Φορολογούμενος

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2013 2:33 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:16
* Η «ιστορία» φορολογούμενου, ο οποίος θέλησε να τηρήσει επακριβώς όσα ανακοινώνονται σχετικά με τις υποχρεώσεις των πολιτών στις ΔΟΥ, όπως την περιγράφει ο ίδιος (επώνυμα για τη στήλη και τους αρμόδιους):
«Υπέβαλα στις 29-7-2013, ηλεκτρονικά, την φορολογική δήλωση εισοδήματος. Η εκτύπωση προειδοποιεί να προσκομίσω, εντός 15 ημερών, τα "απαιτούμενα πρωτότυπα δικαιολογητικά στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.- εν προκειμένω η Β’- Γ’ Λάρισας" ή να αποστείλω, με έξοδά μου φυσικά, συστημένη επιστολή. (τα δικαιολογητικά στον κωδ 049 είναι 586gr). Την Τρίτη 7/8 περιμένοντας... έφτασε η σειρά μου.
-Σας προσκομίζω τα πρωτότυπα δικαιολογητικά σύμφωνα με τις οδηγίες της παρούσας εκτύπωσης- ειδοποίησης για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση.
-Ελάτε μετά τις 19 Αυγούστου...
-Μα στην ειδοποίηση γράφει εντός 15 ημερών...
-Δεν πρόκειται κάποιος να τα κοιτάξει. Άλλωστε, εγώ πρόκειται να πάρω άδεια και να συνταξιοδοτηθώ, η συνάδελφος παίρνει μετάθεση, αλλά τώρα τι σας τα λέω.....
-Συγγνώμη, αλλά αυτό λέγεται εξυπηρέτηση; Ποιος είναι παρακαλώ ο έφορος;
-Είναι με άδεια.. αλλά σας είπα δεν θα τα δει κανείς. Τώρα..., αφήστε τα να τα βάλω πίσω στο ράφι!
-Ποιός θα υπογράψει για την παραλαβή;
-Κανείς.... έτσι γίνεται... αφήνετε το τηλέφωνό σας... δεν μας εμπιστεύεστε;
* * *
* ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ του πολίτη: «Ισχύει ή όχι το «εντός 15 ημερών» του Υπουργείου Οικονομικών; Γιατί θα πρέπει να ξαναπάω στη Δ.Ο.Υ., μήπως επειδή είμαι αργόσχολος; Ποιος καταργεί, στην πράξη, την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση; Γιατί στις 19 Αυγούστου, μήπως γιατί ο ένας θα πάρει άδεια, ο άλλος θα πάρει μετάθεση και εγώ θα πάρω.....Και εάν βρω κάποιον στις 19, μήπως με επιπλήξει! Γιατί εμείς οι Έλληνες είμαστε πάντοτε εκπρόθεσμοι και... αφού δεν βρίσκει τον φάκελο- που όπως του λέω τον άφησα- να προσκομίσω νέα, πρωτότυπα, δικαιολογητικά;..
* * *
* ΤΕΛΙΚΑ αναγκάστηκα να πληρώσω συστημένο στα ΕΛΤΑ. Σημειώστε ότι τα ΕΛΤΑ δεν δίνουν απόδειξη με το όνομα του παραλήπτη.(«Γράψτε το μόνος σας επάνω στην απόδειξη»- αυτή ήταν η απάντηση.)» Για την αντιγραφή...
Ε. Ρ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass