Το «γάντι» του Κ. Χατζηδάκη

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2013 1:14 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:27
* ΑΡΧΕΣ του 2014 θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που θα υλοποιεί όσα προτείνει ο ΟΟΣΑ για μια σειρά προϊόντα όπως το φρέσκο γάλα και το ψωμί.
Το ανακοίνωσε στην ομιλία του επί του προϋπολογισμού ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος δεν φάνηκε να κάμπτεται ή να έχει «δεύτερες σκέψεις» μετά τις αντιδράσεις (για το γάλα) της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
* * *
* ΝΑ τι είπε απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ (εμμέσως και προς το εσωτερικό των δύο κυβερνητικών κομμάτων):
«Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και αλλαγές, οι οποίες θα προωθηθούν από το υπουργείο μας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και τότε θα δούμε, για ακόμα μία φορά, αν είστε με τη μεριά της ανάπτυξης ή με τη μεριά των συντεχνιών, αν είστε με τη μεριά της προόδου ή με τη μεριά των ιδεολογικών σας προκαταλήψεων.
* * *
* (...) ΘΑ φέρουμε στις αρχές του χρόνου επίσης το νομοσχέδιο «τομή» σε σχέση με τα μέτρα για τη λειτουργία της αγοράς, που θα βασίζεται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει να προστατέψει τους απροστάτευτους καταναλωτές, αδιαφορώντας για τις επιμέρους συντεχνίες.
Διότι εμάς μας νοιάζει ο φτωχός Έλληνας να αγοράζει φθηνό γάλα, ο φτωχός Έλληνας να αγοράζει φθηνό ψωμί. Σε αυτήν την περίπτωση, λοιπόν και πάλι σας περιμένουμε για να ξαναδούμε αν κάνατε αυτό που κάνατε με τα φάρμακα, που αποφασίσατε να πάτε με τη φαρμακοβιομηχανία και όχι με τον ανήμπορο Έλληνα. Περιμένουμε να δούμε», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (θα σηκώσουν το γάντι που τους έριξε ο Κ. Χατζηδάκης οι αντιδρώντες στη ρύθμιση για το γάλα;).
ΜΑΚ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass