Τελικά ναι! Δήμας!

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2014 10:30 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:03

 

* ΚAI το όνομα αυτού Σταύρος Δήμας.

Όπως και χθες είχε αναφέρει η «Ε» οι πιθανότητες ο πρώην επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν και πρώην υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Παπαδήμα, να είναι ο προτεινόμενος από το Μαξίμου για την προεδρία της Δημοκρατίας ήταν ιδιαίτερα αυξημένες.

Και προφανώς και ο ίδιος ο Σ Δήμας ήταν ενήμερος εκ των προτέρων, διότι όπως γράφαμε και χθες οι πληροφορίες τον ήθελαν να ακυρώνει όλα ραντεβού για χθες γιατί όπως προέβλεπε θα ήταν… απασχολημένος.

Και όντως ήταν γιατί τον φώναξε στο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς για να επικυρωθεί η υποψηφιότητα του.

* * *

* ΤΩΡΑ γιατί ο Σαμαράς επέλεξε τον Δήμα;

Κατ αρχήν το ότι είναι άτομο από τον χώρο της κεντροδεξιάς επιβεβαιώνει αυτό που εδώ και καιρό κυκλοφορούσε: ότι εφόσον δεν φαινόταν να υπάρχει «προκοπή» ως προς την ανταπόκριση της κεντροαριστεράς στο θέμα εκλογής Προέδρου, καλόν θα ήταν ο πρόεδρος να προέρχεται από την κεντροδεξιά για να δράσει τουλάχιστον συσπειρωτικά στον χώρο σε όλο του το φάσμα. Και περί μία τέτοιας επιλογής όλο και αύξαναν οι φωνές.

 Επιπλέον, ναι μεν ο Σταύρος Δήμας προέρχεται από την Ν.Δ. αλλά είναι στέλεχος χαμηλού προφίλ, χωρίς έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις και «φανατισμούς» και χωρίς προκλητικές δημόσιες τοποθετήσεις.

Ενώ η θητεία του στην Κομισιόν, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος, του δίνει την δυνατότητα να ασκήσει τον ρόλο του εξισορροπητικά σε σχέση και με τους εταίρους, με πολλούς εκ των οποίων διαθέτει και προσωπικές γνωριμίες και μπορεί να σηκώσει και ένα τηλέφωνο -που λέει ο λόγος- να πει και μία κουβέντα δια ζώσης με ορισμένους.

Μ.Η.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass