Αλλιώτικα

Δημοσίευση: 14 Νοε 2014 9:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:12

 

*ΧΩΡΙΣ γραβάτα η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Στο στυλ Τσίπρα, όχι μόνο ο ομιλητής Γιώργος Σταθάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου και βουλευτής αλλά και το ακροατήριο. Κι ας βρίσκονταν σ΄ αυτό ένα σωρό τοπικοί παράγοντες, συνήθως με εμφάνιση προσεγμένη. Όλοι τους ντυμένοι σπορ. Εντάξει οι παλιοί συριζαίοι, κι οι υπόλοιποι σε πιο λαϊκή αμφίεση. Ακόμη κι εκείνοι που συνηθίζουν να εμφανίζονται γραβατωμένοι, αυτή τη φορά ξέχασαν να φορέσουν το αξεσουάρ. Πλην μιας-δύο εξαιρέσεων.

***

* «ΦΟΥΛ του παράγοντα» στην αίθουσα του Ωδείου. Στις πρώτες σειρές. Νυν και πρώην παράγοντες προερχόμενοι κυρίως από την πάλαι ποτέ πασοκική δεξαμενή κυριαρχούσαν.

Ωστόσο, στις παραπίσω θέσεις πολύς κόσμος που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον αναγνώριζαν, έβλεπαν πρόσωπα που εμφανίστηκαν πρώτη φορά σε συγκέντρωσή τους. Οι καθαρόαιμοι, οι από παλιά, συριζαίοι ήταν βέβαια εκεί αλλά δεν συνιστούσαν φυσικά πλειοψηφία. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε. Πότε γινόταν να γεμίσει το Ωδείο ο παλιός, μικρός ΣΥΡΙΖΑ σε ομιλία ενός στελέχους του… Μόνο με τον αρχηγό.

***

*ΒΕΒΑΙΑ ο Γ. Σταθάκης έχει καλό όνομα ως πολιτικός. Και το επιβεβαίωσε. Με διαυγή αλλά και νηφάλια σκέψη, περιεκτικό έως λακωνικό και κατανοητό λόγο. Με το που άρχισε την ομιλία του έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. «Κοιτάξτε, δεν θα σας παρουσιάσω το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα θέλαμε να εφαρμόσουμε αλλά αυτό στο οποίο μπορούμε σήμερα να δεσμευτούμε ότι θα το κάνουμε αμέσως πράξη όταν αναλάβουμε…». Προκαταλαμβάνοντας το ακροατήριο ότι θα μιλούσε με ειλικρίνεια.

***

*ΚΑΙ κάποια στιγμή ομολόγησε ότι τον βοηθάει σε τέτοιες εκδηλώσεις η εμπειρία του από το Πανεπιστήμιο. Ολοκληρώνοντας την ομιλία, ξεκίνησαν οι ερωτήσεις. «Τέσσερις, τέσσερις», ζήτησε ο καθηγητής από τον συντονιστή της συζήτησης. Κι έτσι κερδήθηκε πολύς χρόνος. Αφού σε σχήμα 4Χ4 απαντήθηκαν, σε ενότητες 16 ερωτήσεις. Δεν ήταν και λίγες για τέτοιου χαρακτήρα εκδήλωση. Απαντήσεις λιτές, σταράτες, ο άνθρωπος έδειχνε γνώστης αυτών που ήθελε να πει.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass