Πώς θα επιλέξει...

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2014 10:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:34

 

* ΜΕΤΑ το δεύτερο σχόλιο, που σημειωτέον αναφερόταν σε αθηναϊκά δημοσιεύματα για εκτιμήσεις του χώρου της ΔΗΜΑΡ, ο Λαρισαίος βουλευτής Θωμάς Ψύρρας εκρήγνυται. Και σημειώνει επικριτικά: «Χωρίς καν να αναφερθεί στο άρθρο που κοινοποίησα για το “δίλημμα μπροστά στην εκλογή του προέδρου”, εικάζει τι ακριβώς θα ψηφίσω στην προεδρική εκλογή. Και αποφαίνεται ότι έχω “σαφή διάθεση” να ψηφίσω “την πρόταση Σαμαρά-Βενιζέλου”. Επειδή δεν είναι δυνατό να απαντώ στα λογής παπαγαλάκια τα οποία κρυμμένα πίσω από δημοσιογραφικό μανδύα προσπαθούν να προδιαγράψουν πολιτικές επιλογές, μετέχοντας έτσι στον έμμεσο εκβιασμό που επιχειρείται από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, ξαναλέω όσα σημείωσα στο άρθρο μου: “Αυτό που τελικά θα κρίνει [...] την επιλογή μου για το “Ναι' ή το 'Όχι' θα είναι οι μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις. Και μερικές τέτοιες είναι για παράδειγμα ο εκλογικός νόμος, η σταθερότητα της φορολογικής νομοθεσίας, η κατάργηση των περιβόητων άρθρων 86 και 62 για τη δίωξη των υπουργών και τη βουλευτική ασυλία, η μεταβίβαση της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής στη Δικαιοσύνη, οι φορολογικές αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση κ.λπ”.

Μόνο αν υπάρξει δέσμευση στα προηγούμενα θα ψηφίσω τον προτεινόμενο Πρόεδρο. Έτσι επιστρέφω το τελικό ερώτημα προς τα παπαγαλάκια: “Ο Σαμαράς (ή ο Τσίπρας) είναι έτοιμοι να δεσμευτούν σ' αυτά;” Τι λένε τα λαλίστατα παπαγαλάκια επ' αυτού;», καταλήγει ο βουλευτής που εκλέχθηκε με τη ΔΗΜΑΡ στη Λάρισα. (Μα, προς τι τα πάθη, λιγάκι υπομονή χρειάζεται. Μέχρι να ειπωθεί από τους βουλευτές το «όχι» που αντιστοιχεί σε πρόωρες εκλογές ή το «ναι» που σημαίνει παράταση του βίου της κυβέρνησης και της βουλευτικής θητείας. Ο καθείς βέβαια δικαιούται να αιτιολογήσει την επιλογή του).

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass