Μαζί ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2013 2:58 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:22
e-mail επικοινωνίας: tsant@eleftheria.gr
* «ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ» θα πρέπει να θεωρείται η συνεργασία Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές – δημοτικές εκλογές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα έχει συζητηθεί στο... υψηλότερο δυνατό επίπεδο και είναι κοινή η εκτίμηση πως η συνεργασία είναι μονόδρομος ώστε τα δύο κυβερνητικά κόμματα να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες και δήμους.
* * *
* ΒΕΒΑΙΩΣ, από τη θεωρία στην πράξη, η διαδρομή είναι μεγάλη. Τα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν ούτε λίγα είναι, ούτε απλά. Το αντίθετο.
Για παράδειγμα και με δεδομένο ότι δεν θα γίνουν εθνικές εκλογές τον Μάιο του 2014, πώς θα εκληφθεί από το εκλογικό σώμα τα δύο κόμματα να συνεργαστούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές και να είναι αντίπαλα (προφανώς χωρίς τους οξείς τόνους του παρελθόντος αλλά αντίπαλα) στις Ευρωεκλογές που θα διεξάγονται την ίδια ημέρα;
Με δεδομένο επίσης ότι στις περιφέρειες το έδαφος για τη συνεργασία φαίνεται πιο ομαλό, τι θα γίνει με τους μεγάλους δήμους, στους οποίους η συνεργασία είναι προφανές ότι θα απαιτήσει... υπερβάσεις και εσωκομματικές ανατροπές εκατέρωθεν;
* * *
* ΣΕ τοπικό επίπεδο το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στον Δήμο Λαρισαίων καθώς στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η συνεργασία έχει ουσιαστικά προεξοφληθεί.
Πάντοτε, εφ’ όσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν κι υπάρξει γενικότερη συμφωνία για τους μεγάλους δήμους, είναι προφανές ότι η ΝΔ θα ζητήσει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Λαρισαίων με αντάλλαγμα κάποιον άλλο μεγάλο δήμο (π.χ. τον Βόλο).
* * *
* ΚΙ αν το κεντρικό ΠΑΣΟΚ συμφωνήσει προκειμένου να μην τιναχθεί η γενική συμφωνία στον αέρα, το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι τι θα κάνουν τα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ: Θα υλοποιήσουν τη «γραμμή» του κόμματος στηρίζοντας τον όποιο υποψήφιο της ΝΔ στη Λάρισα, του Κώστα Τζανακούλη συμπεριλαμβανομένου; Ή μήπως θα θέσουν όρους, που μπορεί να έχουν σχέση και με τα πρόσωπα;
* * *
* ΑΠΟ την άλλη, αν υπάρξει αντίδραση στη συνεργασία στον Δήμο Λαρισαίων, αυτή δεν θα επηρεάσει αρνητικά τη γενικότερη συνεργασία των δύο κομμάτων; Και πώς θα «σταθεί» ο κοινός συνδυασμός στην Περιφέρεια Θεσσαλίας όταν τα δύο κόμματα θα είναι αντίπαλα στον μεγαλύτερο δήμο της περιφέρειας, τον Δήμο Λαρισαίων;»
ΜΑΚ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass