Κυριακές...

Δημοσίευση: 01 Νοε 2014 12:20 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:51

 

* ΜΕ ποικίλες αντιδράσεις ξεκινά σήμερα το δεκαήμερο φθινοπωρινών εκπτώσεων. Οι αντιπαραθέσεις για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων συνεχίζονται αμείωτες, η Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος προκήρυξε για αύριο Κυριακή απεργία, μιας και θα είναι ανοικτά τα καταστήματα, ενώ τη Δευτέρα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Γιακουμάτος θα ανακοινώσει αλλαγές στο καθεστώς που διέπει τις εκπτώσεις και τις προσφορές.

Πάντως όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε η ΕΣΕΕ για τα «λουκέτα» και τα οποία θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, η κατάσταση στην αγορά χαρακτηρίζεται στάσιμη...

Και όλα αυτά τη στιγμή που η διαμάχη για την κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων κλιμακώνεται επικίνδυνα καθώς μετά την εμπλοκή των τριών κορυφαίων φορέων εκπροσώπησης του επιχειρηματικού κόσμου στην υπόθεση, εξελίσσεται σε σύγκρουση κορυφής.

Για να γίνει κατανοητό να σημειώσουμε πως ο ΣΕΒ, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) θα παραστούν στο ΣτΕ στις 7 Νοεμβρίου προκειμένου να υποστηρίξουν την απόφαση Γιακουμάτου η οποία προβλέπει την πιλοτική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές σε δέκα περιοχές της χώρας.

Να θυμίσουμε πως την ημέρα αυτή εκδικάζεται η κύρια προσφυγή που είχαν καταθέσει η ΕΣΕΕ, η ΓΣΕΒΕΕ και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων ζητώντας να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση. Πρωτόδικα η απόφαση ανεστάλη αλλά τα σπουδαία αναμένονται την ερχόμενη Παρασκευή. Όταν έγινε γνωστό ότι οι τρείς φορείς του επιχειρηματικού κόσμου θα παρέμβουν υπέρ του Δημοσίου, έμποροι και εμποροϋπάλληλοι βρέθηκαν σε θέση μάχης. Με τους εμποροϋπαλλήλους και τους μικρομεσαίους εμπόρους από τη μία πλευρά και τις μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες και τις τουριστικές επιχειρήσεις από την άλλη. Η μάχη αποκτά πλέον επίσημη μορφή και τα θύματα δυστυχώς θα είναι πολλά...

Γ.Ν.

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass