ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΣΕ Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Το απόλυτο μπάχαλο στις πληρωμές της εξισωτικής

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2016 21:04

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου, κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με θέμα την καθυστέρηση πληρωμής προκαταβολής εξισωτικής αποζημίωσης στους Έλληνες παραγωγούς.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, σε δηλώσεις του για το συγκεκριμένο θέμα, σχολίασε: «Ο πλήρης εμπαιγμός αγροτών και κτηνοτρόφων από την ελληνική Κυβέρνηση, καλά κρατεί. Το “μπάχαλο” που προκλήθηκε με τις πληρωμές της εξισωτικής αποζημίωσης, δεν έχει προηγούμενο. Οι αδικίες είναι τεράστιες, οι πληρωμές είναι κουτσουρεμένες, η ενημέρωση από το Υπουργείο είναι ανύπαρκτη και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μας, βρίσκονται έρμαια στα χέρια της πιο επικίνδυνα ανίκανης Κυβέρνησης που γνώρισε αυτός ο τόπος».

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι «οι δικαιούχοι παραγωγοί της εξισωτικής αποζημίωσης με απογοήτευση διαπιστώνουν για μία ακόμη φορά την ασυνέπεια λόγων και έργων του αρμόδιου Υπουργείου όσον αφορά στην πληρωμή της προκαταβολής των χρημάτων, που τους αναλογούν», ενώ τονίζεται ότι τα χρήματα της εξισωτικής αποζημίωσης είναι απολύτως αναγκαία για την επιβίωση των εκμεταλλεύσεων των Ελλήνων παραγωγών σε μία έτσι και αλλιώς εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Τα ερωτήματα που τίθενται στον αρμόδιο υπουργό είναι:

*Πότε θα εκκαθαριστεί η εξισωτική αποζημίωση του 2015 για το σύνολο των δικαιούχων παραγωγών;

*Τι ποσά αναμένεται να πληρωθούν;

*Γιατί αρκετά ποσά ήταν σημαντικά μειωμένα σε σχέση με αυτά, που περίμεναν οι παραγωγοί και με ποιον τρόπο θα αρθούν αυτές οι αδικίες;   

*Γιατί δεν έχουν πληρωθεί ακόμα στο σύνολο των παραγωγών οι εξισωτικές αποζημιώσεις των ετών 2014 αλλά και 2013 και πότε προβλέπεται αυτό να γίνει;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass