Φοροδιαφυγή

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2013 1:43 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:34
* ΜΕΙΔΙΟΥΣΕ και σιχτίριζε ταυτόχρονα συμπολίτης, παρακολουθώντας σε δελτίο ειδήσεων κεντρικού καναλιού, τις εικόνες του μαυριδερού πλανόδιου μικροπωλητή, να πουλά αμφιβόλου ποιότητας γυαλιά και ρολόγια, παρά θιν’ αλός.
Το ρεπορτάζ τιτλοφορείτο «φοροδιαφυγή στις παραλίες» και η αγανάκτησή του προέρχονταν από την αυτονόητη αντίδραση: Μα έπιασαν όλους τους άλλους μεγαλο-φοροφυγάδες και εστιάζουν στον αλλοδαπό της αμμουδιάς;
Σωστή η προσέγγιση, όμως υπάρχει και η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Που λέει ότι ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής οικονομίας έχει στραφεί και ζει πλέον στην παραοικονομία.
Καταστηματάρχες οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να επιβιώσουν ασκώντας νόμιμο εμπόριο, βγαίνουν οι ίδιοι ή στέλνουν το εμπόρευμά τους στην παραοικονομία, όπου βέβαια η φοροδιαφυγή οργιάζει.
Κάτι που πρέπει να προβληματίσει τους ιθύνοντες, αφού με τον τρόπο αυτό, πέραν του ότι θα συνεχίσουν να φορολογούν τους ίδιους και τους ίδιους αδίκως, τελικά δεν θα έχουν –όπως δεν έχουν- και τα προσδοκόμενα αποτελέσματα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass