Από τις 47 στις 99 ημέρες

Δημοσίευση: 19 Απρ 2014 2:32 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:03

* ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ με μεγάλη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση το εντοπίζει από τώρα: το καλοκαίρι προμηνύεται «καυτό» στους δήμους αλλά και τις περιφέρειες στις οποίες θα εκλεγούν νέες δημοτικές αρχές και περιφερειακές αρχές.

Ο λόγος; Από την ημερομηνία του δεύτερου γύρου των εκλογών (25 Μαΐου) μέχρι να αναλάβουν οι νέες αρχές (1η Σεπτεμβρίου) μεσολαβούν παρά μία 100 ημέρες.

Το διάστημα είναι πάρα πολύ μεγάλο – πολύ μεγαλύτερο για παράδειγμα από το 2010 όταν μεταξύ του β’ γύρου των εκλογών (14 Νοεμβρίου) και της έναρξης της νέας θητείας μεσολάβησαν 47 ημέρες.

* * *

* Σ’ αυτό το διάστημα των 99 ημερών οι απερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές αρχές, με βάση το νόμο, θα μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις, θα έχουν όμως το ηθικό έρεισμα να επεκταθούν πέρα από τις τρέχουσες, καθημερινές υποθέσεις και σε μείζονα θέματα δεσμεύοντας τους εκλεγμένους ήδη διαδόχους τους;

* * *

* ΣΤΗΝ κυβέρνηση υπήρξαν πάντως σκέψεις αντί η καινούργια θητεία να ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και να ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου 2019 να ξεκινήσει 1η Ιουλίου 2014 και να ολοκληρωθεί 30 Ιουνίου 2019.

Άλλωστε, και η θητεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που από φέτος θα εκλέγεται την ίδια ημέρα με δημοτικές και περιφερειακές αρχές στην Ελλάδα (25 Μαΐου), την 1η Ιουλίου ξεκινά.

* * *

* ΩΣΤΟΣΟ, αν αναλαμβανόταν πρωτοβουλία να μειωθεί κατά δύο μήνες η θητεία των σημερινών περιφερειακών και δημοτικών αρχών είναι βέβαιο ότι θα οδηγούσε σε... εξέγερση των αιρετών, η θητεία των οποίων είναι ούτως ή άλλως μειωμένη κατά 4 μήνες (ολοκληρώνεται τέλος Αυγούστου αντί για το τέλος του χρόνου).

Έτσι, προέκυψε το «νεκρό» διάστημα των 99 ημερών.

ΜΑΚ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass