Ο Κ. Τζανακούλης για τα «ορφανά» έργα

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2013 2:53 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:41
* «ΠΥΚΝΟΣ» πλέον ο πολιτικός (και ο αυτοδιοικητικός) χρόνος.
Με αφορμή χθεσινό σχόλιο αλλά και ρεπορτάζ της «Ε» την περασμένη Παρασκευή, ο Κώστας Τζανακούλης διευκρινίζει ότι οι αναφορές του στην ομιλία του στο συνέδριο της ΚΕΔΕ («να μην τρωγόμαστε μεταξύ μας στην αυτοδιοίκηση») δεν αφορούσαν τον Γιώργο – Αδελφέ – Ακριβούλη αλλά ήταν «φορτισμένος από την κηδεία του παλιού δημάρχου Καρδίτσας Χρήστου Τέγου» και τα όσα έχουν συμβεί με τον διάδοχό του Δ. Βερίλλη.
* * *
* ΌΣΟΝ αφορά την υπόθεση με τα έργα στον παλιό δήμο Πλατυκάμπου και το θέμα που ανέκυψε στο δημοτικό συμβούλιο Κιλελέρ, ο δήμαρχος Λαρισαίων είναι κατηγορηματικός:
«Ο Γιώργος (Ακριβούλης) έχει απόλυτο δίκιο και καλά έκανε. Δεν είναι σωστά αυτά που κάνει ο Ρίζος Κομήτσας».
* * *
* ΌΠΩΣ εξηγεί, «το να γίνονται έργα στους δήμους χωρίς έγκριση από τη δημαρχιακή επιτροπή ή το δημοτικό συμβούλιο ήταν μια πρακτική κυρίως των μικρών δήμων που την είχαν κληρονομήσει από τις κοινότητες.
Σήμερα, για να πληρωθούν οι εργολάβοι εφόσον φυσικά επιβεβαιωθεί ότι όντως έγινε κάποιο έργο, ακολουθούνται δύο τρόποι τους οποίους αποδέχεται και ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου:
-Ή συμφωνούν (οι εργολάβοι) σε εξώδικο συμβιβασμό με τον δήμο αποδεχόμενοι «κούρεμα» 50% επί του ποσού που ζητούν
-Ή προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη κι αφού αποδειχθεί ότι κατασκευάστηκε το έργο, το Δικαστήριο τους επιδικάζει το ποσό που δικαιούνται.
* * *
* ΈΓΙΝΕ παρανόηση– συνεχίζει ο Κ. Τζανακούλης - στα λεγόμενα του Γιώργου (Ακριβούλη): δεν εννοούσε να παραπεμφθούν οι πρώην δημοτικές αρχές στον εισαγγελέα αλλά ακριβώς όσοι εργολάβοι έχουν αξιώσεις από τον δήμο Κιλελέρ να προσφύγουν στα Δικαστήρια αντί να μαλώνουν στο δημοτικό συμβούλιο για τις πληρωμές.
Κι έχει δίκιο ο Γιώργος: Είναι κατάσταση αυτή να μαλώνουμε οι σημερινές δημοτικές αρχές με τους πρώην δημάρχους και τους εργολάβους;».
* * *
* ΔΙΝΕΙ, πάντως, «ένα δίκιο» και στον Ρ. Κομήτσα: «Βρήκε πολλά τέτοια όπως βρήκα κι εγώ», προσθέτει χωρίς να κρύβει την ενόχλησή του για τη γνωστή υπόθεση του πρώην δημάρχου Χρ. Παπακρίβου που ενώ σήμερα ο δήμος Λαρισαίων αποπληρώνει έργα του παλιού δήμου Κοιλάδας, ο τότε δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος της «Λαρισαίων Πόλις» δεν ψήφισε τη σχετική απόφαση.
ΜΑΚ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass