Ανέδειξε το ΘΕΣγάλα

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2013 2:27 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:08
* ΣΤΗΝ ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ο Φίλ. Σαχινίδης ανέδειξε τις πρωτοβουλίες του συνεταιρισμού ΘΕΣ γάλα λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Εκτιμώ ότι η χώρα πρέπει να διευκολύνει τη δημιουργία μικρών αλλά ανταγωνιστικών επιχειρήσεων - επιμένω στο ανταγωνιστικών γιατί διαφορετικά θα κλείσουν και αυτές - που θα απασχολούν 5-10 άτομα. Αυτές οι επιχειρήσεις θα δώσουν απάντηση στο πρόβλημα της απασχόλησης.
* * *
* ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ μου να αναφέρω ένα καινοτόμο παράδειγμα από τη Λάρισα. Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα προχώρησε στη δημιουργία ATM’s όπου ο καταναλωτής μπορεί να προμηθεύεται φρέσκο γάλα σε πολύ χαμηλές τιμές.
* * *
* ΓΙΑ να επιτευχθεί αυτός ο στόχος (σ.σ. η μείωση της ανεργίας), πρέπει να προσφύγουμε σε ανορθόδοξα εργαλεία πολιτικής που θα διευκολύνουν την έναρξη αλλά και την επιβίωση των νέων αυτών επιχειρήσεων σε δύσκολες συνθήκες.
Για παράδειγμα, θα μπορούσαν αυτές οι επιχειρήσεις να μην φορολογούνται για πέντε έως επτά χρόνια. Ξέρουμε, επίσης, ότι η χώρα έχει αναλάβει τη δέσμευση να μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, υπό προϋποθέσεις να ξεκινήσει από εδώ η εφαρμογή αυτής της πολιτικής. Το όφελος για την οικονομία και την απασχόληση θα ήταν τεράστιο».
ΜΑΚ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass