Διαφοροποιήσεις

Δημοσίευση: 17 Νοε 2014 11:00 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:16

 

* ΦΥΣΙΚΑ και προκάλεσε ποικίλες συζητήσεις το πρόσφατο αποτέλεσμα στις εκλογές των εφοριακών της Λάρισας. Θριαμβευτική επικράτηση, με αυτοδυναμία, της παράταξης που συνέπτυξαν συριζαίοι, συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ και ανεξάρτητοι.

Το νεοπαγές σχήμα που συγκροτήθηκε επί συγκεκριμένου πλαισίου αρχών, προσείλκυσε επιπλέον ψήφους από δεξιά και από αριστερά. Φάνηκε αυτό στη δεύτερη κάλπη των εκλογών. Όπου, για τα κεντρικά, ΔΑΚΑ και ΔΑΣ έλαβαν από καμιά δεκαριά ψήφους περισσότερες από εκείνες που πήραν για την τοπική διοίκηση. Εδώ φάνηκε να έχουν διαρροές προς την ενωτική παράταξη. «Γι’ αυτό το βάφτισαν ΔΕΚΑ το νέο σχήμα; Ήθελαν να τους πάρουν από δέκα;», ήταν το μετεκλογικό αστειάκι.

* * *

* ΚΑΙ μετά άρχισε η ανάλυση. Πόσοι συριζαίοι καθαρόαιμοι εκλέχθηκαν στην πεντάδα της νέας παράταξης για το νέο Δ. Σ. του συλλόγου. Και πόσοι πασοκτζήδες, έστω πρώην πασοκτζήδες ή ανεξάρτητοι;

«Μα δεν υπάρχουν πια πασοκτζήδες, συνδικαλιστές τουλάχιστον, στην εφορία», εξηγούσε έμπειρος της ανθρωπογεωγραφίας του χώρου. «Έχουν διαφοροποιηθεί, άλλοι παλιότερα κι άλλοι πιο πρόσφατα. Ο Βενιζέλος δεν θα βρει την ψήφο κανενός στην κάλπη του...».

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass