Ναι, μεν, αλλά...

Δημοσίευση: 22 Νοε 2013 2:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:02
* ΥΣΤΕΡΗΣΗ εσόδων μισού –και πλέον- δισ. ευρώ παρουσιάζουν τα έσοδα από τον ΕΦΚ ενεργειακών προϊόντων συν τον ΦΠΑ στα πετρελαιοειδή, σε σχέση με τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου. Αντιθέτως, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση απέφερε και αυξημένα έσοδα. Και παρά τις παραδοχές αυτές, ουδεμία μείωση του συντελεστή ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης γίνεται. Μόνο ότι έχουν αυξηθεί οι δικαιούχοι του επιδόματος.
* * *
* ΤΟ κορυφαίο αφορά στους ένστολους, που είδαν τις συντάξεις τους να πετσοκόβονται –μέχρι που συνειδητοποίησαν ότι έχει εφαρμοστεί πρωθύστερα το μέτρο περικοπής τους. Το επιβεβαιώνει και ο προϋπολογισμός του 2014: ήταν να κοπούν από μισθούς και συντάξεις των ενστόλων άλλα 250 εκατ. ευρώ (88 εκατ. ευρώ από τους μισθούς και 162 εκατ. ευρώ από συντάξεις) αλλά τελικά «δεν περιλαμβάνεται». Η εξήγηση είναι βεβαίως ότι έγινε ήδη αυτή η περικοπή –η διόρθωση της αδικίας που είναι δεν γίνεται κατανοητό.
* * *
* ΟΣΟ για τον ΟΑΕΕ, ναι, μεν, οι επιχειρήσεις μπορούν να «ανασάνουν», καθώς δεν θα επιβληθεί εισφορά επί του τζίρου τους. Ωστόσο, επιβεβαιώνεται ότι η καταβολή των εισφορών θα γίνεται σε μηνιαία και όχι σε διμηνιαία βάση, όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Λείπει, ωστόσο, η αναφορά για το πόση θα είναι αυτή η μηνιαία εισφορά...
Μ.Μ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass