ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2023 17:02
* ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ όλοι μαζί στη συλλογή του Κ. Αγοραστού τη νέα ποιμαντορική ράβδο που του έκανε δώρο ο Αυστραλίας. Ο οποίος θαύμασε που ο περιφερειάρχης έχει ράβδο ακόμη και Οικουμενικού Πατριάρχη. * ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ όλοι μαζί στη συλλογή του Κ. Αγοραστού τη νέα ποιμαντορική ράβδο που του έκανε δώρο ο Αυστραλίας. Ο οποίος θαύμασε που ο περιφερειάρχης έχει ράβδο ακόμη και Οικουμενικού Πατριάρχη.

Της Αγίας Δημοκρατίας


* ΣΗΜΕΡΑ της Σαμαρείτιδος, την οποία κατά τας Γραφάς την είχε συναντήσει ο οδοιπόρος Ιησούς στο πηγάδι του Ιακώβ και της γύρεψε νερό να ξεδιψάσει και της δίδαξε τον λόγο του Θεού.
Και την επόμενη, Κυριακή του Τυφλού, ταυτόχρονα Κωνσταντίνου και Ελένης των Ισαποστόλων, αλλά και της Αγίας Δημοκρατίας, της ανάδειξης των 300 Εθνοπατέρων. Καθότι την παραπάνω Κυριακή, των Αγίων 318 Πατέρων της Εκκλησίας, της Α’ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου όπου καταδικάστηκαν οι Αρειανοί, όχι της Θεσσαλονίκης, αλλά οι αιρετικοί οπαδοί του Άρειου.
***
* ΚΥΡΙΑΚΗ του Τυφλού στις 21 Μαΐου, ταιριάζει με το εκλογικό σώμα. Τυφλός ήν και ανέβλεψεν, που του είχε αλείψει ο Ιησούς τα βλέφαρα, του εκ γενετής τυφλού, με πηλό που έφτιαξε απ’ το σάλιο του και τον έστειλε να πλυθεί στην Κολυμβήθρα του Σιλωάμ, πάλι κοντά στο νερό στην άνυδρη Ιουδαία. Για να μπλέξει μετά με τους Φαρισαίους, που τον κατηγόρησαν ότι κάνοντας θαύματα εργάζεται παραβιάζοντας την αργία του Ιερού Σαββάτου. (Και σου λέει τώρα για κατευθυνόμενη προπαγάνδα...)
Ζ.

Πάλι ωραίοι...
* ΣΤΟΝ απόηχο της νέας εθνικής αποτυχίας, η κουβεντούλα στην παρέα των Λαρισαίων.
- Δεν μας ψήφισαν αυτοί στη Γιουροβίζιον; Δεν θα έρθουν Ελλάδα; Τριάντα ευρώ η ξαπλώστρα.
- Δεν πειράζει που πατώσαμε στη Γιουροβίζιον. Είμαστε πάντα από τους πρώτους στην τιμή της βενζίνης.
Ζ.

Οι μετακινούμενοι
* - Ο νικητής της φετινής κάλπης θα είναι αυτός που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους μετακινούμενους και αναποφάσιστους ψηφοφόρους...
Προεκλογική σοφία από νεαρό Λαρισαίο.
- Να, για παράδειγμα απ’ τον περίγυρό μου κάποιοι μου ανάφεραν το τελευταίο διάστημα ότι από ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν ΝΔ και αντίστροφα καθώς από ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ και πίσω, σε σχέση με τι είχαν ψηφίσει το 2019. (Υπάρχουν δηλαδή μετακινούμενοι και σ’ αυτές τις εκλογές).
***
* - ΟΙ λόγοι των μετακινήσεων ποικίλλουν, συνέχιζε, ανάλογα με την περίσταση. Ο βασικός οι διάφορες πολιτικές που υλοποιούν τα κόμματα, ελκυστικές ή απωθητικές. Ενώ κάποιο ρόλο παίζει και το ποιοι είναι οι υποψήφιοι βουλευτές στα ψηφοδέλτιά τους. Υπάρχουν φυσικά και οι «μπετόν’’ που δεν πάνε πουθενά ό,τι και να γίνει. Αυτοί δεν καθορίζουν αποτέλεσμα. (Έτσι γινόταν εδώ και πολλές δεκαετίες).
Ζ.

Για συνέντευξη
* ΣΤΗ Λάρισα πάλι χθες ο Αλ. Τσίπρας. Το επίσημο πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ανάφερε περιοδείες και ομιλίες σε Τρίκαλα και Βόλο, ωστόσο εθεάθη και στη Δημοτική Πινακοθήκη στη Νεάπολη. Δεν ήταν έντονες εικαστικές ανησυχίες μέσα στον προεκλογικό ορυμαγδό, για δουλειά πήγε. Εκεί τον περίμενε ο Στ. Θεοδωράκης και το τηλεοπτικό του συνεργείο για γύρισμα. Ο συγκεκριμένος χώρος επιλέχθηκε να φιλοξενήσει ως σκηνικό τη συνέντευξη που θα έκανε αυτός στον Αλ. Τσίπρα.
Ζ.

Πάλι θα κρυφτούν;
* ΠΡΟΒΛΗΜΑ αντιμετωπίζουν αρκετοί Λαρισαίοι οι οποίοι έλαβαν την ειδοποίηση ότι έχουν οριστεί στην Εφορευτική Επιτροπή του εκλογικού τους τμήματος και οι οποίοι δεν προτίθενται να πάνε. Όπως άλλωστε κάνουν πολλοί τα τελευταία χρόνια, θεωρώντας ταλαιπωρία την υποχρέωση που τους ανατίθεται. Έχουν μια ανησυχία για τυχόν κυρώσεις που μπορεί να τους επιβληθούν, πέρα από το ότι δεν μπορούν να εμφανιστούν για να ψηφίσουν. Το πρόβλημα θα το έχουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι πάλι που θα υποχρεωθούν να κάνουν εκλογές μόνοι τους ή με τη συνδρομή των κομματικών παρατηρητών. Κι ενώ το ίδιο συμβαίνει πολλά χρόνια τώρα, ποτέ, ούτε τώρα, δεν φιλοτιμήθηκε η κυβέρνηση να ορίσει κάποια μικρή αποζημίωση για τις Εφορευτικές Επιτροπές. Θα ήταν ένα κίνητρο συμμετοχής.
Ζ.

Εισαγωγής
* «ΡΕ τι τραβάμε και δεν το μαρτυράμε... Ένθεν κακείθεν...». Αναστέναζε ο παλιός πασοκτζής Γ. Φ. Έβλεπε στην τηλεόραση τον Ν. Χατζηνικολάου να βρίσκεται ανάμεσά τους και να συζητά με τους δύο καλεσμένους του, τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη εκπρόσωπο της ΝΔ και τον Γιαν. Ραγκούση του ΣΥΡΙΖΑ, τους άκουγε να αντιπαρατίθενται, ενώ μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν κι οι δυο τους υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. (Το οποίο παράγει και εξάγει στελέχη).
Ζ.

Προς χαλαρούς
* «ΑΝ ο ανήσυχος, ο δημοκρατικός, ο «αντιρρησίας συνείδησης» δεν πάει κάλπη, θα πάνε άλλοι γι’ αυτόν», ενημερώνει ο Αθηναίος σχολιαστής, πριν την απομάκρυνση εκ του πολιτικού ταμείου: Υπάρχει θέμα αποχής ή «χαλαρής» ψήφου για τις 21 Μαΐου; Προφανώς. Όταν ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλούσε για δύο και τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, αυτό καλλιεργούσε. Μέχρι που κατάλαβε ότι θα του κοστίσει αν περάσει η λογική του «πρώτου γύρου». Και ανέκρουσε πρύμναν. Αυτό επίσης καλλιεργείται συστηματικά από την εντατική προπαγάνδα ότι η απλή αναλογική δεν μπορεί να δώσει κυβέρνηση. Άρα θα πάμε σε δεύτερες, ακόμα και σε τρίτες εκλογές με ενισχυμένη. Χαλαρώστε και μην ξοδεύετε τζάμπα ενέργεια και λεφτά. Και ραντεβού τον Ιούλιο. Αμ δε... Αν περάσει αυτό, θα δούμε πολλές μετανοημένες ψυχές το βράδυ της Κυριακής.
***
* ΔΙΟΤΙ λέει, οι εκλογές της απλής αναλογικής θα δώσουν κατά πάσα πιθανότητα κυβέρνηση. Του Μητσοτάκη ή του Τσίπρα. Ωραία τα λένε προεκλογικά, και καλά κάνουν και τα λένε, αλλά κάθε θαύμα τρεις ημέρες. Ύστερα έρχονται οι εκλογές, η ετυμηγορία του κυρίαρχου λαού. Πιο σωστά, η ετυμηγορία του κυρίαρχου ψηφοφόρου, όχι εκείνου που απέχει. Ο κυρίαρχος ψηφοφόρος θα ψηφίσει και για τον «χαλαρό». Μόνο που δεν θα ψηφίσει ό,τι θα ψήφιζε αυτός. Δεν ψηφίζεις; Άσε, ψηφίζω εγώ για σένα.
Ζ.

Δεν τους κυνηγούν
* ΣΕ εναλλακτικές διαδρομές οι σκέψεις των Λαρισαίων φοιτητών.
- Όταν σου λέει η παρέα πάμε για χαλαρό ποτό, πάρε καλού κακού και τα γυαλιά ηλίου μαζί.
***
* - ΜΑΜΑ, τι θα φάμε;
- Δεν σας πήρα εγώ playstation για να σας μαγειρεύω κιόλας...
***
* - ΔΕΝ μπορώ να τους καταλάβω αυτούς που σηκώνονται και πάνε για τρέξιμο ενώ δεν τους κυνηγάει κανείς.
Ζ.

Όπως θέλει...
* ΕΠΑΝΗΛΘΕ για να τους γλεντήσει, τους διοικούντες την ΕΠΟ, ο δήμαρχος του Βόλου, με τη συνήθη δημόσια αθυροστομία του: «Πρέπει να με αγαπάνε οι που...νες, δεν εξηγείται διαφορετικά, να γυρίζουν πάλι σε μένα και στο Πανθεσσαλικό. Τους έχω και μια άλλη πρόταση, αλλά την αφήνω τελευταία. Να φέρω ένα αεροπλανοφόρο και να γίνει ο τελικός πάνω σε αυτό, μέσα στον Παγασητικό. (Μετά βέβαια, είπε ναι, «ποιος θα θυμάται σε δυο μέρες;’’ Σκέφτηκε και δέχτηκε. Είχε μεσολαβήσει και η διέλευση του φίλου του Κυρ. Μητσοτάκη απ’ τον Βόλο).
***
* ΚΑΙ τότε παρενέβη ο Λαρισαίος Ηλ. Σ. : «Τάδε έφη» Αχιλλέας ο «γκράντε’’: «Έχω δηλώσει ότι αυτή τη στιγμή, το ποδόσφαιρο έχει τοξικότητα και μεγάλη ευθύνη έχουν αυτοί όλοι». Εσένα Αχιλάκο μ’, σ’ έχεις απ’ έξω από την τοξικότητα; Ο πρώτος «διδάξας», ο «σημαιοφόρος» ήσουν, είσαι και θα είσαι. Δεν θάπρεπε καν να μιλάς «ΤάτςΑχιλάκο» που λένε και οι «βλάχοι». Κι όσο για το «αεροπλανοφόρο», έχω κατοχυρώσει τα πνευματικά δικαιώματα πρώτος και με φωτογραφία του.
Το επιβεβαιώνει και ο καθηγητής Ν. Μ. : Πράγματι. Όταν μίλησε για αεροπλανοφόρο, αυτό που σκέφτηκα και είπα είναι ότι «ο κύριος έκλεψε τα πνευματικά δικαιώματα της πατέντας Ηλία».
Ενώ ο καλλιτέχνης Στ. Στ. προσθέτει, επίσης από Λάρισα: Η πλάκα είναι ότι πολλά γίδια δικά μας τον θεωρούν και επιτυχημένο δήμαρχο επειδή λέει φωτίζει πολύ τον Βόλο τα Χριστούγεννα.
Ζ.

Φοιτητικές
* ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ για την αυτοδυναμία που εξασφάλισε η ΔΑΠ -ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ιδίως στη φετινή δύσκολη για την παράταξή του αναμέτρηση, δηλώνει ο Λαρισαίος πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών ΠΑΜΑΚ, Γιάννης Ολύμπιος. Και μαζί του καμαρώνει κι ο πατέρας του, δημοτικός σύμβουλος Αγιάς, ο εξ Ομολίου ορμώμενος Σάκης Ολύμπιος. (Ολύμπιος παρότι εκ Κισσάβου).
Ζ.

Είναι νωρίς
* ΠΛΗΣΙΑΣΕ τον πάγκο του μανάβη χθες ο θαρραλέος Λαρισαίος.
- Πόσο έχουν τα κεράσια;
- Δέκα ευρώ το κιλό.
- Ωραία, βάλε μου διακόσια κιλά.
- Ε; Πλάκα μου κάνεις;
- Εσύ άρχισες όμως...
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass