτικού που, όπως όλα δείχνουν, έχει μπει ως το καινούργιο πρόσωπο πολύ γερά στην κούρσα της εκλογής.

Ντιμπέιτ
* ΚΑΝΟΝΙΚΑ, σε άλλες χώρες τα πολιτικά ντιμπέιτ πριν τις εκλογές είναι κορυφαία πολιτικά γεγονότα. Στην Ελλάδα, όπως τα έχουν ...καταντήσει, κινδυνεύουν να ...πατώσουν από πλευράς τηλεθέασης, πολλώ δε μάλλον που απέναντί τους έχουν αθλητικά γεγονότα, το Netflix, το Ertflix και άλλα τέτοια εναλλακτικά. Η αλήθεια είναι ότι ο (κάθε) Μητσοτάκης που νιώθει «καβάλα στον γάιδαρο» δεν έχει κανέναν λόγο να διακινδυνεύσει κάποιο πιθανό λάθος. Οπότε, άσε τους άλλους να σκούζουν...

Τα κασκόλ
* ΕΚΛΟΓΕΣ και στην Τουρκία. Και – το παρατηρήσατε; - όπου και να πάνε να μιλήσουν Ερντογάν και Κιλιντσάρογλου, φοράνε κι από ένα ...κασκόλ, που είναι αυτό της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας.
Εδώ δεν παίζει κάτι ανάλογο. Ποιος αρχηγός να πάει στον Βόλο να φορέσει κασκόλ Ολυμπιακού Βόλου και να ’ρθει μετά για ομιλία στη Λάρισα;

Άιντε
* ΤΟΥΡΚΙΚΟ κι αυτό: Ποιο είναι το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα της Αντιπολίτευσης;
Η λέξη «Εμπρός» (τουρκιστί: άιντε).
Στην Ελλάδα πάλι λέμε, η χρήση της λέξεως έχει διαφορετική χρήση:
- Άιντε να τελειώνουμε με δαύτους, μας ζάλισαν...

Κόστος
* ΚΑΚΑ μαντάτα για ταξιδιώτες... Οι αεροπορικοί ναύλοι αυξάνονται με υπερδιπλάσια ταχύτητα από τον πληθωρισμό καθώς οι αερομεταφορείς εκμεταλλεύονται την αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια, γράφουν οι Financial Times. Το εισιτήριο μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης αυξήθηκε κατά 23%, ενώ μεταξύ Νέας Υόρκης και Σιγκαπούρης κατά 45%.
Εξαιτίας των ναύλων, των φόρων αεροδρομίων και όχι μόνο, έφτασε ένα ταξίδι μιας εβδομάδας στη Νέα Υόρκη να κοστίζει το Πάσχα κοντά στα 2.500 ευρώ άνευ πρωινού.
Συμπέρασμα; Μόνο σε περιόδους χαμηλής ζήτησης μπορείς πια να κάνεις μακρινά ταξίδια. Αλλιώς, ξέχνα το.

Ο τελικός
* ΜΑΛΛΟΝ ...γλιτώνει η Λάρισα τον τελικό κυπέλλου ποδοσφαίρου που η ΕΠΟ – στην απελπισία της – συζητούσε να ορίσει στο AEL FC Αρένα. Γλιτώνουμε έτσι την κάθοδο των βανδάλων της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Η ...αντίσταση του Δήμου Λαρισαίων φαίνεται ότι υπήρξε αποφασιστική και καλώς έγινε. Τι να κερδίσει η Λάρισα, πέρα από καταστροφές και ζημιές που θα προξενούσε στο γήπεδο και την πόλη όλη αυτή η μεταφερόμενη παρέα;
Νέος τόπος ...μαρτυρίου η ...Κύπρος που αρχικώς αρνήθηκε, αλλά τώρα ξανασυζητείται. Άντε του χρόνου στις ...ΗΠΑ ή και στην Αυστραλία, ίσως και στο ...φεγγάρι για μεγαλύτερη ασφάλεια. Και η Ελλάδα συνεχίζει να ξεφτιλίζεται παγκοσμίως ως η χώρα που αδυνατεί να διοργανώσει ακόμη και έναν τελικό αγώνα ποδοσφαίρου. Ζήτω μας!

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass