ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2024 17:11
*ΕΣΟ έτοιμοι και για αιμοδοσία οι πρόσκοποι *ΕΣΟ έτοιμοι και για αιμοδοσία οι πρόσκοποι

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Για να δούμε

* ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ με τον Νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια και απομένει τώρα να δούμε πόσο θα επηρεάσει ή όχι την πραγματική ζωή των Ελλήνων.

Το επόμενο διάστημα θα δούμε κάποιους γάμους ...επώνυμων κυρίως ομόφυλων ζευγαριών, τα κανάλια θα τρέχουν να κάνουν ρεπορτάζ, τα πρωινάδικα και οι τηλε-κατίνες θα βρουν τη χαρά τους, μετά θα αφομοιωθεί – υποθέτουμε- κι αυτό και δεν θα κάμνει καμία εντύπωση. Έτσι ...ελπίζουμε τουλάχιστον.
Προφητικό

* ΟΛΟΣ ο πλανήτης συζητάει για τις εκκαθαρίσεις αντιπάλων του Πούτιν.
Παλιά ιστορία. Την περιγράφει και ο μεγάλος Λαρισαίος συγγραφέας Μ. Καραγάτσης στον γνωστό έργο του Συνταγματάρχη Λιάπκιν.
Όπου ο Λιάπκιν είναι ένας Ρώσος ευγενής που κυνηγημένος από τους μπολσεβίκους φτάνει αρχές του 20ού αιώνα στη Λάρισα. Κι όταν τον ρωτούν τι ακριβώς συμβαίνει στη Ρωσία, εκείνος απαντά με μια ...προφητική φράση:
(Στη Ρωσία) το βασικό είναι να ζεις. Όλα τ’ άλλα είναι φιλολογία...
Πόσο ίδιος ο κόσμος μας!
Ο κ. Προεδρεύων

* ΕΠΙ ΤΡΙΗΜΕΡΟ συζητούσαν στη Βουλή το Νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Και το μεγάλο ...κουπί το τράβηξε από τη θέση του προεδρεύοντος της Βουλής ο δικός μας βουλευτής του ΚΚΕ κ. Γιώργος Λαμπρούλης. Όποια στιγμή κι αν γύριζες στο κανάλι της Βουλής, ο Λαμπρούλης προέδρευε.
Σοβαρός και χαμηλών τόνων -εκ φύσεως- ο γιος του Αριστείδη, τα πήγε θαυμάσια, σε μια συζήτηση που δεν ήταν κι από τις πιο εύκολες. Και η οποία έλαβε τα εύσημα του τύπου για την ποιότητα και την άριστη τήρηση των κοινοβουλευτικών κανόνων.
Η ήττα μας

* ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ οι ...«τζανακουλικές» κορύνες στο κέντρο της Λάρισας και βασικά στις οδούς Παναγούλη και Παπαναστασίου.
Προφανώς η απόφαση της Δημοτικής Αρχής είναι ...ήττα για όλους μας. Το ιδεατό θα ήταν να υπακούαμε όλοι χωρίς κορύνες. Αλλά δεν συνέβη.
Παντού παράνομη στάθμευση. Σε πολλές περιπτώσεις χωρίς λόγο. Διότι πλην της μεταφοράς ηλικιωμένων ασθενών σε γιατρό, άλλη σοβαρή αιτία δεν βλέπαμε.
Με τις υγειές μας.
Χλωμό

* ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ότι θα κατέβουν με τρακτέρ στην Αθήνα οι αγρότες που έχουν απομείνει ακόμη στα μπλόκα, αλλά όλοι πιάνουμε στον αέρα ότι οι κινητοποιήσεις είναι στο τέλος τους. Κι ας το ...τραβάνε – δημοσιογραφικά- από τα μαλλιά τα κανάλια. Δεν υπάρχει η αρχική δυναμική, αρχίζουν και οι δουλειές στα χωράφια...
Διαλυμένη «Φιλελλήνων»

* ΑΠΟ τους πιο καινούργιους πεζοδρόμους της Λάρισας είναι αυτός της Φιλελλήνων. Κι όμως, έχει καταστραφεί καθ’ ολοκληρίαν! Σχεδόν σε όλο το μήκος του οι κυβόλιθοι έχουν αποκολληθεί. Κατανοητό ότι λόγω κίνησης αστικών λεωφορείων επιβαρύνεται. Αλλά ...τόσο πολύ; Όταν σχεδιαζόταν το έργο δεν ...φαντάζονταν ότι οι κυβόλιθοι είναι ακατάλληλοι; Και τι πρόκειται να γίνει τώρα; Μετά φταίνε αυτοί που μιλούσαν για έργα βιτρίνας;
Ευθύνες

* ΚΑΙ καλά οι πεζόδρομοι που δέχονται κίνηση οχημάτων. Αλλά το πεζοδρόμιο κάτω από τον Άγιο Αχίλλιο, προς την πλευρά του ποταμιού, ποια επιβάρυνση δέχεται και έχει επίσης διαλυθεί; Και τελικά, όταν οι υπεύθυνοι μηχανικοί παριελάμβαναν έργα, δεν έβλεπαν τις κακοτεχνίες; Θα αναζητηθούν ευθύνες για τόσες και τόσες κακοτεχνίες σ’ όλη την πόλη; Και πώς γίνεται οι παλιές λευκές πλάκες των πεζοδρομίων με τους τσιμεντένιους αρμούς να αντέχουν δεκαετίες ολόκληρες και να είναι κυριολεκτικά αθάνατες;
Η ...μόδα

* ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ στις 9 Ιουνίου και σιγά – σιγά τα ελληνικά κόμματα διαμορφώνουν τα ευρωψηφοδέλτιά τους.
Στις φετινές εκλογές η μόδα είναι να μην επιλέγονται οι ...«λαμπεροί» πλην άσχετοι με την πολιτική (όρα Ζαγοράκης), αλλά οι επώνυμοι που ...κάτι υποτίθεται ότι ξέρουν από πολιτική. (όρα Αυτιάς).
Δεν βαριέσαι... Έτσι κι αλλιώς ποτέ κανένα πρόβλημά μας δεν λύθηκε από την Ευρωβουλή. Γι’ αυτό και κανείς στην Ευρώπη δεν την παίρνει σοβαρά.
Ο κίνδυνος

* ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ στην Ελλάδα είναι βασικά για ...εσωτερική κατανάλωση. Και ήδη -με αφορμή τις αντιδράσεις για τα ομόφυλα- η συζήτηση περιστρέφεται στο κατά πόσο θα αντέξει ο Μητσοτάκης τους κλυδωνισμούς.
Δεν κινδυνεύει ο Κυριάκος από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, βυθισμένος στην εσωστρέφεια, το ΠΑΣΟΚ «τσίου τσίου» ένα κόμμα χωρίς ταυτότητα που δεν έχει οπαδούς αλλά ...νοσταλγούς.
Κι όμως ενδεχομένως να κινδυνεύσει ο Μητσοτάκης. Όλη η λαϊκή δεξιά και η ακροδεξιά είναι στα κάγκελα. Και θα του στείλουν το μήνυμα, αν και ακόμη ...ψάχνουν τον τρόπο. Κι άμα βάλεις και μερικές «συμμαχίες» στα ΜΜΕ που χάλασαν, πολύ θέλει να γίνει αυτό που φοβούνται στην κυβέρνηση, δηλαδή να μπει το ...«2» μπροστά από το εκλογικό ποσοστό και να αρχίσει η εσωστρέφεια;
Νέα κόμματα

* EΝΟΨΕΙ ευρωεκλογών, ανακοίνωσε κόμμα και ο Πέτρος Κόκκαλης, υιός Σωκράτους, ενώ κόμμα ανακοίνωσε ότι ...ανακοινώνει στις 4 Μαρτίου και ο Κ. Ανδρέας Λοβέρδος.
Άμα έχεις λυμένα τα οικονομικά σου προβλήματα ρε φίλε, ό,τι θέλεις κάνεις ...
(Επί της ουσίας, αμφότεροι ελπίζουν προφανώς να γίνουν κόμματα – υποδοχείς των δυσαρεστημένων του Μητσοτάκη κυρίως. Αν οι τελευταίοι δεν πάνε για ...μπάνιο κυριακάτικα καθώς θα έχει καλοκαιριάσει κιόλας.
Συγκρίσεις

* ΔΕΝ θέλαμε να το σχολιάσουμε αλλά ο πειρασμός είναι μεγάλος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της χτεσινής «Ε» οι Κινέζοι σχεδιάζουν ήδη τρένο που θα κινείται με ...1000 χλμ. την ώρα!
Το τρένο «Ηyperloop», όπως ονομάζεται, θα κινείται μέσα σε σωλήνες από τους οποίους έχει εξαχθεί η μεγαλύτερη ποσότητα του αέρα μέσω αντλιών, ώστε να εξαλειφθεί η αεροδυναμική αντίσταση και να μπορούν έτσι να αναπτυχθούν ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Ανάλογα πειράματα γίνονται και στην Ευρώπη.
Την ίδια ώρα στην Ελλάδα, η Επιτροπή διερεύνησης του δυστυχήματος των Τεμπών συζητά αν υπήρχε σύστημα τηλεδιοίκησης ή όχι ...! Χαίρετε...
Βιβλίο Τσιόδρα

* ΜΕ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο η εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσιόδρα με τίτλο «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση - Οι περιπέτειες ενός οράματος», καθώς οι παρουσίες -εκτιμάται ότι- θα είναι πολλές και ιδιαίτερες, ενώ θα αποτελέσει την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων από το πάνελ και το ακροατήριο για το πού οδεύει η Ευρώπη, λίγο καιρό πριν τις κρίσιμες Ευρωεκλογές του Ιουνίου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ξενοδοχείου Divani Palace, ενώ ο συγγραφέας και δημοσιογράφος - όπως είναι γνωστό- θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και θα χει την ευκαιρία να συνομιλήσει και με αρκετούς ...ψηφοφόρους του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass