Τα κατάφεραν

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2014 1:35 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:11
*ΑΛΛΗ διάσταση στις εκτιμήσεις για τις δημοτικές της Λάρισας έδωσε το επίτευγμα «των τριών». Όχι μόνο επειδή πρόκειται για μοναδικού χαρακτήρα συνεννόηση στη χώρα. Αλλά διότι όλοι δέχονται ότι διαμορφώνει συνθήκες να περάσει ο συνδυασμός τους στον β΄ γύρο και άρα δημιουργεί σοβαρές πιθανότητες να «ξεβαφτεί» ο Δήμος από γαλάζιος, μετά από τέσσερις τετραετίες.
Είχε είκοσι πέντε χρόνια να δει η Λάρισα παρόμοιο ευρύ ψηφοδέλτιο, τηρουμένων των αναλογιών βέβαια. Κι ο Απ. Καλογιάννης ξεκινά με ζηλευτή προίκα κι αέρα στα πανιά του. Έμπειρος είναι, λογικά θα μπορέσει να διαχειριστεί συνετά το πλεονέκτημα που απέκτησε. Αν δεν «φάει» και τίποτε στοπ από το κόμμα...
* * *
*ΕΝΤΥΠΩΣΗ προκάλεσε πάντως όχι μόνο ο δημοκρατικά ομαλός τρόπος που εξελίχθηκε η διαδικασία του εκλεκτορικού αλλά κυρίως η σύνθεση του σώματος. «Κι αυτός; Μπράβο;..», οι Λαρισαίοι μελετούσαν στην εφημερίδα εμβριθώς τη λίστα με τους διακόσιους τόσους εκλέκτορες, «α, κι αυτή;». Πλήθος παραγόντων πάσης φύσεως, ενδιαφέρουσα μίξη.
Και ναι μεν χαμόγελα μετά την ανακήρυξη του υποψηφίου δημάρχου, εντύπωση προκάλεσε το πλατύ ειλικρινές του Γ. Σούλτη παρότι είχε χάσει. Δεν εξεπλάγησαν πάντως όσοι τον γνωρίζουν, «ο Γιώργος μπορεί να κρύψει το μέσα του...». Χαμόγελα μεν αλλά και αμέσως μετά σοβάρεψαν. Ουσιαστικά το κρίσιμο στάδιο του εγχειρήματος εκτιμάται ότι τώρα αρχίζει. Και το παιχνίδι βρίσκεται πια κυρίως στα χέρια του Απ. Καλογιάννη. Αρχικά, πόσο θα καταφέρει να διευρύνει ακόμη περισσότερο το σχήμα. Τα περιθώριά του δείχνουν μεγάλα...
Ζ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass