ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 13 Απρ 2024 17:11
*ΠΗΓΑΝ και κάποιοι κομματικοί στη φετινή Γιορτή του Κιλελέρ. Μαζεύτηκαν όλοι μαζί, στην άκρη όμως. Κανέναν δεν ήθελαν οι αγρότες. *ΠΗΓΑΝ και κάποιοι κομματικοί στη φετινή Γιορτή του Κιλελέρ. Μαζεύτηκαν όλοι μαζί, στην άκρη όμως. Κανέναν δεν ήθελαν οι αγρότες.

Είθε
* ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ με 30άρια, αλλά και αφρικανική σκόνη, για την οποία υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στους μετεωρολόγους. Οι οποίοι συμφωνούν ωστόσο πως ο υδράργυρος μάλλον θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά από Τρίτη. Ενώ έχουν λέει ενδείξεις για βροχές από τις 15 Απριλίου και μετά. Είναι μακριά όμως ακόμη ώστε να είναι σίγουροι, μάλλον με ευχή μοιάζει.

Του αγίου ποτέ
* ΤΟ είπε γι’ άλλη μια φορά τώρα τελευταία, ο αρμόδιος υφυπουργός και μάλιστα ευρισκόμενος στη Λάρισα. Και κανείς δεν αντέδρασε, ούτε πολιτικός μήτε άλλος τοπικός παράγοντας ή φορέας σχετικός με το θέμα.
Ο Ν. Ταχιάος παρέπεμψε στις ελληνικές καλένδες, του αγίου ποτέ δηλαδή στα νέα ελληνικά, την κατασκευή του νέου δρόμου Λάρισας-Φαρσάλων, έργο που επιτέλους είχε ωριμάσει, αλλά μετά ήρθε ο ‘’Daniel’’. Κι αντί η καταστροφή να φέρει επιπλέον πόρους για να ενισχυθεί και να ξαναπάρει μπρος η χειμαζόμενη Θεσσαλία, αντιθέτως της αφαιρούν κιόλας από όσα δικαιούνταν. Δεν γίνεται, είπε ο αρμόδιος κυβερνητικός, δίνουμε τώρα στη Θεσσαλία για την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές της. Είναι δυνατόν; Κόβουν απ’ τη Θεσσαλία για να δώσουν στη Θεσσαλία; Την αφήνουν πρακτικά να γλείφει μόνη της τις πληγές της; (Κι οι τοπικοί παράγοντες, κοινοβουλευτικοί και αυτοδιοικητικοί κάθονται και τους κοιτάνε...).
Όλο πιο πίσω
* ΟΙ εργασίες αποκατάστασης των καταστροφών από την πλημμύρα του περασμένου Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υπουργός. Παλιότερα είχαν πει για τον Ιούνιο, είναι όμως κι αυτός ο χρόνος που κυλάει αμείλικτα, κοντεύει πλέον ο Ιούνιος. Ενώ το καλοκαίρι είναι κάτι πιο αόριστο, αν βαστάξει ο καιρός μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τον Οκτώβριο. Οπότε βολεύει μια χαρά. Να ξεκινήσουν, είπε, τα πρώτα εργοτάξια. Για το πότε θα γενικευτεί η προσπάθεια αποκατάστασης, πόσο μάλλον να ολοκληρωθεί, άγνωστο πόσα καλοκαίρια θα περάσουν. Πέντε, δέκα... Αυτοί όμως τις κάνουν τις εξαγγελίες τους με άνεση.
Μαύρα μάτια
* ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ στις σχέσεις νεαρών Λαρισαίων.
- Το δυσκολότερο κομμάτι σε μια σχέση είναι το τελευταίο της πίτσας.
* * *
* - ΟΧΙ.
- Τι όχι βρε γυναίκα;
- Μου φάνηκε ότι πήγες να πεις κάτι.
* * *
* - ΜΑΥΡΑ μάτια έκανα να δω τη Μαρία.
- Καλά αυτή δεν τα έχει με κάποιον μπράβο;
- Ε, τι σου λέω τόση ώρα.
Αξιωματική;
* «ΕΝΟΨΕΙ των ευρωεκλογών, συχνά πυκνά ακούγεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και αναμασούν οι τηλεπαρουσιαστές χωρίς σχόλιο, να τονίζει ότι το κόμμα του θα πάρει τη δεύτερη θέση σε αυτές στην Ελλάδα και θα καταστεί «αξιωματική αντιπολίτευση»». Νιώθει θιγμένος ο Λαρισαίος Κ.Μ. και διαμαρτύρεται: Έτσι υποβαθμίζεται η νοημοσύνη τόσο εκείνου που την ξεστομίζει, όσο και εκείνων που την καταπίνουν αμάσητη. Καμία σχέση δεν έχουν οι ευρωεκλογές με τις εθνικές εκλογές και στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ αναδειχθεί το δεύτερο σε ψήφους κόμμα σ’ αυτές, δεν υπάρχει διαδικασία να διεκδικήσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.
Με τέτοιες και παρόμοιες ανοησίες από αρχηγούς άλλων κομμάτων, οι ευρωεκλογές στην Ελλάδα έχουν χάσει τη σημασία τους, για την ανάδειξη Ελλήνων μελών στο Ευρωκοινοβούλιο, και έχουν καταντήσει μία εθνικής κλίμακας δημοσκόπηση. Πώς τα καταφέρνουμε να τα διαφθείρουμε όλα ως λαός; (Εν τέλει βέβαια, ψυχολογία θέλει να αποκτήσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Έτσι όμως;).
Οι ώριμοι
* ΔΕΝ μετρούσε θερμοκρασίες, ηλικίες ποδοσφαιριστών της τουρκικής ομάδας κατέγραφε ο Λαρισαίος, παρακολουθώντας το ματς του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε.
- Φρεντ 32, Τάντιτς 34, Τζέκο 38, Μπονούτσι 40... Μεγάλα ονόματα, αλλά στα ξεμποστανιάσματα...
- Αργοκίνητο καράβι στην Ευρώπη. Αν ήταν 5 χρόνια πριν, με τέτοιο ρόστερ θα βρίσκονταν εξαρχής στον τελικό...
- Πέντε χρόνια πριν δεν θα βρίσκονταν εκείνοι στη Φενέρ.
* * *
* ΜΕΤΑ περίλαβαν κι αυτοί τον Ρέτσο, με τη νέα του γκέλα.
- Μια χαρά παίχτης είναι, αλλά γενικώς σαν να τον έχει φτύσει στο στόμα ο Μητσοτάκης, βρε παιδί μου.
- Δεν θα παίξει πάντως στον επαναληπτικό την Πέμπτη, τιμωρημένος με 2 κίτρινες. Ουδέν κακόν...
* * *
* - ΜΗΝ κλαίγονται όμως οι γάβροι. Σε προημιτελικά ευρωπαϊκού κυπέλλου, νίκη. Λίγο είναι;
- Άσε που στην μπάλα μετράει πολύ και η εξέλιξη του σκορ. Που αν ήταν 0-2 και πήγαινε 3-2 τελικό, έστω αν ήταν 2-2 και κέρδιζαν με γκολ 3-2 στο τέλος; Δεν θα τρελαίνονταν;
* * *
* ΚΙ αφού έλεγαν για ηλικίες και ώριμους.
- Κι ο Βιεϊρίνια του ΠΑΟΚ, αναντικατάστατος στα 38 του...
- Έχει όμως η ομάδα και Κουλιεράκη και Κωνσταντέλια, νέοι ιδιοπαραγωγής, οι καλύτεροι λένε στο ελληνικό πρωτάθλημα μεταξύ όλων όσοι παίζουν σ’ αυτό. Σίγουρα οι ακριβότεροι στην αγορά. Αυτοί δικαιούνται να λάμψουν στην Ευρώπη...
Τους πνίγει...
* ΕΞΑΛΛΟΣ Θαν. Κοκκινούλης που και δήμαρχος έκανε και πρόεδρος ισχυρός ήταν και γενικός κουμανταδόρος στη ΝΔ κι όχι μόνο σ’ αυτή, τώρα για το χωριό του νοιάζεται: Η βρώμα πνίγει τη Χάλκη για ακόμα ένα βράδυ. Ο περιφερειάρχης Κουρέτας αναρμόδιος, ο Τζανακούλης διορισμένος από την κυβέρνηση δραγουμάνος κάνει ελέγχους, αλλά αναρμόδιος να επέμβει, η μηνυτήρια αναφορά που έκανα τον Δεκέμβριο ψάχνει. Πόσο δυνατή είναι η εταιρεία και βρωμίζει ασύδοτη τον κάμπο, πόσο άχρηστοι είμαστε και τους ανεχόμαστε. Πρωθυπουργός βουλευτές τσίπα δεν έχει κανένας μας; (Υπάρχει περίπτωση να βγει κάποιος απέναντί του;).
Την πνίγει
* ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ τώρα για καμιά τριακοσαριά περιστατικά στα διαβόητα απογευματινά χειρουργεία, μέσα σ’ έναν μήνα, για το πόσο ελαττώθηκε η λίστα αναμονής, που δεν φυσικά, κουβέντα δεν λένε. Δηλαδή, αναλογικά, δυο τρία σε κάθε δημόσιο νοσοκομείο κατά μέσο όρο; Όμως η δουλειά έγινε...
* * *
* ΣΤΗ Λάρισα βγήκε δημοσίως με τ’ όνομά της η Γεωργία Παπαδάμου, η οποία διευθύνει τα Επείγοντα στο Πανεπιστημιακό, απευθυνόμενη στους ‘’Αξιότιμους κ. Ζαχαρούλη, κ. Κατσικονούρη, κ. Σερέτη’’, τον καθηγητή και τους διοικητές υπέρμαχους του νέου συστήματος. Και τα λέει ευθέως: «Διαβάζοντας τις δηλώσεις σας ένιωσα πραγματικά «υπερήφανη» για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και την πρωτοπορία του στον τομέα των απογευματινών χειρουργείων. Ένιωσα ότι οι αγώνες των γονιών μου που πολέμησαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν για μια Ελλάδα με ισότιμη πρόσβαση στις δομές Υγείας-Παιδείας δικαιώθηκαν. Ενημερωτικά οι γονείς μου είχαν μια ψωροσύνταξη και δεν θα είχαν τη δυνατότητα να σας τηλεφωνήσουν προκειμένου να σας ευχαριστήσουν για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία γιατί απλά δεν θα είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν. Στη θέση των γονιών μου είναι σήμερα χιλιάδες συνταξιούχοι με πετσοκομμένες συντάξεις από τις απανωτές περικοπές που έκαναν η κυβέρνηση που εσείς στηρίζετε, όπως και οι προηγούμενες...».
* * *
* ΚΑΙ συνεχίζει η γνωστή γιατρός, που φαίνεται να την πνίγει το δίκιο: Είναι πραγματικά πρόκληση να ισχυρίζεται κάποιος ότι όλοι αυτοί πανηγυρίζουν και ευχαριστούν για τα 2.000 ευρώ που πρέπει να πληρώσουν για να κάνουν bypass. Και για να μιλήσουμε σοβαρά οι δηλώσεις σας αυτές προσβάλλουν και εξοργίζουν τους συνταξιούχους, τους ασφαλισμένους, και τον λαό της πόλης. Προσωπικά ως πολίτης αυτής της πόλης ως ιατρός θα πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις αυτήν την «πρωτοπορία» όνειδος του ΠΓΝΛ. (Ούτε σ’ αυτή θα βγει κάποιος απέναντι...).
Ποιος κόμβος...
* ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ για Αθήνα, ο Λαρισαίος είδε στην εθνική οδό την πινακίδα Έξοδος για Καμένα Βούρλα και λίγο παρακάτω πάλι Έξοδος για Αγ. Κων/νο και ξανά Έξοδος. Πιο μάγκες είναι αυτοί, αναρωτήθηκε, αναλογιζόμενος στην απουσία ανάλογου κόμβου και εξόδου για τα παράλια της Λάρισας βορείως του τούνελ των Τεμπών. Την ίδια εποχή είχαν γίνει τα έργα στον ΠΑΘΕ και στον Μαλιακό και στα Τέμπη. Όμως στον Πυργετό φτιάχτηκε μισός κόμβος εξαρχής και μετά, παρά τις διεκδικήσεις τίποτε δεν έγινε. Αφού είχαν πάρει το έργο οι εργολάβοι χαζοί ήταν; Να ανεβάσουν το κόστος τους; (ΑνΈξοδος και αδιΈξοδος).
* * *
* ΚΑΙ επιστρέφοντας στη Λάρισα, διάβασε ανάρτηση του Δημ. Τσιτσέ, δημάρχου την περίοδο του ‘’Καποδίστρια’’, ο οποίος αναφερόταν στη στρέβλωση που επήλθε με τον ‘’Καλλικράτη’’, καθώς το Δέλτα Πηνειού και η μισή Όσσα, ανήκουν σε δύο Δήμους, με προφανείς αρνητικές συνέπειες.
Ακολουθούσε όμως δημόσια παρέμβαση του Κώστα Λόλα, του γιατρού που διετέλεσε και πρόεδρος της Νομαρχιακής της ΝΔ: Δήμαρχε ποια συμφέροντα εξυπηρετήθηκαν και έμεινε μισός ο κόμβος, αποκλείοντας τους τουρίστες από τα βόρεια να έχουν πρόσβαση προς Στόμιο και όλα τα παράλια της Λάρισας. Ποιος ήταν Νομάρχης Λάρισας όταν πέρασαν αυτά τα καταστροφικά για τον Τουρισμό των Λαρισαϊκών παραλίων; Ποια κυβέρνηση ήταν με ποιον Υπουργό Χωροταξίας; Ποιος ήταν Περιφερειάρχης;
* * *
* ΜΕ τον Δημ. Τσιτσέ να διευκρινίζει: Τόσο εγώ όσο και ο δήμαρχος Κ. Ολύμπου Ν. Βαλσαμόπουλος, αλλά και ο νομάρχης Λουκάς Κατσαρός είχαμε την ίδια γραμμή τόσο για τον κόμβο όσο και για τα διόδια. Οι δεσμεύσεις τόσο του υπουργού όσο και του περιφερειάρχη Φώτη Γκούπα ήταν θετικές. Σε ό,τι αφορά τον υπουργό Γιώργο Σουφλιά, σε συνάντηση στο Υπουργείο, είχε αναθέσει σε κάποιον γενικό γραμματέα του υπουργείου να λύσει το θέμα. Μετά έγινε η πτώση των βράχων στην Κοιλάδα, η αλλαγή της κυβέρνησης και άλλαξαν πολλά στην σύμβαση παραχώρησης. (Εν ολίγοις, τον κόμβο τον πλάκωσαν οι βράχοι).
Πατίνια
* ΣΑΝ βροχή «πέφτουν» καθημερινά οι καταγγελίες πολιτών της Λάρισας για την κακή οδική συμπεριφορά οδηγών ηλεκτρικών πατινιών, στους πεζόδρομους, στις πλατείες, στους δρόμους και στα πεζοδρόμια. Παρασέρνουν πεζούς, «πετάγονται» αντίθετα στο ρεύμα των αυτοκινήτων… και έχουν δημιουργήσει μια πολύ αρνητική εικόνα.
Όπως καταγγέλλει αναγνώστης της «Ε», χθες, ένα νεαρός οδηγός ηλεκτρικού πατινιού, στην πορεία του χτύπησε με το τιμόνι ηλικιωμένο άνδρα, που κινούνταν στην Τρίγωνη πλατεία, και αυτός έχασε την ισορροπία του.
Υπάρχουν άραγε κανονισμοί κυκλοφορίας για τα ηλεκτρικά πατίνια; Και αν ναι, τότε ποιος ελέγχει;
Καπάκι
* ΕΧΑΣΑΝ τον ύπνο τους οι κάτοικοι στην οδό Αγνώστου Στρατιώτη στη Λάρισα, από τον θόρυβο που κάνει σιδερένιο καπάκι στον δρόμο, το οποίο έχει αποκολληθεί μερικώς και κάθε φορά που το πατά αυτοκίνητο, αυτοί «τινάζονται».
Όπως ισχυρίζεται πολίτης, τηλεφώνησε στον Δήμο Λαρισαίων για να το φτιάξουν, αλλά δήλωσαν αναρμόδιοι και «ρίχνουν το μπαλάκι» στον ΟΤΕ.
«Αντε βγάλε άκρη με τον ΟΤΕ», σχολίασε απογοητευμένος ο Λαρισαίος.
ΚΕΠ
* ΠΟΛΙΤΗΣ αναφέρει ότι από «ένα λάθος, από μια απροσεξία, στα ΚΕΠ του Δήμου Λαρισαίων», αναγκάστηκε να επαναλάβει μια χρονοβόρα διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικού διαθήκης από το Τμήμα Διαθηκών του Πρωτοδικείου Αθηνών, καθώς την έλαβε με μεγάλη καθυστέρηση και όταν είχε λήξει η ισχύς του εγγράφου.
Όπως ισχυρίζεται, «μέσω του ΚΕΠ Λάρισας, κατατέθηκε αίτηση στο Τμήμα Διαθηκών του Πρωτοδικείου Αθηνών για την έκδοση πιστοποιητικού διαθήκης, στις 26-10-2023.
Το πιστοποιητικό εκδόθηκε στις 27-12-2023 από το Πρωτοδικείο Αθηνών, απεστάλη στο ΚΕΠ Λάρισας, αλλά παρά τις συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες του ενδιαφερόμενου, δεν ενημερώθηκε ότι το είχαν λάβει παρά μόνο όταν έληξε η ισχύ του!».
«Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, πρέπει να εξυπηρετούν τους πολίτες και όχι να τους ταλαιπωρούν» σημειώνει.

 

-----

 

KAPETANOS.jpg* ΣΤΕΝΕΣ οι σχέσεις φιλίας του βουλευτή της Ν.Δ. Χρήστου Καπετάνου με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων Γρηγόρη Λέφα, με καταγωγή από την Πιερία. Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΣ ο Τάκης Γαλλής από την Αγιά.
Ως ο μοναδικός Σαρακατσάνος βουλευτής της ΝΔ στη Λάρισα, ο Χρ. Καπετάνος καλείται να διαχειριστεί την παρακαταθήκη Σουφλιά και Κατσαρού.
Και μέχρι στιγμής μόνον καλές κουβέντες ακούγονται για τον Καπετάνο.

 

 

DENTRA.jpg*ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ δενδροφύτευση του δημάρχου ή αυξημένη οικολογική συνείδηση. Μπορεί και να μην πέτυχαν ακριβώς στη χάραξη του δρόμου…

 

 

 

KTIRIO.jpg*Η κατεδάφιση για ανοικοδόμηση στο πλαϊνό οικόπεδο, κάπου στη Λάρισα, αποκάλυψε την ποιότητα της κατασκευής του κτιρίου πριν μισό αιώνα και βάλε, προσεγμένα στη λεπτομέρεια και στην πίσω, την αόρατη ως τώρα, πλευρά του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass