ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2023 18:00
Βρίσκει  ρυθμό σιγά σιγά η αγορά... Βρίσκει ρυθμό σιγά σιγά η αγορά...

Τον έστειλε
* - ΠΕΣ μου κάτι να με αναστατώσεις, κοριτσάρα μου...
Είχε κέφια κυριακάτικα ο νεαρός Λαρισαίος.
- Δουλεύεις αύριο, είναι Δευτέρα.
Ζ.

 

Μετά...
* ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ οι Λαρισαίοι κι έχουν προβλήματα.
- Πρώτη μέρα στη δουλειά αύριο, Δευτέρα μετά τη θερινή άδεια. Για να δούμε... Θα κάτσω όπου βρω άδεια θέση, θα κάνω ό,τι κάνει ο διπλανός μου, το μόνο που πρέπει να θυμηθώ είναι το όνομα της εταιρείας και το μέρος που δουλεύω.
* * *
* - Ο άλλος γύρισε, λέει, πτώμα από τις διακοπές. Καλά που δεν πήγα.
* * *
* - Η άλλη πήρε, λέει, 5 κιλά στην εγκυμοσύνη. Εγώ τόσα πήρα τον Δεκαπενταύγουστο.
Ζ.

Απιθανότητες
* - ΗΤΑΝ καλό παιδί, δεν είχε δώσει δικαιώματα στη γειτονιά, κανείς δεν περίμενε ότι θα κατεβεί υποψήφιος. (Πέφτουν απ’ τα σύννεφα οι Λαρισαίοι με όσα βλέπουν).
* * *
* - Η φάση με τις δημοτικές εκλογές έχει ως εξής: Κάτι απίθανοι τύποι, κατεβαίνουν υποψήφιοι με κάτι απίθανους τύπους, που προσπαθούν να πείσουν κάτι απίθανους τύπους να τους ψηφίσουν για να μπορέσουν να κάνουν απίθανα πράγματα και στο τέλος να αναρωτιόμαστε όλοι μαζί, μα καλά, ποιος τους ψήφισε αυτούς τους απίθανους;
Ζ.

Με τη μάσκα
* ΥΠΑΡΧΟΥΝ κι οι παραθαλάσσιες υπερβολές Λαρισαίων.
- Ο άλλος βούτηξε στην πισίνα με τη μάσκα. Λογικά θα θέλει να δει αν τα πλακάκια είναι τοποθετημένα στην ευθεία.
* * *
* - ΕΙΜΑΣΤΕ τόσοι πολλοί καλοθρεμμένοι μαζεμένοι στην παραλία, που έχει κατέβει από τον πύργο του ο ναυαγοσώστης και έχει ανέβει ο τύπος με τους λουκουμάδες. Για να βλέπει ποιος σηκώνει το χέρι να παραγγείλει.
Ζ.

Αφραγκίες
* ΤΑ προβλήματα της καθημερινότητας κουβέντιαζαν και στην τριγωνοπλατειακή παρέα, που συνεδρίαζε για μια τελευταία φορά στον Αγιόκαμπο.
- Ξέρει κανείς πώς σβήνει το λαμπάκι της βενζίνης στο ταμπλό του αυτοκινήτου; Μου σπάει τα νεύρα.
* * *
* - ΟΤΑΝ θέλω να γελάσω, πάω σε ΑΤΜ, πατάω «κατάθεση» και διαβάζω το «Μην εισάγετε πάνω από 80 χαρτονομίσματα στον φάκελο».
- Αν θες, έχω μια παλιά Μονόπολη... Και σκέψου μόνο το γέλιο του υπαλλήλου που θα ανοίξει τον φάκελο.
Ζ.

86 ή 14
* ΜΕ τη δυνατότητα που παρέχει ο νέος νόμος για εκλογή δημάρχου από την πρώτη Κυριακή εφόσον εξασφαλίσει 43%+1 ψήφο, τότε πιθανολογείται βάσιμα ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι δήμοι του ν. Λάρισας, δεν θα χρειαστούν β’ γύρο. Τα πράγματα είναι πολύ απλά, μια πρόσθεση ή αφαίρεση χρειάζεται ή και μια εύκολη διαίρεση δια του 2.
* * *
* ΕΚΕΙ που θα υπάρχουν τρεις συνδυασμοί η κατάσταση περιπλέκεται κάπως, αλλά όπου θα κατέβουν οι τρεις κλασικοί σχηματισμοί, οι υποστηριζόμενοι από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, το τοπίο απλοποιείται. Εφόσον ο τρίτος συνδυασμός δεν ξεπεράσει το 14%, τότε απομένει ένα 86% τουλάχιστον που θα έχουν να διαμοιρασθούν οι δύο πρώτοι. Όπως και να έχει ο συσχετισμός μεταξύ τους, ένας θα πάρει σίγουρα 43%, δεν γίνεται αλλιώς. Και θα εκλεγεί δήμαρχος με τη μία.
Ζ.

86 ή 14 (ΙΙ)
* ΤΟ ΚΚΕ υποστηρίζει τους συνδυασμούς της ‘’Λα. Συ.’’. Ανεβασμένο το κόμμα στις τελευταίες εθνικές εκλογές έχει συγκομίσει ανά Δήμο τα ακόλουθα ποσοστά: Λάρισας 9%, Αγιάς 11%, Ελασσόνας 9,5%. Κιλελέρ 8%, Τεμπών 12%, Τυρνάβου 13% και Φαρσάλων 5%. Ο πήχης του 14% είναι ψηλά.
Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, τα ψηφοδέλτια της ‘’Λα. Συ.’’, με τους ίδιους επικεφαλής σε πέντε περιπτώσεις και νέες επιλογές υποψηφίων δημάρχων σε μόνο δύο, είχαν εμφανίσει αντιστοίχως τις εξής επιδόσεις ανά Δήμο: Λάρισας-Π. Κρίκης 6%, Αγιάς-Γιαν. Κασίδας 6% με επικεφαλής τώρα τον Θανάση Παπαποστόλου, Ελασσόνας-Δημ. Αβρανάς 7%, Κιλελέρ-Β. Σταμουλάκης 4%, Τεμπών-Μαρία Κωστή 8%, Τυρνάβου-Στ. Χατζηκράχτης 17% με επικεφαλής τώρα τον Στέλιο Τσικριτσή και Φαρσάλων-Απ. Αναγνώστου μόλις 2,5%.
* * *
* ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ του Τυρνάβου, είναι δύσκολο έως αδύνατον να μπλοκάρει μόνο του το ΚΚΕ την εκλογή δημάρχων από την 1η Κυριακή. Αλλά εκεί, σε Τύρναβο-Αμπελώνα, υπάρχουν τέσσερις συνδυασμοί, καθώς κατεβαίνει και η πρώην αντιδήμαρχος Βαρβάρα Ζαχαρακούλη, αν και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές τα ψηφοδέλτια ήταν πέντε.
Τέσσερις είναι οι συνδυασμοί και στα Φάρσαλα, καθώς κατέρχεται διά μίαν εισέτι φορά και η Μαρία Ίφου, η οποία είχε επιτύχει το 2019 ποσοστό 19%. Θα καταφέρει άραγε να αντιστοιχίσει τις χρονολογίες με τα ποσοστά της;
Ενώ και στη Λάρισα κατεβαίνει ξανά κι ο Κ. Βαϊούλης με την ούλτρα δεξιά. (Όπως και να ‘χει, οπουδήποτε οι δύο μεγάλοι συνδυασμοί πετύχουν μαζί πάνω από 86%, αν οι όποιοι μικρότεροι δεν συγκεντρώσουν πάνω από 14%, τότε εκλέγεται σίγουρα δήμαρχος απευθείας τη πρώτη Κυριακή, οπωσδήποτε).
Ζ.

Με ειλικρίνεια
* ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας είχαν τις δικές τους προσεγγίσεις. Πάντοτε με ειλικρίνεια.
- Λέει η γυναίκα μου να πάρουμε μια μπουγάτσα να τη φάμε μισή-μισή, ελπίζω να εννοεί ταψί.
* * *
* - ΤΟ σμαρτ γουότς κατέγραψε σήμερα 4 λεπτά άσκηση. Στα 3 προσπαθούσα να ξεστριμώξω τα παγωτίνια από την κατάψυξη.
* * *
* - ΔΩΔΕΚΑ σουβλάκια θα ήθελα παρακαλώ...
- Περιμένετε κι άλλους;
- Ναι, γι’ αυτό λίγο γρήγορα αν γίνεται, πριν έρθουν.
* * *
* -ΚΑΛΟ μου μακαρόνι πέρασε πρώτο.
-Όχι γλυκιά μου πατάτα, προηγείσαι. (Είναι αυτό που λένε ευγενή άμυλα).
Ζ.

Αποσυναρμολογημένη
* ΤΡΑΓΙΚΕΣ στιγμές βιώνει νεαρή Ελληνίδα η οποία εξαιτίας του μεγάλου αριθμού σέλφι που τράβηξε κατά τη διάρκεια των διακοπών της, δεν μπορεί να θυμηθεί σε ποιο νησί πήγε. Το περιστατικό περιγράφει το Βατράχι: Επιστρέφοντας από τον άγνωστο μέχρι στιγμής προορισμό που πέρασε τις διακοπές της, η νεαρή δήλωσε ότι «πέρασε τέλεια», αλλά σύντομα αναγκάστηκε να παραδεχτεί κλαίγοντας, σε φίλους και συγγενείς, ότι δεν θυμάται πού πήγε, αλλά ούτε και με ποιους πέρασε τις διακοπές της.
* * *
* ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ να επαναφέρει στη μνήμη της έστω και ένα χαρακτηριστικό στοιχείο από τις μέρες των διακοπών της, η νεαρή πιστεύει πως μάλλον πήγε «σε κάποιο νησί των Κυκλάδων» αφού, όπως είπε, θυμάται κάποια άσπρα σπίτια που ήταν πίσω της όταν έβγαζε σέλφι στο καράβι. Επίσης, όπως λέει, μάλλον ήταν «με μια παρέα φίλων από τη δουλειά» αν και, όπως τόνισε, δεν είναι απόλυτα σίγουρη.
* * *
* ΣΕ μια προσπάθεια να τη βοηθήσουν να συναρμολογήσει τα κομμάτια του παζλ, φίλοι της κοπέλας ελέγχουν εξονυχιστικά τον λογαριασμό της στο Instagram, όπου ελπίζουν πως το φόντο των σέλφις θα δώσει κάποιες πληροφορίες. Ωστόσο, οι προσπάθειές τους μέχρι στιγμής έχουν αποβεί άκαρπες, αφού οι 7.999 από τις 8.000 φωτογραφίες της την απεικονίζουν να κάνει ντάκφεϊς με τα δάχτυλα σε σχήμα «V», ενώ τα χιλιάδες χάσταγκ δεν αποκαλύπτουν το όνομα του νησιού, αλλά περιορίζονται σε εκφράσεις όπως “life_is_a_beach” και “no_filter” παρότι, όπως λένε, η κοπέλα φοράει τόσο μακιγιάζ που είναι σαν να έχει επιζήσει από έκρηξη σε εργοστάσιο της Βιβεχρώμ.
Ζ.

Φιλοσοφημένοι
* ΣΕ βαθιά φιλοσοφική συζήτηση στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Τα προφυλακτικά δεν είναι απολύτως ασφαλή. Κάποιος φίλος μου που φορούσε ένα τον χτύπησε αυτοκίνητο.
* * *
* - ΗΜΟΥΝ ντελιβεράς σε πιτσαρία. Ξέρεις τι είναι να τις βλέπεις, να τις μυρίζεις και να μην μπορείς να τις φας;
-Ξέρω, γυναικολόγος ήμουν.
* * *
* -ΑΝ θέλεις να φύγεις φύγε... Δεν σε κρατάει κανείς με το ζόρι.
-Λύσε με...
- Α μπα...
* * *
* - ΛΕΝΕ ότι πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας του αλκοόλ. Δεν λένε όμως πόσοι γεννήθηκαν χάρη σ’ αυτό.
Ζ.

Ρυθμισμένες
* - ΜΠΡΑΒΟ συνέπεια ο παπάς της ενορίας; Στις εφτάμιση ‘’νταγκ’’ χτυπάει πάντα η καμπάνα, ούτε εφτακιεικοσεννιά, ούτε εφτατριανταένα...
Ήταν καινούργιος στη γειτονιά ο Λαρισαίος κι ανέφερε στην παρέα με θαυμασμό. Ο παλιότερος και συνάμα πιο μοντέρνος ανέλαβε του εξηγήσει.
- Ο παπάς μας, ναι, είναι συνεπής σε όλα του, όμως, να ξέρεις, την καμπάνα δεν την βαράει τραβώντας το σχοινί, τις καμπάνες δηλαδή, γιατί δεν είναι μία μόνο, τις ακούς, ολόκληρη μελωδία....
- Ε ναι, ξέρω, ηλεκτρικά είναι όλα πια...
- Ηλεκτρονικά. Ούτε το κουμπί πάει και πατάει για ν’ αρχίσουν οι καμπάνες...
- Ε, πως;
- Μα, εσένα, το ξυπνητήρι στο κινητό σου, χτυπάει εφταπαραένα ή εφτακιένα; Εφτά ‘’νταγκ’’ δεν χτυπάει πάντα;
Ζ.

Αναχώρηση
* ΕΠΟΧΗ για καλοκαιρινή άδεια, τώρα που φθινοπωριάζει. Η καλύτερη εποχή λένε πολλοί. Ιδίως για όσους έχουν φάει τους αλλεπάλληλους καύσωνες στην καυτή πόλη. Αναχώρηση για ανασυγκρότηση. Έχει κι εκλογές αμέσως μετά...
Ζ.

 

* ΤΟΥΣ άφησε και το κουταλάκι ο Λαρισαίος, να φχαριστηθούν τα μυρμήγκια παγωτό.
Ζ.

 

 

MITROPOLITHSs.jpg

* «ΔΑΚΡΥΣΕ» ο Πολύκαρπος ο Δαρδαίος. Όχι, δεν πρόκειται για κάνα θαύμα, καθώς φρόντισαν οι πιτσιρικάδες για το αποτέλεσμα. Εκεί στον Άγιο Αχίλλιο το άγαλμα του παλιού μητροπολίτη χρειάζεται λίγη φροντίδα.
Κ.Γ.

STYLISKOS.jpg

* KAI να που οι αναδυόμενοι στυλίσκοι απαγόρευσης εισόδου στους πεζόδρομους χρησιμεύουν και για να ξεκουράζονται οι τραυματίες. Μόνο μην εμφανιστεί κάνα αυτοκίνητο με κάρτα εισόδου και τον ενεργοποιήσει από μακριά χωρίς να τον έχει δει.
Ζ.

SYKA.jpg

*ΑΠΟ μόνος του συκοφάντης.
Ζ.

PISTOS.jpg

* ΤΟΝ βγάζει και βόλτα. Και μάλιστα χωρίς λουράκι.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass