Μεσσίας;

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2013 3:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:30
* ΕΤΣΙ! Τόπο στα νιάτα! Και... βουρ για ανανέωση.
Για επικείμενη επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην κεντρική πολιτική σκηνή , κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Σύμφωνα με το περιοδικό, η επιστροφή αυτή θα μπορούσε να γίνει είτε μέσω της «κίνησης των 58» για την κεντροαριστερά στην Ελλάδα, είτε μέσω υποψηφιότητας του κ. Σημίτη για την Προεδρία της Δημοκρατίας το 2015. Μάλιστα, στο άρθρο αναφέρεται ότι αυτά τα δύο ενδεχόμενα υπάρχει περίπτωση να ισχύουν το ένα παράλληλα με το άλλο.
* * *
* ΕΝΤΑΞΕΙ Γερμανός το γράφει, μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Και ας πούμε ότι για την Προεδρία της Δημοκρατίας, δεν χάλασε και ο κόσμος-όπως είναι «διακοσμητικές» οι αρμοδιότητες του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα σήμερα, αλλά... Αλλά να επιχειρεί η Κεντροαριστερά να ενωθεί και να παρουσιάσει ένα καινούργιο σύγχρονο πρόσωπο απαλλαγμένο από τις παθογένειες του παρελθόντος και να επιλέγει τον Κ. Σημίτη ως «εγγυητή» ή «επικεφαλής» μιας τέτοιας προσπάθειας, είναι τουλάχιστον σουρεαλιστικό.
Μην ξεχνάμε δε για την ιστορία, ότι ο Κ. Σημίτης ήταν αυτός που έμπασε την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ με «πειραγμένα» στοιχεία τα οποία αποδέχθηκαν βεβαίως και οι εταίροι ως κανονικά, προκειμένου να επιτευχθεί εκείνη η περίφημη «ονομαστική σύγκλιση» και από κει και πέρα ξεκίνησε και η κατρακύλα ως εκ των υστέρων αποδεικνύεται.
Τώρα θα επανέλθει ως «Μεσσίας» της Κεντροαριστεράς;
Μ.Η.Α.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass