ΜΕΤΑ ΤΙΣ 20 ΓΕΝΑΡΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ

Εν τούτω… Νίκαια

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2016 1:01

 

Στα γνώριμα… λημέρια της Εθνικής Οδού στο ύψος της Νίκαιας έξω από τη Λάρισα, προτείνουν οι Καρδιτσιώτες αγρότες να στηθεί το νέο θεσσαλικό μπλόκο των δυναμικών κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν μετά τις 20 Γενάρη!

Η εν λόγω πρόταση συμφωνήθηκε σε ευρεία σύσκεψη αγροτικών συλλόγων του νομού Καρδίτσας που έγινε στην αίθουσα της ΠΕΔ Θεσσαλίας στην Καρδίτσα, όπου ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Βαγγέλης Μπούτας έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ομοσπονδίας, με την ευχή ο αγώνας σωτηρίας των μικρομεσαίων παραγωγών να έχει επιτυχές αποτέλεσμα!

Ειδικότερα ο κ. Μπούτας δήλωσε: «Σήμερα βρίσκονται πάνω από 650 τρακτέρ στις πλατείες των χωριών μας. Όσο περνάν οι ημέρες και οι αγρότες συνειδητοποιούν τις δραματικές συνέπειες του νέου φορολογικού και ασφαλιστικού που προωθεί προς ψήφιση η κυβέρνηση, ο αριθμός αυτός συνεχώς θα μεγαλώνει! Πάνω από το 70% του αγροτικού εισοδήματος θα εισπράττεται σε φόρους και εισφορές, εκτός από τα άλλα έξοδα (ΕΛΓΑ, ΕΝΦΙΑ κλπ)… Αυτά τα πράγματα είναι ανήκουστα και αδύνατον να γίνουν αποδεκτά από τους Καρδιτσιώτες αγρότες οι οποίοι καταλαβαίνουν τι τους περιμένει και θα ενισχύσουν το αγωνιστικό μπλόκο που θα στηθεί στην Εθνική Οδό».

Στη σύσκεψη γνωστοποιήθηκε πως εκτός της Νίκαιας, υπάρχουν και προτάσεις για μπλόκα στα Τέμπη, στις Μικροθήβες και στη Λαμία.

Επικρατέστερη ημέρα «εξόδου» των τρακτέρ είναι η Παρασκευή 22 Γενάρη, ωστόσο η τελική απόφαση τόσο για την ημερομηνία, όσο και για το σημείο δημιουργίας μπλόκου στην Ε.Ο. θα ληφθεί - όπως είπε ο κ. Μπούτας - σε συνεννόηση με τις άλλες Αγροτικές Ομοσπονδίας της Θεσσαλίας.

Αναφερόμενος στις διεκδικήσεις του αγροτικού κινήματος για το ασφαλιστικό, ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής απαίτησε:

- Καμία αύξηση στις εισφορές του ΟΓΑ.

- Σφράγισμα όλων των βιβλιαρίων των αγροτών για να έχουν όλοι δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

- Συνταξιοδότηση στα 60 χρόνια για τους άντρες, στα 65 για τις γυναίκες.

Ζήτησε ενότητα και αγωνιστική συσπείρωση με στόχο το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό να μην κατατεθεί ποτέ προς ψήφιση στη Βουλή, ενώ επανέλαβε την ανάγκη άμεσης σύστασης ενός ισχυρού κοινωνικού μετώπου με αγρότες, εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανατροπής των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass