Διαφοροποιήσεις

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2014 20:17 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:16

* ΕΙΧΕ κάποιες διαφοροποιήσεις το ευρωεκλογικό αποτέλεσμα στη Λάρισα, σε σχέση με το πανελλήνιο. Καταρχάς η ΝΔ είχε ελαφρώς μεγαλύτερες απώλειες, χάνοντας 8 μονάδες συγκριτικά με το 2012.

Το ΚΚΕ έβγαλε φλας και στο ν. Λάρισας προσπέρασε το «Ποτάμι» και εν συνεχεία και την «Ελιά». Πρώτη φορά μετά το 1974 ξεπερνά το ΠΑΣΟΚ, έστω κατά 60 ψήφους, είναι μπροστά του όμως.

* * *

* ΤΕΣΣΕΡΑ κόμματα εμφανίζουν στη Λάρισα παρόμοια επίδοση, κινούμενη μεταξύ 2 και 2,5%. Οι καταβυθισθέντες ΑΝ.ΕΛ. που υποτριπλασίασαν το ποσοστό τους, καμένοι κατά τα 2/3. Έτσι κι αλλιώς ρόιδο τα είχαν κάνει κάμποσα στελέχη με τις προσωπικές τους επιλογές στα αυτοδιοικητικά.

Ακολουθεί το νεοσυσταθέν ΑΚΚΕΛ, το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα, που εμφανίζει στη Λάρισα ποσοστό τετραπλάσιο από το πανελλαδικό. Ιδίως στις επαρχίες του νομού, μέσα στην πόλη πιο συρρικνωμένο. Ο Μιχ. Τζιότζιος πρέπει να νιώθει ευτυχής με την παραγωγή ψήφων.

Μετά, τον ΛΑΟΣ που αναστήθηκε με τον Δημ. Μητσιούλη χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη. Ο Λαρισαίος υποψήφιος ευρωβουλευτής έβαλε ισχυρή υποθήκη για πολλά, καθώς η τράπουλα θα ξαναμοιραστεί στην ευρύτερη παράταξη.

Κι ακολουθεί η «Ένωση για την Πατρίδα», που στην περιφέρεια του Χρ. Ζώη έλαβε διπλάσιο ποσοστό από το πανελλαδικό. Με 3.500 ψηφοδέλτια στο νομό, εκ των οποίων τα 1.500 μέσα στην πόλη της Λάρισας, λογικά θα είναι ευχαριστημένος ο πρώην υπουργός. Γερή προσωπική πολιτική προίκα.

* * *

* ΥΣΤΕΡΑ, τα κόμματα που «έμειναν στον άσο», με «1» δηλαδή πριν την υποδιαστολή. Πρώτη παρελαύνει στη Λάρισα η ΔΗΜΑΡ, υποπενταπλασιάζοντας το ποσοστό της. Ο Θωμάς Ψύρρας παραμένει φυσικά βουλευτής, ευχαριστημένος δεν μπορεί να είναι όμως...

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass