Νέος δήμαρχος

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2014 2:38 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:51
*ΠΟΛΥ περισσότερος κόσμος έσπευσε φέτος να ευχηθεί τον Απόστολο Καλογιάννη για τη γιορτή του. Δήμαρχος πια...
Στο οδοντιατρείο του γιόρτασε χθες, παρότι Δευτέρα πρωί έχει πρόγραμμα να βρίσκεται στο δημαρχείο, στον χώρο που του διατέθηκε. Ως δήμαρχος, επίσημα, έχει μπροστά του πέντε χρονιές να γιορτάσει.
Αυτά το πρωί, που δεν προλάβαινε να απαντά στο τηλέφωνο, απαντώντας το κλασικό «ευχαριστώ, ευχαριστώ πολύ...». Διότι το απόγευμα-βραδάκι είχε προγραμματιστεί η συνεδρίαση της παράταξης για την κατανομή των αξιωμάτων.
* * *
* ΤΟ σχέδιο του νέου δημάρχου για τον ορισμό αντιδημάρχων είχε βέβαια διαρρεύσει, δεν ήταν άλλωστε κάτι κρυφό. Το ίδιο και η πρότασή του για τον πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ κλπ. Πώς προέκυψε η καταρχήν κατανομή, που θα συζητείτο χθες ώστε να συναποφασιστεί; Μα ο Απ. Καλογιάννης κάλεσε όλους τους δημοτικούς συμβούλους της ομάδας του και συζήτησε με τον καθένα κατ΄ ιδίαν. Τους άκουσε, τους ρώτησε και κατέληξε σε κάποιο σχήμα. Έτσι αυτό έγινε αποδεκτό δίχως κραδασμούς. Διαπίστωσε άλλωστε αυτό που ήδη ήξερε ο νέος δήμαρχος. Ότι δεν ήταν και πάρα πολλοί οι διαθέσιμοι να αναλάβουν καθήκοντα αντιδημάρχου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Αρκετοί προτίμησαν να επιλέξουν να αξιοποιηθούν εντονότερα στο δεύτερο μισό της θητείας, να βάλουν μια σειρά στις δουλειές τους πρώτα. Έτσι κι αλλιώς θέσεις προσφοράς φαίνεται πως υπάρχουν για όλους. Και διάθεση...
* * *
*ΕΚΕΙΝΟ που φάνηκε καθαρά από τις πρώτες κινήσεις του νέου δημάρχου της Λάρισας είναι η πρόθεσή του να πολιτευτεί προσηλωμένος στη συλλογικότητα. Ρωτάει, συζητά με τους συνεργάτες του, συναποφασίζει. Έχει εξηγήσει ότι έτσι θα λαμβάνονται οι αποφάσεις για τα μεγάλα αλλά και τα καθημερινά θέματα του Δήμου. Ακούγεται ότι από τον Σεπτέμβριο θα λειτουργεί στο Δημαρχείο «πρωινός καφές». Συνάντηση δηλαδή του δημάρχου με τους αντιδημάρχους και όποιον άλλο παράγοντα κρίνεται κάθε φορά σκόπιμο. Κανένας αντιδήμαρχος δεν θα αποκτήσει «τσιφλίκι», όλοι θα συνεργάζονται με όλους. Εξάλλου στα περισσότερα θέματα αλληλεπικαλύπτονται οι αρμοδιότητες. (Αρκεί η πλέρια δημοκρατία να είναι και αποτελεσματική).
* * *
*ΑΝ και ποιον Σεπτέμβριο... Η λεγόμενη Εκτελεστική της νέας δημοτικής αρχής, ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι, θα ξεκινήσουν τους «καφέδες» από τώρα. Ενημερωνόμενοι και παραλαμβάνοντας ατύπως. Διακοπές λίγες μέρες τον Δεκαπενταύγουστο, τους ξεκαθάρισε ο Απ. Καλογιάννης. «Τον Ιούλιο ξεχάστε τον...». (Αφού τα ήθελαν;)
Ζ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass