ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2023 17:00
* ΜΙΛΑΜΕ μεγάλος έμπορας, φοβερή προσφορά... Ζ. * ΜΙΛΑΜΕ μεγάλος έμπορας, φοβερή προσφορά... Ζ.

Τεχνική βλάβη
* ΕΝΤΕΛΩΣ αναποφάσιστο το φετινό καλοκαίρι. Αν ήταν να ψηφίσει κι αυτό, κυβέρνηση

δεν θα έβγαινε.
***
* ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ να ξορκίσουν την κατάσταση με τον άστατο καιρό οι Λαρισαίοι.
- Υπάρχει τεχνική βλάβη στο σύστημα του θέρους, δεν εξηγείται αλλιώς.
***
* ΚΑΤΙ ήξεραν οι Ρωμαίοι που είχαν αυτοκράτορα Ιούλιο είχαν και αυτοκράτορα Αύγουστο. Με τον Ιούνιο δεν είχαν ασχοληθεί καθόλου.
Ζ.

Μετά την Τρίτη
* ΣΗΜΕΡΑ θα είναι μια άλλη μέρα, αλλά η Λαρισαία είχε από χθες τις επιφυλάξεις της.
- Και αύριο δηλαδή που θα είναι Τετάρτη και 14 δεν θ’ αλλάξουν και πολλά πράγματα. Μην περιμένετε να βρίσκετε λεφτά στον δρόμο.
Ζ.

Αλλαγή θέματος
* ΤΗ μια προεκλογική εβδομάδα στο προσκήνιο οι φόροι, την άλλη η Υγεία. Και κει πάνω που η συζήτηση γινόταν για τα προγράμματα των κομμάτων, έστω με υπερβολές, ακόμη και με ψέματα, αίφνης προέκυψαν Γεωγραφία και Πατριδογνωσία. Τώρα κυριαρχούν η Ροδόπη και η μειονότητα.
***
* ΜΕ μια αριστοτεχνική κίνηση Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε απολογούμενος, με ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ κλασικά στο μοτίβο «φταίνε κι οι δυο».
- Καλά πάει κι αυτό, από αυτογκόλ ο ΣΥΡΙΖΑ άλλο τίποτα...
Ο ποδοσφαιρόφιλος Λαρισαίος, όμως, είχε την ανάλυσή του.
- Πιέζεται έντονα στο δικό του τρίτο του γηπέδου, από την καλύτερα οργανωμένη ομάδα της ΝΔ, που δεν τους αφήνει να βγάλουν εύκολα την μπάλα από την περιοχή τους.
Ζ.

Ήχος της βροχής
* ΣΕ καθημερινές μικροπεριπέτειες τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.
- Μου αρέσει πολύ ο ήχος της βροχής. Μου θυμίζει ήχο από τηγάνισμα.
***
* - ΡΕ συ, πονάει ο λαιμός μου.
- Κάνε γαργάρες με λεμόνι.
- Έτσι σκέτες, χωρίς μπριζόλα;
***
* - Ο,ΤΙ τρώμε τα μεσάνυχτα δεν παχαίνει. Το σώμα δεν ξέρει αν αυτές οι θερμίδες είναι για τη μία ή για την επόμενη ημέρα και δεν τις μετράει.
Ζ.

Με τον Ρουσόπουλο
* ΣΤΗΝ Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της τοπικής ΝΔ, ένας είναι ο πρόεδρος, από τους εν ζωή, ο Βασ. Μπατζηλιώτης φυσικά, ο οποίος θα συμμετέχει σε προεκλογική σύσκεψη παλιών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, με ομιλητή τον Θοδ. Ρουσόπουλο. Προφανώς καλείται η κλάση των καραμανλικών στα όπλα. Ο Λαρισαίος κτηνίατρος είναι λέει ο μόνος από τη Θεσσαλία που εκλήθη.
Ζ.

Πού η μπίλια;
* ΟΚΤΩ βουλευτές εκλέγει ο Νομός Λάρισας, άρα με κάθε 12,5% τα κόμματα εκλέγουν και έναν από την α’ κατανομή, ασχέτως εκλογικού νόμου, υπολοίπων κ.λπ.
Έτσι, με τα αποτελέσματα της πρόσφατης κάλπης και με το σύστημα της Ενισχυμένης που θα ισχύσεις στην επικείμενη, η ΝΔ με 40,2% εκλέγει τους 3 της βουλευτές και της περισσεύει και 2.7% για να επιχειρήσει να καταλάβει και τέταρτη έδρα με τη Ρ. Καραλαριώτου. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι, με 19,8% εκλέγει 1 βουλευτή της λίστα του και του απομένουν και 7,3% για να παραμείνει στη Βουλή κι ο δεύτερος Γ. Καριπίδης.
***
* ΟΙ έδρες του ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ δείχνουν λογικά αδιαμφισβήτητες με το 11,9% και το 8,3% αντίστοιχα. Κι από κει και μετά, η έδρα Βελόπουλου ή και Κωνσταντοπούλου ή Νίκης ή Βαρουφάκη ή και όποιου τελικά κόμματος εισέλθει στη Βουλή με 3% πανελλαδικά, θα παιχτεί στη ρουλέτα του εκλογικού νόμου. Ανάλογα με το ποσοστό, αλλά και τον αριθμό ψήφων στη Λάρισα, λογικά ένας από τους μικρούς θα βγάλει βουλευτή.
Κατά κανόνα ευνοούνται οι πιο μικροί απ’ τους μικρούς. Ενώ ο εκλογικός νόμος δεν ξεχνά και το μπόνους 40-50 βουλευτών που πρέπει να συμπληρωθούν υπέρ του ευνοούμενου πρώτου κόμματος.
(Θα πάρει ώρες το βράδυ της Κυριακής για να κάτσει η μπίλια και να βγει συμπέρασμα. Κι αυτό είναι το καλό σενάριο).
Ζ.

Νέες τεχνολογίες
* ΕΦΥΓΕ από τη ζωή ο πρώτος χειριστής φαξ του Ελληνικού Δημοσίου, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Κι όπως πληροφορεί το Βατράχι, είχε βραβευθεί για την αποστολή και λήψη χιλιάδων φαξ κατά τη διάρκεια της θητείας του σε διάφορες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα.
Μολονότι ξεκίνησε την καριέρα του ως χειριστής τέλεξ, το 1977 ήταν ο πρώτος που παρέλαβε τη θαυματουργή νέα συσκευή, την οποία, παρά την αρχική καχυποψία των συναδέλφων του για την έλευση νέων τεχνολογιών, κατάφερε να καθιερώσει ως τον κύριο τρόπο επικοινωνίας του ελληνικού Δημοσίου.
Κοντά του μαθήτευσαν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, στους οποίους δίδαξε την τέχνη της λήψης και της αποστολής, ενώ έδωσε μάχες κατά του email, το οποίο θεωρούσε υπερβολικά απρόσωπο.
Αυτοί που τον γνώρισαν μιλούν για έναν άνθρωπο που μπορούσε να στείλει ακόμη και το πιο πολυσέλιδο φαξ χωρίς να χάσει την υπομονή του, ακόμη κι όταν έπεφτε η γραμμή.
***
* ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ την ειδησεογραφία στον ίδιο τομέα, αναταραχή επικράτησε σήμερα σε σχολείο της πρωτεύουσας, όταν υπέπεσε στην αντίληψη των επιτηρητών ότι μεταξύ των μαθητών που έδιναν Πληροφορική είχε μπει κρυφά και ο Κυριάκος Πιερρακάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έγινε αμέσως αντιληπτός, παρότι ήταν κρυμμένος πίσω από άλλον μαθητή, καθώς ήταν ο μόνος 50χρονος στην αίθουσα, ενώ παράλληλα φορούσε κοστούμι και γραβάτα.
Όπως έγινε γνωστό, αρχικά ο Κυριάκος Πιερρακάκης αρνήθηκε ότι είναι ο ίδιος λέγοντας «δεν είμαι εγώ μπρο, απλώς του μοιάζω». Ωστόσο, δεν έπεισε τον επιτηρητή και στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι μπήκε κρυφά να δώσει, γιατί από τις εκλογές και μετά του λείπει η ψηφιακή διακυβέρνηση και τις νύχτες δεν μπορεί να μπει στον gov.gr να κάνει αλλαγές στον κώδικα.
Ζ.

Απρέπεια
* ΝΑ διαρκούν επί μακρόν οι συνεντεύξεις Τύπου του «Θεσσαλικού Θεάτρου» είναι κάτι συνηθισμένο πια. Όπως αυτή που έγινε χθες για το Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος και την παράσταση «Μήδειας Μπούρκα».
Μίλησαν οι συντελεστές της παράστασης, μίλησαν οι άνθρωποι του Δικτύου, μίλησαν ξανά και ξανά κάποιοι ίδιοι άνθρωποι, άργησε να ξεκινήσει κιόλας η συνέντευξη Τύπου, πίεζε ο χρόνος, άρχισαν να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί που έπρεπε να πάνε και σε άλλα θέματα.
Το διέβλεψε αυτό η πρόεδρος του «Θεσσαλικού» Ρίτα Απρίλη και παρενέβη για να δοθεί ο λόγος στην αντιπρόεδρο του «Θεσσαλικού», στην κ. Ζωή Καλαφάτη, που υπομονετικά περίμενε -αν και αντιπρόεδρος, να μιλήσει πριν αποχωρήσουν οι δημοσιογράφοι. Φευ! Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
***
* ΣΑΝ να μη μίλησε ποτέ η Ρίτα Απρίλη και σαν να μη φόρεσε τα γυαλιά της η Ζωή Καλαφάτη για να αρχίσει να διαβάζει το κείμενό της, ο λόγος δόθηκε αλλού.
Φυσικά οι περισσότεροι δημοσιογράφοι αποχώρησαν και όταν τελικά της δόθηκε ο λόγος ελάχιστοι είχαν μείνει.
***
* ΑΠΡΕΠΕΙΑ τουλάχιστον εκ μέρους του «Θεσσαλικού» σε έναν άνθρωπο σαν τη Ζωή Καλαφάτη που υπηρετεί άοκνα το «Θέατρο» επί 13 χρόνια και έχει προσφέρει τόσα στον πολιτισμό της πόλης.
Και μάλιστα καθώς διάγουμε και το τεσσαρακοστό έτος από τη γέννηση του «Θεάτρου» και το όλο κλίμα είναι πιο γιορτινό, οφείλεται ο απαιτούμενος σεβασμός στους ανθρώπους που ήταν δίπλα του για χρόνια πολλά και έχουν ανιδιοτελώς προσφέρει.
Θ.Α.

Όχι ρίσκα
* ΤΙΣ δυσκολίες τους περιέγραφαν οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Αν έχεις 20 ευρώ και η γυναίκα σου έχει 10 ευρώ, τότε η γυναίκα σου έχει 30 ευρώ. Δεν χρειάζονται ανώτερα μαθηματικά γι’ αυτό.
***
* - ΜΩΡΟ μου, τον φοβάσαι τον θάνατο.
- Ε ναι, αγάπη μου, ποιος δεν τον φοβάται.
- Τότε γιατί κοιτάς το στήθος αυτηνής στο διπλανό τραπέζι;
***
* - ΘΕΛΩ κάτι δικό σου να πάρω μαζί μου φεύγοντας.
- Να, πάρε τα σκουπίδια.
Ζ.
Παλιός νέος
* ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ άνθρωπος ο Φαρσαλινός αγρότης Νίκος Παυλονάσιος, και επαγγελματικά και κοινωνικά, συνδικαλιστικά και κομματικά. Εξακολουθεί να κινείται και να συστήνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια ως πρόεδρος των Νέων Αγροτών.
Όμως, ο χρόνος είναι αμείλικτος με όλους. Το ίδιο και οι κακεντρεχείς του κάμπου.
- Δεν πήρε σύνταξη ακόμη ο παλιός νεοαγρότης;
- Μπα... Έχει ανεβάσει τα όρια ηλικίας ο ΟΓΑ.
Ζ.

Γαλανόλευκες
* ΝΑ και η όχι και τόσο χρήσιμη πληροφορία της ημέρας.
Από το ανατρεπτικό site «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ». Ποιες άλλες χώρες πέραν της Ελλάδας έχουν σημαίες γαλανόλευκες; Χωρίς κανένα άλλο χρώμα, μόνο γαλάζιο/μπλε και λευκό. Πες ότι κάποιος πάει σε κάποιο τηλεπαιχνίδι γνώσεων, να μην ξέρει;
Λοιπόν, υπάρχουν μόνο άλλα 5 αναγνωρισμένα κράτη με τη συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα: Η Φινλανδία στη Β. Ευρώπη, η Σομαλία στην Ανατολική Αφρική, το Ισραήλ στη Δυτική Ασία, οι Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας στην Ωκεανία και η Ονδούρα στην Κεντρική Αμερική.
(Και της Σκωτίας, συμπληρώνει αναγνώστης, η σημαία έχει μονάχα γαλάζιο φόντο και λευκό σταυρό του Αγίου Ανδρέα. Κι αυτή θεωρείται αναγνωρισμένο κράτος, υπαγόμενη, όμως, στο Ηνωμένο Βασίλειο).
***
* ΚΑΙ της Ουρουγουάης; Που είναι ίδια η γαλανόλευκη με 9 λωρίδες οριζόντιες, γαλάζιες και λευκές εναλλάξ κι αυτή, υιοθετήθηκε το 1828, καθώς η χώρα, μια κουτσουλιά χώρα, απελευθερώθηκε από τους αποικιοκράτες Ισπανούς και Πορτογάλους με επανάσταση στα 1825, πολλές οι συμπτώσεις, η σημαία της Ουρουγουάης διαφέρει από την Ελληνική διότι στο τετράγωνο στην άκρη δεν έχει σταυρό, αλλά έναν ήλιο χρυσοκίτρινο με 16 ακτίνες. Όπα; Βεργίνα στη Νότιο Αμερική;
Ζ.

Τι να θυμηθεί...
* ΔΥΟ ηλικιωμένοι Λαρισαίοι φίλοι είναι στο σπίτι του ενός και συζητάνε γύρω από τα διάφορα προβλήματα υγείας που τους απασχολούν.
- Εγώ, βρε Γιώργη, ξεχνάω. Η μνήμη μου έχει αδυνατίσει πάρα πολύ και δεν ξέρω τι να κάνω...
- Α, εγώ παίρνω ένα φάρμακο σε σταγόνες και δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Γεμάτος περιέργεια, ρωτάει ο άλλος.
- Και ποιο είναι το φάρμακο αυτό, πώς το λένε;
- Στάσου γιατί έχει ένα ξενικό όνομα και μου διαφεύγει... Για θύμισέ μου εκείνον τον μεγάλο πόλεμο....
- Το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο λες;
- Όχι, ρε συ, έναν άλλον μεγάλο πόλεμο...
- Ποιον, βρε Γιώργη μου; Τον Α’ Παγκόσμιο;
- Όχι βρε αδελφέ... Πιο παλιά.
- Α, θα λες για τους Βαλκανικούς Πολέμους...
***
* - ΜΠΑ, όχι, επιμένει ο Γιώργης... Για πιο παλιά σου λέω... Στην αρχαιότητα.
- Α... Μήπως λες για τον Πελοποννησιακό Πόλεμο;
- Όχι, όχι, πιο παλιά, βρε...
- Εμ τότε θα εννοείς τον Τρωικό Πόλεμο.
- Μπράβο, αυτόν εννοώ, το βρήκες. Αυτός ο πόλεμος, λοιπόν, είχε μια αφορμή, για κάποια γυναίκα έγινε.
- Ε βέβαια... Την Ωραία Ελένη.
- Αυτή, βρε αδελφέ, έψαχνα από την αρχή, γιατί έχει το ίδιο όνομα με τη γυναίκα μου. Γυρίζει και φωνάζει προς το βάθος του σπιτιού.
- Ελένηηηηηηη... Πώς το λένε εκείνο το εκπληκτικό φάρμακο που ενισχύει τη μνήμη;
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass