Άγιος Αχίλλιος κι αποκλειστικότητα

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2014 1:47 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:28

* ΤΟ θέμα της κεντρικής εκδήλωσης στη Λάρισα έχει απασχολήσει, πάντως, τα επιτελεία των υποψήφιων δημάρχων (κυρίως) και περιφερειαρχών – αν όχι όλων σίγουρα αυτών που θα είναι τελικά υποψήφιοι.

Η φετινή προεκλογική περίοδος έχει την εξής ιδιαιτερότητα για την πόλη της Λάρισας: δύο ημέρες της τελευταίας εβδομάδας δεν θεωρούνται οι πλέον κατάλληλες για πολιτικές ομιλίες.

Η μία είναι φυσικά η Πέμπτη 15 Μαΐου, ημέρα του εορτασμού του Αγίου Αχιλλίου. Θεωρείται μάλλον απίθανο εκείνη την ημέρα να γίνει συγκέντρωση για προφανείς λόγους.

Δύσκολα, όμως, θα οργανωθεί συγκέντρωση και το βράδυ της Τετάρτης 14ης Μαΐου όταν και ένα μεγάλο μέρος των Λαρισαίων θα βρίσκεται στον Άγιο Αχίλλιο για τον πανηγυρικό εσπερινό και γενικότερα η πόλη θα βρίσκεται σε εορταστική ατμόσφαιρα.

* * *

* ΩΣ εκ τούτου, την τελευταία εβδομάδα απομένουν τρεις ημέρες (Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή), στις οποίες πρέπει να «χωρέσουν» 7-8 υποψήφιοι δήμαρχοι κι άλλοι τόσοι υποψήφιοι περιφερειάρχες (εφ’ όσον φυσικά συνεχίσουν όλοι ως το τέλος).

Αν μάλιστα ληφθεί υπ’ όψιν ότι γενικά οι υποψήφιοι αποφεύγουν τις ημέρες που είναι κλειστή η αγορά το απόγευμα (Τρίτη και Πέμπτη), τότε ουσιαστικά την τελευταία εβδομάδα οι διαθέσιμες ημέρες περιορίζονται σε δύο: Δευτέρα και Παρασκευή.

* * *

* ΑΒΙΑΣΤΑ, λοιπόν, προκύπτει το συμπέρασμα ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρήσουν φέτος την «αποκλειστικότητα» για την τελευταία Παρασκευή οι σημερινοί δήμαρχος και περιφερειάρχης – εφ’ όσον φυσικά εκτός του Κ. Τζανακούλη και ο Κώστας Αγοραστός επιλέξει να μιλήσει την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου στην έδρα της Περιφέρειας.

* * *

* ΜΕ τα σημερινά δεδομένα το πιθανότερο σενάριο είναι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι να μοιραστούν μεταξύ Δευτέρας 12 και Παρασκευής 16 Μαΐου.

Άλλωστε, οι επιλογές είναι πολλές πλέον στη Λάρισα. Υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις μεγάλες πλατείες στο κέντρο (Κεντρική, Ταχυδρομείου, Μπλάνα, Νομαρχίας) αλλά και πεζόδρομοι που μπορούν να φιλοξενήσουν συγκεντρώσεις.

* * *

* ΈΠΕΙΤΑ είναι και τα ήθη πλέον διαφορετικά από τις δεκαετίες του ‘70, του ‘80, άντε και του ’90 όταν οι συγκεντρώσεις κυρίως των κομμάτων στις εθνικές εκλογές και δευτερευόντως των υποψήφιων δημάρχων διεξάγονταν σε διαφορετικές ημέρες για να μην γίνουν επεισόδια μεταξύ των υποστηρικτών τους.

Το επίπεδο πολιτικού πολιτισμού που έχει κατακτήσει η Ελλάδα εν έτει 2014 είναι τέτοιο που αυτά τα ζητήματα ανήκουν οριστικά πλέον στο παρελθόν.

ΜΑΚ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass