ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 09 Απρ 2024 17:11
* ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΑ φυτά. Ο Γ.Γ. εντόπισε το όχημα με τον εφευρετικό οδηγό χθες έξω από τη Νίκαια. * ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΑ φυτά. Ο Γ.Γ. εντόπισε το όχημα με τον εφευρετικό οδηγό χθες έξω από τη Νίκαια.

Όχι στα καπρίτσια
* ΠΑΛΙΑ καταλάβαινες ότι έρχεται το καλοκαίρι, όταν άκουγες το κελάηδημα των πουλιών, έλεγε χθες ο Τ.Ζ. Τώρα το καταλαβαίνεις όταν ακούς τις σειρήνες των πυροσβεστικών.
* * *

* ΩΣΤΟΣΟ, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, το έχουν, άλλωστε, αποδείξει οι αρμόδιοι: Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι θα είμαστε πανέτοιμοι για τη φετινή αντιπυρική περίοδο.
Και δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία κριτική για το γεγονός ότι έχουν ήδη ξεσπάσει πυρκαγιές στα Πιέρια Όρη και το Λασίθι, ξεκαθαρίζει με αποφασιστικότητα ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλιας, σύμφωνα με το «Κουλούρι».
Αυτό ακριβώς θέλει η φωτιά, να ασχοληθούμε μαζί της. Πρόκειται για καπρίτσια, αλλά δεν θα της κάνουμε το χατίρι, δεν θα της προσφέρουμε αυτήν την ικανοποίηση. Θα τη σβήσουμε όταν έρθει η ώρα της και αυτό θα είναι όταν το πούμε εμείς. Κάθε πράγμα στην εποχή του και η αντιπυρική περίοδος το καλοκαίρι. Φωτιά, σε βλέπουμε, αλλά σε αγνοούμε. Θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα και τότε θα το μετανιώσεις.
Ανά την Υφήλιο
* ΕΝΑ ποίημα την ημέρα. Ποίημα λαρισινό.
Η «Φωνή της Ελλάδας», το ραδιόφωνο της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες ανά την Υφήλιο, έχει στο πρόγραμμά της καθημερινά δίλεπτα ποίησης με τίτλο «Ο ποιητής της εβδομάδας».
Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ έναν σύγχρονο Έλληνα ποιητή ή ποιήτρια, με τους ίδιους τους δημιουργούς να επιμελούνται τις ραδιοφωνικές ερμηνείες. Επιπλέον, τα ποιήματα «ντύνονται» με πρωτότυπη μουσική, που συνθέτουν και παίζουν οι μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΡΤ. Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα ταξιδεύει στα πέρατα της γης.
Η τρέχουσα εβδομάδα, από χθες ως την Κυριακή, είναι αφιερωμένη στον ποιητή Δημήτρη Κρανιώτη. Μεγάλη τιμή για τον Λαρισαίο γιατρό, αλλά και για την ιδιαίτερη πατρίδα του.
Υποψηφιότητες
* ΔΥΟ οι Λαρισαίοι, στους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καλή αναλογία. Πάντως, ο Φιλ. Σαχινίδης κι ο Ν. Τσιλιμίγκας ήταν παλιότερα αντίπαλοι στη σταυρομαχία και σε βουλευτικές εκλογές. Δίλημμα, ωστόσο, για τους Λαρισαίους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρξει, καθώς στην κάλπη της 9ης Ιουνίου υπάρχει η δυνατότητα για μέχρι 4 σταυρούς προτίμησης.
* * *
* ΕΓΙΝΕ το σχετικό σούσουρο στον πασοκικό χώρο για τη μεταγραφή αεροδρομίου, αντί να χαρούν, αρκετοί γκρίνιαξαν.
Κι ο Μ.Τ. αντέδρασε: - Όταν ο Μητσοτάκης παίρνει τον πρώην πασοκτζή Πύρρο Δήμα είναι επιτυχία, όταν παίρνει ο Ανδρουλάκης τον Ζαγοράκη από τη ΝΔ είναι κακό;
* * *
* ΒΕΒΑΙΑ, ο Θοδωρής Ζαγοράκης εξακολουθεί και μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του με το ΠΑΣΟΚ να παραμένει ευρωβουλευτής της ΝΔ. Κι έτσι αυτήν τη στιγμή φιγουράρει στο site και των γαλάζιων, αλλά και σ’ εκείνο των πρασίνων.
3 εκ των 12
* ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ πάλι έχουν εκλογές την Κυριακή, εσωκομματικές, για τις ευρωεκλογές. Θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ 201, που επιλέχθηκαν από την ηγεσία του κόμματος μεταξύ των πολλαπλάσιων που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Οι 35 που θα προκριθούν, μαζί με άλλους 5 που θα διαλέξει ο πρόεδρος Στ. Κασσελάκης, συν οι 2 εν ενεργεία ευρωβουλευτές που απέμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποχωρήσεις, ο Κώστας Αρβανίτης και η Έλενα Κουντουρά, θα συγκροτήσουν το συριζαϊκό ψηφοδέλτιο.
Στην εσωκομματική κάλπη μπορούν να προσέλθουν όλα τα μέλη, αλλά κι οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θα πρέπει να συμπληρώσουν σχετική φόρμα με τα στοιχεία τους. Δίευρο ως τέλος συμμετοχής δεν θα έχει αυτήν τη φορά. Μπορούν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά, μέσω του «i-syriza», όσοι το έχουν δηλώσει εγκαίρως.
* * *
* ΑΓΝΩΣΤΟ πόσοι και ποιοι Λαρισαίοι είχαν υποβάλει αίτημα, πάντως στη διαδικασία επιλέχθηκαν να μετάσχουν 12 Θεσσαλοί υποψήφιοι για υποψηφιότητα. Οι 4 εξ αυτών Λαρισαίοι: η ηθοποιός Άννα Βαγενά, πρώην βουλευτής, ο Παν. Δημητρίου, καθηγητής Αγγλικών, ο νεαρός γεωπόνος Θοδ. Σπανοθύμιος και η εκ Φαρσάλων δικηγόρος Χριστίνα Χλαπανίδα.
Όσοι προσέλθουν στην κάλπη, μπορούν να επιλέξουν μόνο 1 εκ των 12 Θεσσαλών υποψηφίων. Εκ των οποίων στο ευρωψηφοδέλτιο θα μετάσχουν οι 3 πρώτοι σε σταυρούς.
Με 3 θα συμμετέχει και η Δυτ. Ελλάδα, η Πάτρα δηλαδή, με 2 η Κρήτη και όλες οι υπόλοιπες Περιφέρειες με 1 υποψήφιο ευρωβουλευτή, καθώς οι μισοί σχεδόν θα προέρχονται από Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Υψηλή αναλογία για τη Θεσσαλία, μάλλον θα έχει συγκριτικά περισσότερα μέλη.
(Στις κανονικές ευρωεκλογές, στις 9 Ιουνίου, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούν κι εκείνοι να βάλουν μέχρι 4 σταυρούς, σε υποψήφιο απ’ όποια περιοχή της χώρας).
Προηγείται;
* ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ το μήνυμα του Μητροπολίτη, λέει, στον Άγιο Νικόλαο την Κυριακή, όπου λέει πόσο δυνατό ραδιόφωνο έχει η Μητρόπολη, ενημερώνοντας ότι θα βγει δίσκος, αλλά για την οικονομική του ενίσχυση ραδιοφώνου. Το οποίο φαίνεται να προηγείται των αναξιοπαθούντων. Μουρμούρα ανάμεσα σε πιστούς, όμως περνάει ο δίσκος και φυσικά ρίχνουν κάποιοι, eleimosinifm.
Κι αφού τελειώνει το διάβασμα, ο ιερέας μπαίνει μέσα στο ιερό και μετά ο ίδιος ξαναβγαίνει, για να ενημερώσει ότι καθώς πλησιάζουν οι ημέρες του Πάσχα, θα πρέπει να φέρουν οι πιστοί τρόφιμα για το συσσίτιο των φτωχών στον ναό.
- Και δεν παίρνετε τα λεφτά του ραδιοφώνου; Αναρωτήθηκε κάποιος όχι και τόσο χαμηλόφωνα.
Τα τσόκαρα
* ΜΕ τις δικές τους προσεγγίσεις η συντροφιά των Λαρισαίων μεσηλίκων.
- Είμαι σε ηλικία που δεν μπορώ να πέφτω άλλο από τα σύννεφα, θα σπάσω κανέναν γοφό.
* * *
* - ΣΕ πήραν τηλέφωνο από το γυμναστήριο...
- Τι ήθελαν;
- Χάλασες λέει κάποιο μηχάνημα...
- Λες να έβαλα πολλά βάρη πουθενά;
- Τον αυτόματο πωλητή είπαν.
* * *
* - ΑΚΟΥΣΑΤΕ μήπως αν ήρθαν πάλι στη μόδα τα τσόκαρα; Γιατί βλέπω κυκλοφορούν πολλά.
Ούτε κόμμα...
* ΚΙ έρχεται η ολλανδική εταιρεία να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στις επικρίσεις του Δ. Κουρέτα, επιστημόνων της ομάδας του περιφερειάρχη, αλλά και των 5 περιβαλλοντικών οργανώσεων. Με μακροσκελή ανακοίνωσή της.
Κατ’ αρχάς ανακρούουν πρύμναν, βρήκαν μια δικαιολογία σχετικά με τη διαβούλευση με το κείμενο στα Αγγλικά, κατάλαβαν ότι έκαναν χοντράδα. Και οι ίδιοι και η κυβέρνηση που υιοθέτησε τη διαδικασία. Χρεώνουν φυσικά τους επικριτές τους με εργαλειοποίηση και πολιτικές σκοπιμότητες, ούτε το κυβερνών κόμμα να ήταν.
* * *
* ΚΑΙ επιχειρούν ντρίπλα: Η εταιρεία σημειώνει ότι δεδομένου του επείγοντος της κατάστασης στη Θεσσαλία υπέβαλε την έκθεση στα Αγγλικά, η οποία είναι και η πρώτη γλώσσα στην οποία συντάχθηκε η μελέτη, μιας και ετοιμάστηκε από ξένους επιστήμονες. Ευθύς εξαρχής είχε συμφωνηθεί να γίνει μετά την ολοκλήρωσή της μετάφραση της μελέτης στα Ελληνικά, η οποία, λόγω του όγκου και της πολυπλοκότητας του κειμένου, χρειάστηκε περίπου έναν μήνα για να γίνει. (Θεσσαλοί πνιγμένοι στη μετάφραση).
* * *
* ΚΑΙ μεταξύ πολλών άλλων, πετούν και το γάντι: Επίσης, η εταιρεία μας προτρέπει τους συντάκτες παρόμοιων «Master Plan», όπως για παράδειγμα αυτό της ομάδας του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, να τις δημοσιοποιήσουν, ώστε να γίνει αξιολόγηση πιθανών χρήσιμων διαφορετικών προτάσεων και να μπορέσουν να συμπεριληφθούν αυτές στις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.
Γλαφυρός
* «Η ευρωπαϊκή συνοχή χρειάζεται και ιδεολογική συνεκτικότητα» γνωμάτευσε ο Μ. Χαρακόπουλος, σε μια ιδεολογικοπολιτική τοποθέτησή του στο Συνέδριο της ΝΔ. Γλαφυρός ο Λαρισαίος βουλευτής: Στο 12ο Συνέδριό μας, πριν τις ευρωεκλογές του 2019, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, είχε πει ότι αν διατρέξει κανείς με ένα αερόστατο την Ευρώπη από το Ταλίν μέχρι την Αθήνα, θα παρατηρήσει ότι σε κάθε χωριό και πόλη υπάρχει μια χριστιανική εκκλησία, υψώνεται ένα καμπαναριό. Έχουμε κοινές καταβολές. Πρέπει να επιμείνουμε στις χριστιανικές μας αξίες, στην ευρωπαϊκή μας ταυτότητα, έλεγε ο Βέμπερ. Δυστυχώς, σήμερα, ακόμη και η ευρωπαϊκή χριστιανοδημοκρατία παρακολουθεί αμήχανα τον αποχρωματισμό των ευρωπαϊκών παραδόσεων από οποιαδήποτε αναφορά στις κοινές μας χριστιανικές ρίζες, εξαιτίας ιδεοληπτικών τάσεων που προωθούν τη νεφελώδη πολυπολιτισμικότητα, την άτεγκτη πολιτική ορθότητα, τον ακραίο δικαιωματισμό της γουόκ κουλτούρας». (Υπερασπιζόμενος έτσι τη διαφοροποίηση του τελευταίου καιρού).
Πανσέτα είναι
* ΜΕ περίσκεψη, αλλά και με όρεξη πάντα, οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Τελικά η ευτυχία είναι στα απλά πράγματα, όπως να μη βλέπεις τηλεόραση ούτε και ζυγαριά.
* * *
* - ΘΥΜΑΣΤΕ που είχα πάρει 2 κιλά και είχα πανικοβληθεί; Λοιπόν, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, με λίγη προσοχή στο βραδινό και ρύθμιση γευμάτων, κατάφερα να πάρω άλλο ένα κιλό.
* * *
* - ΠΟΣΟ περήφανος θα πρέπει να νιώθει ένας πατέρας αν η κόρη του διακόπτει στο βόλεϊ τον δάσκαλο γυμναστικής στη Β’ Δημοτικού για να του πει ότι το σωστό είναι πανσέτα και όχι μανσέτα.
Μπαζώνουν
με ψέμα
* ΤΟ μπάζωμα στα Τέμπη που χρειαζόταν για να δουλέψουν οι γερανοί κ.λπ., αλλά και επιπλέον επιχειρηματολογία: «Κάτω από το χώμα υπάρχει αγωγός φυσικού αερίου, που αν σκάσει θα καεί όλη η Λάρισα...». Ναι, ο υπουργός Άδωνις με το γνωστό στυλ. (Φθηνά τη γλιτώσαμε, ευτυχώς, που μερίμνησαν).
* * *
* ΑΛΛΑ και ο Γ. Φλωρίδης, ο υπουργός που ανέφερε από το βήμα της Βουλής ότι «όσοι μιλούν για μπαζώματα “είναι για τα μπάζα”», στο ίδιο μήκος κύματος:
«Επίσης, στον τόπο του δυστυχήματος υπάρχει αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος για λόγους ασφαλείας καλύφθηκε με χαλίκια. Αυτά είναι τα μπαζώματα...». (Δεν ορρωδούν προ ουδενός. Σπεσιαλίστες στο μπάζωμα με ψέματα).
* * *
* ΔΙΟΤΙ βγαίνει με συνέντευξη στο «millitaire» o επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ, ο ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, και λέει: «Εγώ είμαι Λαρισαίος, άρα την περιοχή των Τεμπών την ξέρω πάρα πολύ καλά.
Ανατριχιάζω και θλίβομαι όταν υπουργός, ή υπουργοί μάλλον, είπαν ότι κάτω από εκεί που μπαζώσανε στα Τέμπη, μπαζώσανε επειδή υπάρχει αγωγός φυσικού αερίου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα, ο αγωγός δεν περνάει από εκεί.
Οι Λαρισαίοι αυτό το γνωρίζουν ή αυτοί που μένουν στα Τέμπη, αλλά θα έπρεπε να πειστεί το 98% του λαού ότι αυτός πιθανόν ήταν και ο λόγος, και είναι και ένας εύηχος λόγος να το πούνε.
Είναι απίστευτο και ασύλληπτο». (Πράγματι... Κοτζάμ υπουργοί ξαδερφάκια του Πινόκιο; Ακόμη και για τα Τέμπη;).
Να σκοράρει
* - Ο άλλος μου την πέφτει τόσο καιρό, διηγιόταν η νεαρή Λαρισαία, σήμερα για να μην τον στεναχωρήσω του είπα ότι δήθεν έχω σχέση και θα ήθελα να μη με ενοχλεί. Ε εντάξει, μου λέει, και στο ποδόσφαιρο έχουν τερματοφύλακα, αλλά προσπαθούν να βάλουν γκολ.
(Ούτε μ’ αυτό την έριξε;).

 

-----------

 

DHMOS.jpg* ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι επαφές των αντιδημάρχων Λάρισας με σκοπό τον ανοιχτό διάλογο, με αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής του Δήμου Λαρισαίων για την καταγραφή των προβλημάτων που προέκυψαν από την πρόσφατη κακοκαιρία «Daniel». Οι τελευταίες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Φαλάνη (συμμετείχαν οι Δ.Ε. Φαλάνης, Γιάννουλης, Κουλουρίου) και Τερψιθέα (συμμετείχαν οι Δ.Ε. Τερψιθέας και Κοιλάδας).

 

 

 

MPLOKO.jpg* ΕΙΧΕ σταματήσει το φορτηγό να ξεφορτώσει στον πεζόδρομο της γειτονιάς κάπου στη Λάρισα, έφτασε μετά η οδηγός και πάρκαρε το αυτοκίνητό της, κατέβηκε κανονικά, κλείδωσε και κίνησε να φύγει. «Ε, ε παρακαλώ, πρέπει να περάσω», της φώναξε κάποια άλλη που πλησίασε με το αυτοκίνητό της. «Σε λίγο όταν ξεφορτώσει το φορτηγό και φύγει», της εξήγησε αδιάφορα. «Σοβαρά; Το εννοείτε; Κλείνετε έτσι το πέρασμα;», έκπληκτη η άλλη. «Βεβαίως, εμένα το σπίτι μου είναι στον δίπλα δρόμο κι εδώ παρκάρω». Κούνησε το κεφάλι της η άλλη. «Και πού να σφίξουν κι οι ζέστες», κι έφυγε, αφού κατέβηκε και τράβηξε φωτογραφία. Όταν η «παρκαρισμένη» αντελήφθη τη φωτογράφιση, κατέβηκε το πήρε και πήγε να παρκάρει αλλού. Προφανώς τα έχωνε από μέσα της στην απαιτητική που ήθελε να περάσει, ακούς εκεί...

 

PELARGOI.jpg*ΕΦΤΑΣΑΝ και φέτος οι πελαργοί. Να περιμένουν τώρα τα χελιδόνια.

 

 

TRAINO.jpg* ΤΟ ΚΚΕ δεν έχει σκοπό να το ξεχάσει. Έτσι υποδέχθηκαν οι σύντροφοί του τον Δημ. Κουτσούμπα στη Λάρισα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass