ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2023 17:01
* Παρατημένα μέρες μπροστά στους κάδους κλείνοντας και το πεζοδρόμιο τα ξερόκλαδα στη Θεοτοκοπούλου. Καλά έκανε τη δουλειά του, αλλά γιατί να δυσκολεύει τη ζωή των υπολοίπων; Ο κόσμος ούτε να περπατήσει στο πεζοδρόμιο, ούτε να πετάξει τα σκουπίδια του. Λίγη ενσυναίσθηση δεν θα έβλαπτε… Ν.Π. * Παρατημένα μέρες μπροστά στους κάδους κλείνοντας και το πεζοδρόμιο τα ξερόκλαδα στη Θεοτοκοπούλου. Καλά έκανε τη δουλειά του, αλλά γιατί να δυσκολεύει τη ζωή των υπολοίπων; Ο κόσμος ούτε να περπατήσει στο πεζοδρόμιο, ούτε να πετάξει τα σκουπίδια του. Λίγη ενσυναίσθηση δεν θα έβλαπτε… Ν.Π.

Εξειδικευμένες


* ΕΚΑΝΕ συνδυασμούς αναμνήσεων ο Λαρισαίος.
- Σας έλεγε κι εσάς η μάνα σας να μη μετράτε τ’ αστέρια, γιατί θα βγάλετε σπυράκια ή μόνο η δικιά μου είχε ειδικευμένες γνώσεις δερματολογίας;
***
* - ΣΑΣ έλεγε κι εσάς η μάνα σας να μη γυρίζετε γύρω-γύρω από τον εαυτό σας, γιατί θα ξεστριφτεί ο αφαλός σας ή μόνο η δική μου είχε γνώσεις αεροδυναμικής και γαστρεντερολογίας;
Ζ.

Το καλάμι
* ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ξανά στην τριγωνοπλατειακή παρέα. Ελαφρώς προβληματισμένοι.
- Το πιο επικίνδυνο μέσο μεταφοράς της σύγχρονης εποχής είναι το καλάμι.
***
* - ΟΧΙ μόνο δεν υπάρχει σωτηρία, αλλά ούτε καν σανίδα...
***
* - ΓΙΑ να ξυπνήσει ο λαός, πρέπει πρώτα να καταλάβει ότι κοιμάται.
Ζ.

Με ασθενή
* Ο γιατρός πέρασε μια ερωτική περιπέτεια με ασθενή του και αισθανόταν ένοχος. Να οι τύψεις, να οι συλλογισμοί περί επαγγελματικής δεοντολογίας. Όσο κι αν προσπαθούσε να το ξεπεράσει, δεν μπορούσε. Η ενοχή και το αίσθημα προδοσίας ήταν ακατανίκητα.
Μια εσωτερική φωνή προσπαθούσε να τον παρηγορήσει.
- Γιάννη, μη σκας ρε παιδί μου. Ούτε ο πρώτος, ούτε κι ο τελευταίος γιατρός είσαι που τα έφτιαξε με ασθενή του. Έτσι κι αλλιώς αυτήν την περίοδο δεν έχεις και κανέναν δεσμό, είσαι μόνος. Ας πάει στο καλό...
Αλλά αμέσως μια δεύτερη, μια φοβερή φωνή τον ξανάφερνε στη ζοφερή πραγματικότητα καθώς του ψιθύριζε.
- Γιάννη, είσαι κτηνίατρος.
Ζ.

Μακρυχώρι
* ΚΟΨΟΧΟΛΙΑΖΟΥΝ κάθε βράδυ οι κάτοικοι στο Μακρυχώρι, με τις κόντρες των μηχανόβιων, στον κεντρικό δρόμο του χωριού.
Υποστηρίζουν ότι οι κόντρες ξεκινούν από τις 11 το βράδυ και συνεχίζονται για πολλή ώρα, μέχρι να βαρεθούν οι συμμετέχοντες και να αποχωρήσουν.
«Ξεκινούν από το Δημαρχείο, πηγαίνουν ως την πλατεία και κάνουν σούζες ενώ τρέχουν σαν τρελοί...» λέει στην «Ε» ένας εκ των κατοίκων.
Εκτός από τα παράπονά τους, για την ηχορύπανση, εκδηλώνουν και την ανησυχία τους, μη γίνει κάποιο ατύχημα και θρηνήσουν θύματα.
«Είναι νέοι άνθρωποι! Φοβόμαστε...» λένε.
Λ.Κ.

Πυρκαγιές
* ΣΥΣΤΗΜΑ έγκαιρης προειδοποίησης πυρκαγιάς-Early Warning Fire System εγκατέστησε ο Δήμος Σκιάθου. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία αισθητήρων και στοχεύει να ενισχύσει την ικανότητα του Δήμου να εντοπίζει και να ανταποκρίνεται σε πιθανούς κινδύνους πυρκαγιάς γρήγορα και αποτελεσματικά. Αυτό το σύστημα είναι εξοπλισμένο με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία πυρανίχνευσης, επιτρέποντάς του να αναγνωρίζει θερμότητα και άλλες ανωμαλίες που σχετίζονται με τη φωτιά σε πραγματικό χρόνο. Φαίνεται πολύ καλό, αλλά πόσοι Δήμοι θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν, τι κόστος έχει και μια σειρά άλλων παραμέτρων, κάνουν δύσκολη την εφαρμογή του.
Ν.Π.

Κίνημα πετσέτας
* ΑΠΟ το κίνημα «Δεν πληρώνω» φτάσαμε στο Κίνημα της Πετσέτας. Απηύδησε ο κόσμος με το «χαράτσι» της ξαπλώστρας και διεκδικεί το δικαίωμά του να στρώσει την πετσέτα του στην αμμουδιά και να απολαύσει το μπάνιο του. Κάπου να μπει ένα φρένο δηλαδή, για να πιει καφέ κάποιος στην ξαπλώστρα πληρώνει -πέρα από το ρόφημα- και το κάθισμα, ενώ αν καθίσει σε καρέκλα είναι δωρεάν. Ο κόσμος ασφυκτιά και κάποιοι τον χαβά τους. Άλλοι χρεώνουν το σετ (ομπρέλα-ξαπλώστρα) και άλλοι βάζουν όριο κατανάλωσης. Ορισμένοι δεν έχουν καταλάβει τη δύναμη που έχει ο καταναλωτής...
Ν.Π.

Κενά
* ΜΕ πολλές ελλείψεις εκπαιδευτικών ξεκίνησαν τα μαθήματα για τα Ελληνόπουλα στη Γερμανία. Η καθυστέρηση που παρατηρείται στην κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της τοπική ΕΛΜΕ που, με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ζητά καλύτερο προγραμματισμό ώστε όλα να είναι έτοιμα πριν χτυπήσει το κουδούνι. Το εκπαιδευτικό έτος εκεί ξεκίνησε ήδη από τις 7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα πάντως το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 11 Σεπτέμβρη και πάλι το θέμα των κενών θα απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα.
Ν.Π.

ΔΕΘ
* Η αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ έχει ξεκινήσει. Στο οικονομικό επιτελείο έχουν βγάλει χαρτί και μολύβι και κάνουν τους υπολογισμούς τους, προκειμένου να κοστολογήσουν το πακέτο μέτρων. Market Pass, η χορήγηση τα Χριστούγεννα μίας ακόμα επιταγής ακρίβειας, όπως επίσης και η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης κ.ά. είναι τα σιγουράκια. Τώρα τελευταία συζητιέται και το school pass για τα σχολικά είδη που επιβαρύνουν και άλλο τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Καλά όλα αυτά, αλλά αν δεν μπει φρένο στην ακρίβεια, τίποτα δεν λύνεται. Χρειάζονται δραστικά μέτρα.
Ν.Π.

Ιπποκράτης
* ΘΕΣΜΟΣ έχει γίνει η Αέναη Επιστροφή του Ιπποκράτη. Φέτος ετοίμασαν και ολόγραμμά του που θα εμφανίζεται μέσω εφαρμογής στα κινητά σε διάφορα σημεία της πόλης όπως το Αρχαίο Θέατρο, το Κτίριο Κατσίγρα. Πρωτότυπο και ενδιαφέρον. Κάθε χρόνο πάντως ο πήχης ανεβαίνει ψηλότερα...
Ν.Π.

ΣΥΡΙΖΑ
* «10 Σεπτεμβρίου Συμμετέχω γιατί το αύριο ξεκινά από εμάς» είναι το σύνθημα που επελέγη από την Κουμουνδούρου για την καμπάνια εκλογής προέδρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία έδωσε στη δημοσιότητα την ιστοσελίδα vote.syriza.gr στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης και ενεργοποίησης των πολιτών με ορίζοντα την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου στις 10 Σεπτεμβρίου. Το φθινόπωρο πάντως θα είναι θερμό... κοντά σιμά και οι αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ν.Π.

Κορονοϊός
* ΟΛΑ τα είχαμε, ο κορονοϊός μας έλειπε. Όχι τίποτα άλλο, τον είχαμε ξεχάσει. Στην καρδιά του καλοκαιριού, η Covid-19 γίνεται και πάλι θέμα. Η αύξηση των κρουσμάτων είναι για την ώρα μικρή, καταδεικνύει όμως την ανάγκη επαγρύπνησης. Η νέα εκδοχή του ιού, γνωστή ως Έρις, βρίσκεται υπό παρακολούθηση, καθώς θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε νέα αύξηση των κρουσμάτων. Οι συγκεντρώσεις του καλοκαιριού και η μείωση της ανοσίας μπορεί επίσης να διαδραματίσουν ρόλο, σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς. Όχι, για να μην ξεχνιόμαστε.
Ν.Π.

Οπή (1)
* ΤΑ μέτρα που εξήγγειλε προχθές ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας το μόνο που θα καταφέρουν είναι μια... οπή εις το ύδωρ.
Το θέμα δεν είναι (μόνο) να ελέγχονται οι οπαδοί μπαίνοντας στο γήπεδο. Το θέμα είναι να αντιμετωπιστεί η βία, μέσω και έξω από τα γήπεδα εκεί που δολοφονήθηκαν ο 19χρονος στη Θεσσαλονίκη και ο 29χρονος στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Β.Κ.

Οπή (2)
* ΑΛΛΑ για να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση τη βία έξω από τα γήπεδα, πρέπει να τα βάλει με τις ΠΑΕ, που συντηρούν τους συνδέσμους. Αν η Κυβέρνηση τα βάλει με τις ΠΑΕ, τότε θα αντιμετωπίσει την κριτική των ΜΜΕ (κανάλια κ.λπ.), τα οποία ανήκουν στους προέδρους των ΠΑΕ που έχουν και τις ποδοσφαιρικές ομάδες με τους συνδέσμους.
Οπότε φωνάζει στο Μαξίμου τους προέδρους των ΠΑΕ και μεταθέτουν την ευθύνη στην Αστυνομία. Έτσι είναι όλοι ικανοποιημένοι, ενώ τα κανάλια (σ.σ. τι σύμπτωση) επικροτούν τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για την αντιμετώπισης της οπαδικής βίας.
Οπότε ό,τι κακό και να συμβεί μέσα στα γήπεδα, την αναλώσιμη ηγεσία της Αστυνομίας θα αποστρατεύουν και θα αποδοκιμάζουν. Όπως χρόνια τώρα κάνουν οι ΠΑΕ μετά από κάθε αγώνα. Η ΕΛ.ΑΣ. διά πάσα νόσο και πάσα... ευθύνη.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass