ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2023 17:00
* ΧΡΟΝΙΑ ολόκληρα περιμένουν οι κάτοικοι της ανώνυμης οδού, που βρίσκεται μεταξύ της περιφερειακής οδού Σανδράκη και της Μαξίμου, στη συνοικία Ιπποκράτη (Πέρα Μαχαλάς) να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος. Οι κάτοικοι, όπως καταγγέλλουν, δεν μπορούν να ανοίξουν τα παράθυρά τους, καθώς η σκόνη από τα διερχόμενα αυτοκίνητα είναι αφόρητη, ενώ και οι πολλές λακκούβες είναι επικίνδυνες για τους οδηγούς. Επίσης σημειώνουν με νόημα ότι «περιμένουν με ενδιαφέρον την προεκλογική περιοδεία των στελεχών της δημοτικής αρχής, η οποία το 2019 είχε υποσχεθεί ότι ο δρόμος θα ασφαλτοστρωθεί… * ΧΡΟΝΙΑ ολόκληρα περιμένουν οι κάτοικοι της ανώνυμης οδού, που βρίσκεται μεταξύ της περιφερειακής οδού Σανδράκη και της Μαξίμου, στη συνοικία Ιπποκράτη (Πέρα Μαχαλάς) να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος. Οι κάτοικοι, όπως καταγγέλλουν, δεν μπορούν να ανοίξουν τα παράθυρά τους, καθώς η σκόνη από τα διερχόμενα αυτοκίνητα είναι αφόρητη, ενώ και οι πολλές λακκούβες είναι επικίνδυνες για τους οδηγούς. Επίσης σημειώνουν με νόημα ότι «περιμένουν με ενδιαφέρον την προεκλογική περιοδεία των στελεχών της δημοτικής αρχής, η οποία το 2019 είχε υποσχεθεί ότι ο δρόμος θα ασφαλτοστρωθεί…

Καλοκαιριάζει
* ΚΙ από τώρα πια καλοκαίρι, άργησε λιγάκι φέτος. Τέρμα οι καύσωνες, εντάξει;

- Και να ετοιμάζονται κουτσοί, στραβοί για Αγιο Παντελεήμονα, προέτρεπε η Λαρισαία, μέρα που ΄ναι, οι πάντες για θάλασσα.
* * *
*- ΑΝΑΣΑ δροσιάς με 37 βαθμούς Κελσίου. Ήταν να ειπωθεί κι αυτό… (Αναρωτιέμαι καμιά φορά, που έλεγε κι η άλλη, τι βαθμούς να έπαιρνε στο σχολείο αυτός ο Κέλσιος).
Ζ.

Δύο όψεις
* - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια δροσερή μέρα…
Έχει ενσυναίσθηση όμως ο Ν. Μπ.
- Καλή για μας. Εφιάλτης γι’ αυτούς που καίγονται. (Βοριαδάκι ντουμπλφάς).
Ζ.

Συμπαράσταση
* ΑΜΑ στη γειτονιά σου περίμενε και στην αφεντιά σου, και στο σπίτι σου. Όταν καίγονται στον Βόλο, η Λάρισα οφείλει να βρίσκεται σε επιφυλακή. Και φυσικά να συμπαρίσταται παντί τρόπω.
Ζ.

Για το μετά
* ΚΟΛΑΣΗ στη ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, στο Σέσκλο και στην Ν. Αγχίαλο. Στη Μαγνησία, στην περιοχή που εκλέγεται ο Χρ. Τριαντόπουλος υφυπουργός, στο υπουργείο των μεγάλων επιτυχιών αυτές τις μέρες, στο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας του Β. Κικίλια. Βέβαια, τώρα ανέλαβε κι αυτός, προσφάτως.
* * *
* ΩΣΤΟΣΟ η παρουσία ντόπιου υπουργού φάνηκε να λειτούργησε. Όχι στο σβήσιμο της φωτιάς αλλά στην επούλωση των πληγών που αφήνει αυτή πίσω της. Το εντυπωσιακό είναι πως κάποιοι στον Δήμο Βόλου σκέφτηκαν ήδη τις αποζημιώσεις, ενώ η πύρινη λαίλαπα εξελίσσεται.
Ήδη έσπευσαν. «Εκτεταμένες ζημιές, που ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια ευρώ, προκλήθηκαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης της ΔΕΥΑΜΒ, που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης. Ήδη από την επιχείρηση συντάχθηκε αναλυτικός κοστολογημένος πίνακας, όπου καταγράφονται οι βλάβες…» (Πήραν θέση μπροστά στο ταμείο).
Ζ.

Πυρίμαχοι
* ΔΕΝ θα έλειπε ο σαρκασμός από την ακραία κατάσταση.
Καταπληκτική χώρα για να ζεις, η Ελλάδα.
Αν είσαι πυρίμαχος.
* * *
* ΜΗ σκέφτεστε αρνητικά.
Μη βλέπετε την Ελλάδα μισοκαμένη.
Είναι μισοάκαφτη.
* * *
* ΒΡΙΖΟΥΝ την κυβέρνηση γιατί καίγεται η μισή Ελλάδα.
Για την άλλη μισή όμως που δεν καίγεται; Ένα μπράβο;
Ζ.

Σαν καραντίνα
* ΜΕΓΑΛΟ το διάστημα και έντονα τα φαινόμενα. Πολύς κόσμος κλεισμένοι πάλι μέσα, όπως με τον κορονοϊό. Καραντίνα με κλιματιστικό.
* * *
* ΚΑΙ ως εκ τούτου, νέα ουρανοκατέβατα κέρδη, ο καύσωνας εξ ουρανού έβαλε τα κλιματιστικά στο φουλ και οι πάροχοι θα έχουν εισπράττειν στους επόμενους λογαριασμούς. Κλέων η κακοκαιρία, Κλαίων σε λίγο κι οι καταναλωτές ενέργειας.
Ζ.

Κιόλας;
* ΜΟΛΙΣ ένας μήνας πέρασε και «Υλοποιήσαμε ήδη τις μισές προεκλογικές μας δεσμεύσεις», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Κι ο Λαρισαίος χαμογέλασε.
- Αν είναι, να ξανακάνει γρήγορα εκλογές… Να έχουμε λαμβάνειν.
Ζ.

Στη Λαμισή
* ΚΑΙ μπλακ χιούμορ στη Λάρισα, μαυρισμένο απ΄ την καπνιά.
- Έστειλε το 112 να εκκενωθεί η 111…
* * *
* - ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ το 50% στη Λαμία.
Έμεινε Λαμισή.
* * *
* - ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ μου.
Θα φτιάξουμε μια νέα Λαμία.
Πιο μεγάλη.
Διπλάσια.
Θα την πούμε Λαδύο.
Ζ.

Ποιας Λάρισας…
* Ο εκ Λεβαδείας Αθηναίος που εκλέχθηκε στη Λάρισα ως Σπαρτιάτης, σκέτη παγκοσμιοποίηση, έκανε ο άνθρωπος ήδη το θαύμα του στη Βουλή και συζητήθηκε πανελληνίως. Ο Κ. Φλώρος έβγαλε στη σέντρα τον αρχηγό του Β. Στίγκα, όταν εκείνος του έδειξε κίτρινη κάρτα επειδή ο νεαρός βουλευτής μίλησε υπέρ της υποψηφιότητας Κασιδιάρη στον δήμο της Αθήνας. Κρυψ΄ και φώναξε, που λένε και στη Σπάρτη. Κι έτσι το νεοπαγές κόμμα έγινε σμπαράλια. Με σκοπό να ξαναμαζευτεί, προφανώς υπό νέα ηγεσία, με άλλον μπροστινό.
Ζ.

Συμπαράσταση
«Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή είναι στους πολίτες που δοκιμάζονται στη γειτονική μας Μαγνησία» σημειώνει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και αναφέρει ότι «Τα μηχανήματα του Δήμου Λαρισαίων, έχουν τεθεί στη διάθεση της Περιφέρειας για να συνδράμουν όπου χρειαστεί. Η κλιματική κρίση πλήττει τις κοινωνίες και τους Δήμους μας τον έναν μετά τον άλλον. Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες, είναι απαραίτητη η αλληλεγγύη μεταξύ μας, αλλά και η μεγάλη προσοχή όλων μας».Η καλή σχέση
* ΜΕ τη Λίτσα Λιακούλη «σκιώδη» υπουργείου Εσωτερικών στο ΠΑΣΟΚ και άρα με βαρύνοντα λόγο στα αυτοδιοικητικά, ο Απ. Καλογιάννης λογικά δεν θα πρέπει να ανησυχεί για αυτόνομο πασοκικό ψηφοδέλτιο, νασιωκικών ή παπαλιαγκικών, όπως συνέβη προ τετραετίας στον Δήμο της Λάρισας. (Είναι και το εκλογικό σύστημα που δεν ευνοεί πια τις μικρές προσπάθειες, οι φιλοδοξίες μπορούν να κατευναστούν αλλιώς).
Ζ.

Μαζί αλλά…
* ΜΕ τον ένα ή τον άλλο τρόπο, με τον άλφα ή τον βήτα υποψήφιο, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα πάνε μαζί στις περιφερειακές εκλογές στη Θεσσαλία, τον άλφα την προηγούμενη φορά, τον βήτα τώρα. Οποιαδήποτε απόκλιση μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικό αποτέλεσμα και πολιτική γελιοποίηση. Που αν ζούσε ο Βαγγέλης Μπούτας δηλαδή, θα οδηγούσε τώρα σχετικά εύκολα το ΚΚΕ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια.
* * *
* ΜΑΖΙ αλλά υπάρχουν και όρια. Κι επειδή η απόφαση θα ληφθεί στην Αθήνα, στη Λάρισα ήδη υπάρχουν συριζαίοι παράγοντες που δηλώνουν ότι μπορεί και να μην κατέβουν καν ως υποψήφιοι ξανά αν η επιλογή επικεφαλής εκτραπεί εκτός των ορίων της πολιτικής τους αξιοπρέπειας. Μα και της προσωπικής. «Αν ξανά πάλι τα ίδια ή μια από τα ίδια, τότε εγώ δεν…», είναι ο εύκολος στην απάντηση γρίφος που ακούστηκε.
Ζ.

Στην Ιατρική
* ΕΠΙΤΥΧΙΑ στις πανελλαδικές και για την οικογένεια της «Ε». Ο Γιάννης Νούλης, γιος του αρχισυντάκτη Γιώργου Νούλη πέρασε στην Ιατρική Λάρισας, τη σχολή που είχε διαλέξει. Συγχαρητήρια κι ευχές για καλές σπουδές.
Ζ.

Φιλαλήθεις
* ΝΕΑΡΕΣ Λαρισαίες σε μοντέρνους καιρούς.
-Χωρίσαμε λόγω απόστασης.
-Πολύ μακριά;
-Πολύ κοντά.
* * *
* - ΜΩΡΟ μου, με πόσους έχεις πάει;
-Πριν σε γνωρίσω ή από τότε που είμαστε μαζί;
* * *
* - Η άλλη σιχαίνεται λέει τα ψέματα και έχει σοβαρή σχέση με τρεις άντρες.
Ζ.

Ταλαιπωρία
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ τηλεφώνησε ο 85χρονος Τυρναβίτης στην «Ε» για να καταγγείλει ότι πήγε στο ΑΤΜ για να βγάλει τα χρήματα της σύνταξης και το μηχάνημα δεν είχε λεφτά. «Έχει κλείσει η ALPHA BANK και μόνο από το μηχάνημα μπορούμε να βγάλουμε λεφτά. Έχω γυναίκα κατάκοιτη που την άφησα για να βγω να βγάλω τη σύνταξη, να ψωνίσουμε φαγητό και φάρμακα. Ντροπή να μας ταλαιπωρούν έτσι» έλεγε με απελπισία. Δεν έχει άδικο καθόλου όμως. Σε αυτές τις ηλικίες είναι άθλος να βγαίνουν έξω από το σπίτι. Θα το γεμίσουν το ΑΤΜ, αλλά για εκείνους η ταλαιπωρία θα παραμείνει…
Ν.Π.

«Δημοκρατικά»
* ΕΧΟΥΝ θέμα στον ΣΥΡΙΖΑ της Λάρισας με τον υποψήφιο περιφερειάρχη. Πάει ένας χρόνος και που στη Νομαρχιακή είχε συζητηθεί να αναληφθεί πρωτοβουλία σε θεσσαλικό επίπεδο για να δουν τι θα κάνουν με τον υποψήφιο που θα επιλέξουν. «Δεν είναι δική σας αρμοδιότητα», τους το ξέκοψαν από τα κεντρικά. Κατά τα άλλα αυτοδιοίκηση, όχι κομματισμός, αποκέντρωση και δημοκρατική λειτουργία. «Δεν είναι δική σας αρμοδιότητα»… Το ίδιο τους απάντησαν κι όταν τον περασμένο Νοέμβριο επιχείρησαν ξανά να βάλουν τα πράγματα σε μια σειρά, βλέποντας ότι στα κεντρικά καθυστερούν έως και αμελούν. Ίσως και σκοπίμως, διότι όταν θα έφταναν στο «και πέντε», όπως και συνέβη, τότε επιβάλλουν ευκολότερα τις αποφάσεις τους στη βάση, τι αντιρρήσεις να συζητηθούν και ποιες εναλλακτικές… (Και μετά θα λένε τι τους έφταιξε στις εκλογές).
Ζ.

Κάλλιο θνητοί
* ΠΟΛΛΑ τα μνημόσυνα λόγια για τους δυο πιλότους του ‘’Καναντέρ’’, να και κάποια ακόμη από τον σχολιαστή του ‘’Harddog’’: Δεν έγιναν ήρωες, ήταν ήρωες. Η εφόρμηση σε φλεγόμενη χαράδρα με ένα παλιό πυροσβεστικό αεροσκάφος, γνωρίζοντας την επικινδυνότητα της βουτιάς, είναι από μόνη της πράξη ηρωική. Οι πιλότοι ξέρουν ότι κάνουν κάτι ακραίο, όμως δεν θέλουν να γίνουν ήρωες. Ούτε εμείς το θέλουμε. Τους θέλουμε ζωντανούς, μαχόμενους ηρωικά, αλλά όχι νεκρούς ήρωες.
* * *
* ΝΑ κάνουμε ό,τι μπορούμε και όπου πρέπει, για να μειωθούν τα ποσοστά κινδύνου στην προσπάθειά τους να σώσουν τις δικές μας ζωές, τα δικά μας σπίτια, τα δικά μας δάση. Δεν τους θέλουμε «Αθάνατους» στους τάφους. Τους θέλουμε θνητούς, αλλά όρθιους και μάχιμους. Και, κυρίως, προστατευμένους, σε συνθήκες μεγαλύτερης δυνατής ασφάλειας στην αβίαστη επιλογή τους να προσφέρουν στο κοινό όφελος. Χωρίς προσωπικό κέρδος...
Ζ.

Και με το Gov;
* ΑΠΑΤΗ μέσω του GOV, μέχρι εκεί έφτασαν οι επιτήδειοι, με sms που φτάνει σε κινητά πολιτών με δόλωμα την είσπραξη χρημάτων. Συγκεκριμένα ως αποστολέας φαίνεται το infoGov και γράφει σε κείμενο στην Αγγλική γλώσσα ότι: «Η επιστροφή των 634,13 EUR έγινε δεκτή. Επισκεφτείτε για να επικυρώσετε και να τα παραλάβετε…’’, δίνουν έναν σύνδεσμο έτσι ώστε να πατήσει ο χρήστης πάνω σε αυτό. Έπειτα παραπέμπουν σε γνώριμο περιβάλλον του GOV, με ίδια χρώματα, το οποίο σε βάζει για να τα λάβεις τα χρήματα, να εισάγεις τους κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής (ebanking). Κι ύστερα στην υγεία του κορόιδου…
Γ.Γ.

Απαγόρευση
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ο Λαρισαίος που έστειλε τα παιδιά του στην κατασκήνωση ΑμεΑ στην Αγία Παρασκευή στο Στόμιο για το γεγονός ότι δεν τους επιτρέπεται επισκεπτήριο. «Μας είπαν ότι απαγορεύεται λόγω covid. Μα είναι δυνατόν να λένε τέτοιες δικαιολογίες; Πάντα μπορούσαμε να επισκεφτούμε τα παιδιά μας, να τα δούμε μη ξεχνάμε ότι είναι άτομα με αναπηρίες» λέει χαρακτηριστικά. Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης τι έχουν να απαντήσουν; Η δικαιολογία του covid δεν φαίνεται να ευσταθεί πάντως…
Ν.Π.

Το γέλιο
* ΣΕ ποικίλες αναζητήσεις στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Στεγνώνω τα μαλλιά μου κι έρχομαι, λέει ο άλλος, που είχε αργήσει. Εν τω μεταξύ είναι καραφλός.
* * *
* - ΤΟ παραμύθι το τρώμε αμάσητο, με την αλήθεια δυσκολευόμαστε.
* * *
* - ΤΟ γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο. Εκτός κι αν γελάς χωρίς λόγο, οπότε χρειάζεσαι άλλο φάρμακο.
Ζ.

Πεδίον…
* ΚΑΙ να που τελικά τα καταφέρνουν… Κατεβαίνει η ‘’Λαρισαίων Κοινόν’’. Αν και το ερωτηματικό παραμένει. Εμφάνισαν μεν τους πρώτους 33 υποψηφίους, δίχως να προσμετράται ο επικεφαλής Κ. Βαϊούλης, θα χρειαστούν όμως πολύ περισσότεροι για πλήρες ψηφοδέλτιο, πολλαπλάσιοι. Στη λίστα οι ήδη γνωστοί μα και κάποιοι των οικογενειών τους. Ωστόσο αφού τα κόμματα ‘’Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια’’, τα τρία που μπήκαν στη Βουλή κι άλλα τρία μικρότερα, ξεπέρασαν συνολικά το 15% στη Λάρισα, το πεδίο δόξης ανοίγεται λαμπρό. Αν καταφέρουν όμως να συσπειρώσουν Σπαρτιάτες, Θεσπιείς και Θεσσαλονικείς, τους Λαρισαίους υποστηρικτές Βελόπουλου, Εμφιετζόγλου, Μπόγδανου, Λατινοπούλου, Φλώρου και Ρούντα. Οι οποίοι εν τω μεταξύ ούτε μέσα στα κόμματά τους δεν βρίσκουν άκρη ο καθένας. (Τον 13ο άθλο του Ηρακλή έχει να επιτύχει ο Κ. Βαϊούλης).
Ζ.

Φιλοξενούμενοι
* ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ στον πεζόδρομο οι δύο Λαρισαίες, είχαν βγει αγορά καθώς δρόσισε χθες.
- Πού θα πάτε φέτος διακοπές;
- Ε… Λέμε μήπως να ερχόμαστε στο εξοχικό σας.
- Α, θα λείπουμε…
- Ακόμα καλύτερα, καλέ…
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass