ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 06 Απρ 2024 17:10
* ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΟΣ στο τοπικό ΚΚΕ ο Γ. Λαμπρούλης, στο πλευρό του γραμματέα του κόμματος. * ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΟΣ στο τοπικό ΚΚΕ ο Γ. Λαμπρούλης, στο πλευρό του γραμματέα του κόμματος.

Νωρίς ακόμα
* ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ άνοιξη και Σαββατοκύριακο ενδεικνυόμενο για παραλία. Εντάξει όχι ντε και καλά για βουτιές στη θάλασσα, είναι μπούζι ακόμα, όμως αρκετοί θα πλατσουρίσουν ένα τι, θα κάνουν τα δοκιμαστικά τους. Εκτός από τους τολμηρούς, τους οπαδούς της θεωρίας ότι πρέπει να σφίγγουν τα ...πράγματα.
***
* ΠΑΝΤΩΣ ο νεαρός Λαρισαίος είχε τη δική του θεωρία.
- Άμα δεν βγουν οι θειες με τις πλαστικές καρέκλες να κάθονται έξω, τα βραδάκια στο χωριό, να το ξέρετε, δεν έχει αρχίσει το καλοκαίρι...

Να μουτζοκλαίει
* - ΤΑ περιπολικά, ναι δεν είναι ταξί, τα αγροτικά όμως είναι ασθενοφόρα...
Η συζήτηση κι οι αντιδράσεις συνεχίζονται ποικιλοτρόπως στη Λάρισα.
- Είδα τον Χρυσοχοΐδη στην τηλεόραση να μουτζοκλαίει, να δείχνει μέρες μετά συντετριμμένος για την Κυριακή...
- Ναι, είχε το ίδιο τρέμουλο με τον Καραμανλή στα Τέμπη.
Το ίδιο φοβάται κι αυτός, την παραίτηση;

Μαζί τους
* ΠΕΣΜΕΝΗ η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, αμφιλεγόμενα ωστόσο τα αποτελέσματα του γκάλοπ για το ποιοι έχασαν ή κέρδισαν πολιτικά από την πρόταση δυσπιστίας και τη συζήτηση στη Βουλή για τα Τέμπη.
Συνολικά, για τις ενέργειές τους στην υπόθεση, αρνητικά τοποθετείται το 75% για την κυβέρνηση και τις ενέργειές της, 51% επίσης αρνητικά και για την αντιπολίτευση. Αλλά και 74% για τα ΜΜΕ και 60% για τη Δικαιοσύνη.
Ενώ είναι επίσης δεδομένο πως δεν έληξε το πολιτικό σκέλος των Τεμπών, το 82% των ερωτηθέντων αυτό πιστεύει, θηριώδες το ποσοστό, ιδίως σε συνθήκες επικοινωνιακής καταιγίδας ένα χρόνο τώρα.
***
* ΚΑΙ... Μόλις 8% κριτική για τους συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας, εντάξει δικαιούνται συμπαράστασης όμως αυτοί δεν έμειναν σιωπηλοί στη γωνία να πενθήσουν, η Μαρία Καρυστιανού κι οι υπόλοιποι έχουν γυρίσει τον κόσμο ανάποδα, οπότε το 86% εκφράζει θετική εκτίμηση για τι ενέργειές τους. Φωνή λαού... Ξεκάθαρη δικαίωση του εξελισσόμενου αγώνα τους. Κι αλίμονο σ’ εκείνους που κρύβονται απέναντί τους, πίσω από την κουρτίνα.

Τον ξέχασαν
* ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ και φέτος η μεγάλη εκδήλωση του Δήμου για τη βράβευση αθλητών και κόσμο είχε κι όλα μια χαρά. Παρών και ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Κουρδής, παγκοσμίου επιπέδου πρωταθλητής του μήκους στην κατηγορία του, αποτελεί θετικό παράδειγμα με τη στάση ζωής του. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για τους διοργανωτές ώστε να τον σηκώσουν να κάνει μια απονομή κι εκείνος, συζητήθηκε από άλλους μετά το πέρας. Να φοβάται ο οικοδεσπότης συνάδελφός του στη Δημαρχία, ο Ηρ. Γερογιώκας, μην του φάει τη θέση, μάλλον όχι, μάλλον ζήτημα ανοργανωσιάς θα ήταν. Κι έμεινε κι ως το τέλος ο άνθρωπος, πράγμα που δεν έκαναν οι περισσότεροι.

Πώς ν’ αντέξει
* ΠΑΡΟΤΙ Αθλητισμού, ο αντιπεριφερειάρχης Σωτ. Σουλούκος, δεν πήγε στην ετήσια αθλητική εκδήλωση του Δήμου με τις βραβεύσεις, αναμενόμενο. Αφού ο ένας εκ των δύο βασικών τιμώμενων της βραδιάς ήταν ο Θωμάς Χούρλιας, ψυχή του Αθλητικού Οργανισμού επί δεκαετίες, με τεράστια προσφορά στον ΑΟΔΛ. Πώς να το αντέξει λοιπόν αυτό... (Όσοι ξέρουν τι έχει συμβεί στο παρελθόν, δεν χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες για να το καταλάβουν).

Χαιρετίσματα
* ΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ με τις λέξεις από τις νεαρές Λαρισαίες.
- Τελείωσαν τα ψέματα...
- Θα ξαναφέρετε;
***
* - ΓΙΑΤΙ έχεις 7 ζευγάρια γυαλιά;
- Θέλω να έχω τα μάτια μου δεκατέσσερα.
***
* - ΓΕΙΑ στα χέρια σου...
- Χαιρετίσματα και στα δικά σου.

Αδυνατεί
* ΜΙΑ έκτακτη χειρουργική επέμβαση που έκανε στο πόδι του, ενημερώνει ο Χρ. Καπετάνος, θα τον κρατήσει για κάποιες ημέρες εκτός των καθηκόντων του κι έτσι ο Λαρισαίος βουλευτής δεν θα βρίσκεται στο ιστορικό συνέδριο για τα 50 χρόνια της ΝΔ. (Και καλή ανάρρωση...).

Α πε ‘να ποίμα
* ΑΜΑ το έχεις εύκολο το στιχούργημα, όπως ο Δ. Ντ. ο γνωστός δάσκαλος από το Σαραντάπορο, δεν χαλάς χατίρι, ιδίως στους συγχωριανούς.
Από το σπίτι ερχόσουνα με το τρακτέρ, καβάλα,
στον δρόμο σου συνάντησες τον ποιητή, τον Ντάλλα
και ποίημα του ζήτησες να γράψει για τον Σάκη,
με τη φωτογραφία σου, μαζί με το σκουφάκι.
***
* Εκείνος δε στο αρνήθηκε κι αμέσως σου το γράφει,
αφού σε φωτογράφισε, πριν πας για το χωράφι
και μας τα λέει ποιητικά, καλλιεργείς και ψέλνεις
κι απ’ το χωριό χαιρετισμούς, σ’ όλο τον κόσμο στέλνεις.
(Ε μα... Τσακ μπαμ...).

Έχει δρόμο
* ΚΑΤΑ τα φαινόμενα έχει δρομολογηθεί η έξωση των «Σπαρτιατών» από τη Βουλή, με την κατηγορία της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.
Οι ειδικοί λένε ότι την έδρα τους στη Λάρισα θα την πάρει η ΝΔ κι άρα η Ρ. Καραλαριώτου θα γίνει βουλευτής.
Όπως προβλέπεται πως αντιστοίχως θα μπουν ξανά στη Βουλή κι άλλοι επιλαχόντες των εκλογών, στις περιφέρειες της Αθήνας, όπως η Φωτεινή Πιπιλή με τη ΝΔ, ο Χρ. Σπίρτζης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ίσως κι ο Ανδρέας Λοβέρδος με το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος δεν είναι ΠΑΣΟΚ πια κ.ο.κ.
Όμως δεν είναι ν’ αρχίσουν να κερνούν ακόμα. Έχει πολύ δρόμο ακόμη η υπόθεση, θα πάρει καιρό...

Υποσχέσεις
* Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παν. Τερεζάκης, έχει βέβαια άλλο τραχανά απλωμένο, ωστόσο ανταποκρίθηκε στην πίεση του Θαν. Νασιακόπουλου, είναι και Λάρισα πια το μαλακό του υπογάστριο μετά τα Τέμπη, επισκέφθηκε λοιπόν την περιοχή και υποσχέθηκε να γίνει το έργο με τη γέφυρα της Χάλκης και τη σιδηροδρομική και την παρακείμενη οδογέφυρα, τη διεύρυνσή τους σχεδιάζουν ώστε να μη φρακάρουν τα νερά του Γκουσμπασανιώτη προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα. Αποδέχθηκε επίσης ως λογικό το αίτημα του δημάρχου Κιλελέρ, έδωσε και σ’ αυτό υπόσχεση, τζάμπα είναι άλλωστε, ότι θα γίνουν ηλεκτρικές όλες οι μπάρες στις διαβάσεις της γραμμής Λάρισα-Βόλος, βελτιώνοντας την ασφάλεια για όσους οδηγούν στους δρόμους που διασταυρώνονται με τον σιδηρόδρομο.
Εν έτει 2024, καταμεσής στον κάμπο, δεν υπάρχουν παντού ηλεκτρικές μπάρες, ναι.

Το ψάχνουν
* ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ αναζητήσεις στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.
- Το ξεσκονίζειν εστί χασομερείν.
***
* - ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ να πάω Βαρκελώνη με το μωράκι. Εισιτήρια βρήκα, ξενοδοχείο βρήκα, μένει τώρα να βρω το μωράκι.
***
* - ΜΟΥ είπε ο γιατρός, άλλαξε τρόπο ζωής, έχεις πολύ άγχος. Γιατί ως γνωστόν θα μπορούσα να είμαι ξάπλα στην Καραϊβική όλο τον χρόνο, ενώ εγώ επιλέγω να δουλεύω 12ωρα.

Προχωρούν...
* ΑΠΟΛΥΤΑ ικανοποιημένος από την πορεία των έργων αποκατάστασης στη Θεσσαλία δήλωσε ο περιφερειάρχης μετά τη συνάντησή του με τους αρμόδιους υπουργούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δ. Κουρέτας δεν είναι ΝΔ, άρα δεν πρόκειται για τυπική διατύπωση κάποιου φιλοκυβερνητικού.
***
* ΤΗΝ ίδια μέρα, κλιμάκιο της τοπικής Νέας Αριστεράς, επισκέφθηκε την Περιφέρεια, τους δέχθηκε η Μ. Γαλλιού, μάλλον θα απουσίαζε ο περιφερειάρχης. Τα στελέχη του κόμματος διαβεβαίωσαν ότι «με πνεύμα κριτικής συμβολής θα συμβάλλουν με όλες τις δυνάμεις στο έργο της νέας περιφερειακής αρχής», άλλωστε ήταν κι εκείνοι στον ΣΥΡΙΖΑ τότε κι είχαν υποστηρίξει την εκλογή Κουρέτα. Επίσης στη συνάντηση εκφράστηκε από την αντιπεριφερειάρχη «η διάθεση επιτάχυνσης των έργων αποκατάστασης» κι οι συνομιλητές της δεν αντέδρασαν. (Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων, θα μπορούσε να πει η ΝΔ...).

Τι έφκιασαν, α;
* «Μη μπαέντιζγ Κέρκυρα, έχ’ει τα σπίτια τό ‘να νάκρια στ’ άλλου κι δεν χουράν χουντροί... Αδυνατίστι κι μιτά παέντι, χουριανοί...», συστήνει η γνωστή Artιστα Α. Κ. απνγ Καρδίτσα. Διότι: Πάει Πουστόλου ικδρουμή σγ Κέρκυρα. Τι του ‘θλι; Φρακάρσι μες τα καντούνια. Δώστου, πάρτου, να ξιμαγκώσ’ει, να γραπατσώνιτι απ’ τα τοίχια, να βάν’ει δύναμ’η στα πουδάργια, τίπουτας ντιπ. Να ζμπρώχν άλλις γνιέκις, τίπουτα. Είχι κι νια τσιάντα ζμπλάτ’η, δεν έβγινι ούντι αυτήν. «Ν’ αλ’ιπού δεν τ’ χουρούσι τρύπα τς, ήθιλι κι κουλουκύθα», μαπμπάλτζι μαναχιάτς.
Καμνιά φουρά είπι στα άλλις: Τραβάτι μι όσις είστι απού μπρουστά και ζμπρώξτι μι όσις είστι απού πίσου, ούλις μαζί. Κι ας πέσου γκουρδουκλώντα μες στ θάλασσα. Τι έφκιασι δω αυτός ο κόζμους, α; Δεν εχν ντιπ χουντρές δω, α;

Δωδεκάδα
* ΣΥΝ μία εν τέλει, συνολικά 12 οι υποψηφιότητες για υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία, προστέθηκε και η Κατερίνα Κωνσταντινίδου, στέλεχος επιχείρησης, άλλα στοιχεία δεν έδωσαν, θα μετέχει κι αυτή στις εσωκομματικές προκριματικές. Οι εκλογές θα γίνουν υβριδικά, δια ζώσης και ηλεκτρονικά, άλλες λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, π.χ. πόσους σταυρούς θα βάλουν τα μέλη και οι φίλοι, αν θα μπορούν να σταυρώσουν υποψηφίους και από άλλες περιφέρειες, πόσοι θα επιλεγούν τελικά από τη Θεσσαλία για το ευρωψηφοδέλτιο κ.λπ. Θα σταλεί σχετική εγκύκλιος από τα κεντρικά, νωρίς είναι ακόμα για τα συριζαϊκά δεδομένα, λογικά θα φτάσει πριν την Κυριακή, 14 του μήνα που θα γίνει η ψηφοφορία...

Πώς αλλιώς
* ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ καιροί, αλλιώτικες συζητήσεις και διηγιόταν ο Λαρισαίος που είχε την περιέργεια να ρωτήσει γνωστό του.
- Και τι ώρα πας στη δουλειά;
- Ό, τι ώρα μου έρθει διάθεση να δουλέψω...
- Σώπα... Και τι δουλειά κάνεις;
- Εγώ; Πορνοστάρ.

 

Τον τόνο έδωσαν οι ΔΑΠίτες...

ND-DAPITES.jpg

Στις 7:30 χθες το απόγευμα ξεκίνησε το 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννη Πλακιωτάκη να καλωσορίζει το πυκνό γαλάζιο ακροατήριο και στη σύντομη ομιλία του να καταγγέλλει τον λαϊκισμό που βρίσκεται μονίμως απέναντι στη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας... Ακολούθησε βίντεο με ηχητικά αποσπάσματα των πρώην πρωθυπουργών και στις 8:05 ανέβηκε στο βήμα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
* * *
Παρόντες τελικά στην έναρξη του συνεδρίου οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς
* * *
Δεν προλάβαιναν να σφίγγουν χέρια και να δίνουν κάρτες οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας
* * *
Ξεχωριστό τόνο στη χθεσινή συγκέντρωση έδωσε και η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας ΔΑΠ με συνθήματα και βεγγαλικά
* * *
Τη χαρά του γιατί το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας γίνεται σε έναν συμβολικό χώρο όπου ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του σημειώνοντας ότι σε ηλικία 4-5 ετών πρωτοείδε στο Παρίσι τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας χωρίς τότε να γνωρίζει το τι θα ακολουθούσε
* * *
Αρκετοί Λαρισαίοι και ιδιαίτερα οι Ελασσονίτες βρέθηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο και στην εναρκτήρια εκδήλωση του συνεδρίου
Γ.Ρ.

 

KOURET.jpg

* ΠΟΛΥΩΡΗ η πανηγυρική εκδήλωση του Δήμου με τις αθλητικές βραβεύσεις, λογικό να αδημονούν τα κοριτσάκια της Ρυθμικής, ενώ οι ομιλίες των μεγάλων καθυστερούσαν. Γυρνούσε ο περιφερειάρχης Δημ. Κουρέτας και κρατούσε συντροφιά στα παιδιά, τα ηρεμούσε...

 

SXOINAS.jpg

* ΠΟΤΕ με το καλό θα έρθετε στη Λάρισα ρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μαργαρίτης Σχοινάς και η απάντηση σιβυλλική: Το Πάσχα λοιπόν θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, αλλά ευχαρίστως θα έρθει στην αγαπημένη του πόλη αν γίνει κάτι αξιόλογο. Άρα;
Γ.Ρ.

 

VLAXAK.jpg

*- ΟΧΙ άλλα βραβεία, θα μπορούσε να λέει ο διοικητής του ΓΝΛ, του Παλιού Νοσοκομείου. Έχουμε εξετάσεις τώρα για την ανανέωση της θητείας. (Μην τον ματιάσουν κιόλας...).

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass