Συνάντηση με... μέλλον

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2013 2:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:11
* ΠΡΟΣΩΠΟ- έκπληξη διέβη το κατώφλι του γραφείου του Φίλιππου Σαχινίδη προχθές το πρωί στην Αθήνα.
Πρόκειται για τον Γερμανό Γεργκ Άσμουνσεν, το πανίσχυρο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος επισκέφθηκε για δύο 24ωρα την Ελλάδα.
Τη συνάντηση τη ζήτησε ο ίδιος από τον Λαρισαίο πολιτικό και μάλιστα έγινε στο βουλευτικό γραφείο του Φ. Σαχινίδη, στο κτίριο της Βουλής στην οδό Σέκερη.
* * *
* ΑΝ ληφθεί υπ’ όψιν ποιους συνάντησε ο Γεργκ Άσμουνσεν κατά την παραμονή του στην Αθήνα, γίνεται αντιληπτή η εμβέλεια του Λαρισαίου βουλευτή και σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο.
Ο Γερμανός οικονομολόγος και πρώην υφυπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο, τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο, ενώ παρεκάθισε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γ. Ζαννιάς και στο οποίο έλαβαν μέρος 6-7 Έλληνες επιχειρηματίες από τράπεζες και εταιρίες - κολοσούς.
* * *
* Η συνάντηση Φ. Σαχινίδη – Γ. Άσμουνσεν διήρκεσε περίπου μία ώρα και ήταν εφ’ όλης της ύλης με έμφαση στις εξελίξεις στο οικονομικό αλλά και το πολιτικό πεδίο – σε Ελλάδα, Γερμανία και Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αμέσως μετά τα ξαναείπαν καθώς ο Λαρισαίος πολιτικός μετείχε και στη συνάντηση Ευ. Βενιζέλου – Γ. Άσμουνσεν μετά από πρόσκληση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
* * *
* ΣΥΜΦΩΝΑ με πληροφορίες, ο Γκεργ Άσμουνσεν ήλθε στην Αθήνα ένα μήνα πριν τις γερμανικές εκλογές περισσότερο – κυρίως – για ν’ ακούσει, να «πιάσει τον σφυγμό», παρά να μιλήσει.
Η επίσκεψή του θεωρείται μάλιστα προάγγελος της υπουργοποίησής του καθώς συγκαταλέγεται στους πιθανότερους διαδόχους του νυν υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, του Β. Σόιμπλε.
ΜΑΚ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass