Απολύτως ισορροπημένη

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2014 2:33 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:01
*ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ αποδείχθηκε το εγχείρημα της «Συμπαράταξης» στη Λάρισα. Επειδή κέρδισε τον Δήμο και μάλλον με άνεση. Αλλά και επειδή από το πολύχρωμο ψηφοδέλτιο του Απ. Καλογιάννη, αυτό στο οποίο μετείχαν πεντέξι δημοτικές κινήσεις και στελέχη τουλάχιστον πέντε κομμάτων, συν διάφοροι ανένταχτοι διάφορων πολιτικών χώρων, από αυτή λίστα των 190 υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, προέκυψε πτέρυγα της πλειοψηφίας στον Δήμο «απολύτως ισορροπημένη». Έτσι χαρακτηρίστηκε. Σαν να διάλεξε ο ίδιος ο Απ. Καλογιάννης ποιοι θα ήταν οι 29 που θα εκλέγονταν, καλύτερα δεν μπορούσε να του κάτσει η σύνθεση της δημοτικής του ομάδας.
* * *
*ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ καταρχήν στελέχη της παλιάς του δημοτικής κίνησης, της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», γενικά ανένταχτοι της Αριστεράς, όπως και ο ίδιος. Εκλέχθηκαν στελέχη της «Λαρισαίων Πόλις», όλοι οι μέχρι τώρα δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Γ. Σάπκα που εντάχθηκαν, με πρώτο και καλύτερο τον αρχηγό της Γ. Σούλτη, μα και άλλοι.
Εκλεγμένοι πια κάμποσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ορισμένα του ΠΑΣΟΚ, πρώην πασοκτζήδες επίσης αρκετοί, της ΔΗΜΑΡ, άνθρωποι από τον «ευρύτερο προοδευτικό χώρο» αλλά και από τη λεγόμενη «δεξιά διεύρυνση» του συνδυασμού.
* * *
*ΠΑΡΑ τη διαφορετική τους προέλευση ωστόσο, φαίνεται να φορούν όλοι τους σχεδόν τα ίδια μυαλά. Παρόμοια με εκείνα του επικεφαλής τους, τον οποίο αποδέχονται ομοθυμαδόν. Φάνηκε και τον δύσκολο προεκλογικό καιρό αυτό.
Μια ομάδα που μοιάζει με ουράνιο τόξο. Αν και το αστείο τους είναι ότι διαφορετικότητα, διαφορετικότητα, όμως «στις ευρωεκλογές, πλην 2-3 εξαιρέσεων, όλοι μας το ίδιο κόμμα τελικά ψηφίσαμε».
***
*ΤΟ εγχείρημα της «Συμπαράταξης» πέτυχε, επειδή το σχήμα που δημιουργήθηκε αποτυπώνεται πλέον και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Προφανώς κάποιες μικρότερες «συνιστώσες» που έμειναν απ’ έξω, θα αξιοποιηθούν σε διάφορα συμβούλια του Δήμου.
Στο χέρι τους είναι πια και κυρίως σ΄ αυτό του νέου δημάρχου, να μην μετατραπεί η ζωογόνος πολυχρωμία και προωθητική συνήθως ποικιλία απόψεων σε Βαβέλ. Ο λαός τελικά εν σοφία εποίησε, σταυρώνοντας.
Ζ.
 
 
 
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass