Η έκθεση

Δημοσίευση: 25 Μαρ 2014 3:03 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:26
* Ο συνταξιούχος δάσκαλος Απόστολος Ρούντος, με αφορμή τη σημερινή επέτειο της 25ης Μαρτίου, θυμίζει «έκθεση ιδεών μαθήτριας:
«Εμείς φέτος θα πάμε στην παρέλαση και θα κάτσουμε μέχρι τέλος, αφού έτσι κι αλλιώς δε θα πάμε σε τσιπουράδικο, γιατί δεν μπορέσαμε να κλείσουμε μαγαζί ένα μήνα πριν, αλλά και λόγω κρίσης...
Ο αδερφός μου πάλι που είναι πιο κοκορόμυαλος και πηγαίνει και Λύκειο, έγραψε - ο βλαξ - στην έκθεση για τους ήρωες του 1821, «ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, πως ήταν από μάνα Πατρινιά και πατέρα Γερμανό και πως πολέμησε στα Δερβενάκια, και πως ο Κολοκοτρώνης σκοτώθηκε πολεμώντας στο Αλβανικό μέτωπο, και ο Μ. Γλέζος που έχει εγγονό τον Απόστολο Γκλέτσο και ότι ήταν και στον Βαλκανικό Πόλεμο. Γράφει πως ο Λεωνίδας με τους 300 πολέμαγαν στα βουνά της Πίνδου κουβαλώντας πολεμοφόδια και ντυμένοι γυναίκες στις κορυφές της Πίνδου. Τέλος εγώ πιστεύω πως στο μάθημα της ιστορίας μας τα σχετικά που θέλουν να μας διδάξουν οι «ιστορικοί» περί «συνωστισμό» κ.λπ. κατάντησαν έτσι την φουκαριάρα την παιδεία...».
Ε. Ρ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass