Σκακιστικό τανγκό

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2014 1:30 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:22
*ΜΕΤΑ από κάμποσα εξαίσια ιστορικά μυθιστορήματα με ήρωα τον λοχαγό Αλατρίστε, ο διάσημος Ισπανός συγγραφέας Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε επανακάμπτει στη σύγχρονη εποχή. Προσφέροντας το καλύτερο ίσως βιβλίο του. «Το Τανγκό της Παλιάς Φρουράς», ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα. Με περιπέτεια και έρωτα, με έρευνα και γνώση σε βάθος.
Όπως πάντα, δουλειά μυρμηγκιού συνοδεύει, δημιουργεί το υπόβαθρο για το σαγηνευτικό μυθιστόρημα του Ρεβέρτε. Κι όπως και με τον εξαίσιο «Πίνακα της Φλάνδρας» παλιότερα, το σκάκι ξεχειλίζει από τις σελίδες. Κι αποτελεί τον ένα πυλώνα για τον συγγραφέα.
Ο άλλος, το τανγκό. Το παλιό τανγκό, στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες, πριν εξευγενιστεί και μπει στα ευρωπαϊκά σαλόνια, μια πορεία παρόμοια με του ρεμπέτικου στην Ελλάδα.
* * *
*ΕΝΑ νεαρό ζευγάρι- πώς αλλιώς το τανγκό- στο υπερωκεάνιο και εν συνεχεία στην Αργεντινή, στα τέλη της δεκαετίας του ΄20. Που συναντιέται ξανά στη Νίκαια της Γαλλίας, εκεί στην πολυτέλεια του Μόντε Κάρλο και της Αντίμπ, μια δεκαετία αργότερα στα χρόνια που στη γειτονιά μαίνεται ο Ισπανικός Εμφύλιος. Κι ύστερα, τα μέσα του ΄60, οι ίδιοι, γερασμένοι αλλά πανέμορφοι, με πιο βαθύ, έμπειρο βλέμμα, το φέρνει η τύχη να ξαναβρεθούν στο πανέμορφο Σορέντο της Νάπολης. Πλοκή απίθανη, αριστοτεχνικοί συνδυασμοί, ένα μελωδικό ρομάντζο. Και ευκαιρία να μάθει κάποιος αβίαστα, αμέτρητα πράγματα για το σκάκι. Κι ακόμα περισσότερα για το τανγκό.
Ζ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass